پیچیده شدن نوای «موسیقی آذربایجان» امشب در برج میلاد
گروه دلنوازان با حضور جمعی از استاداران کنسرواتوار موسیقی آذربایجان امشب در مرکز همایشهای برج میلاد به اجرای برنامه میپردازند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، نشست خبری کنسرت گروه دلنوازان آذربایجان ظهر امروز در موسسه فرهنگی هنری ماهور برگزار شد.
در این نشست اعضای گروه دلنوازان به بیان توضیحاتی درباره کنسرت امشب پرداختند. مالک قلیاف معاونت کنسرواتوار موسیقی آذربایجان، مالک منصوراف معاون آموزشی کنسرواتوار آذربایجان و نوازنده تار، الشن منصوراف نوازنده کمانچه، شیرزاد فتحعلیاف نوازنده بالابان و سورنا و کامران کریماف نوازنده ناباره به همراه فرامز گرمرودی آهنگساز، خواننده و نوازنده عود هنرمندانی بودند که در این نشست حضور داشتند.
در ابتدای این نشست فرامز گرمرودی درباره بخشهای این کنسرت گفت: کنسرت در دو بخش برگزار میشود که بخش نخست شامل چهارگاه، بیات شیراز و زابل است و بخش دوم در دستگاه سه گاه و ماهور اجرا میشود. اشعار این برنامه از میان سرودههای ملامحمد فزونی، سید عظیم شیروانی و شهریار انتخاب شده است. همچنین اشعار تصنیحها را خودم سرودهام.
در ادامه مالک منصوراف نوازنده تار گروه دلنوازان گفت: کنسرت امشب تلاشی است تا مخاطبان ایرانی موسیقی آذربایجان را در بالاترین سطحش بشنوند. هدف ما معرفی مقامهای موسیقی آذربایجان به مخاطبان ایرانی است. سعی میکنیم در کنسرت امشب با توجه به هنرمندی تمام اعضا اجرای خوبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در اجرای نوازندگان گروه ما هر کدام ویژگیهای خاصی دارند که برای مثال فتحعلیاف نگاه ویژهای به ساز بالابان دارد. همچنین آنچه در اجرای ساز نقاره توسط کامران کریماف میشنویم چیزی است که تماشاگران ایرانی تاکنون مشابهاش را ندیدهاند.
مالک منصوراف درباره اجرای موسیقی آذربایجانی در تهران گفت: معتقدم که اجرای امشب درست مانند موسیقیهای لری و کردی و دیگر مناطق ایران لهجهای از موسیقی ایرانی به شمار میرود. برای ما باعث افتخار است که در یکی از بزرگترین سالنهای ایرانی میتوانیم اجرا داشته باشیم.
وی تاکید کرد: اجرا در ایران برای ما مسئولیت بزرگی است چرا که در اینجا هنرمندان بزرگی مانند شجریان، علیزاده، لطفی و طلایی کنسرت برگزار کردهاند.
در بخش دیگری از این نشست مالک قلیاف معاون کنسرواتوار موسیقی آذربایجان درباره شیوه آموزش موسیقی در این کنسرواتوار، گفت: آموزش موسیقی در کنسرواتوار ما به صورت شفاهی است و در عین حال مقام و نت به صورت پایاپای با هم جلو میروند. استاد نوازندگی به شاگرد مقام را میآموزد و در کنارش استاد سلفژ درس نت میدهد. کنسرواتوار ما با کنسرواتوارهای بزرگ دنیا مانند کنسرواتوار وین ارتباط دارد.
الشن منصوراف نوازنده کمانچه گروه دلنوازان نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: نوازندگی کمانچه در موسیقی ایران و در موسیقی آذربایجانی اساسی یکسان دارند. هر دوی این موسیقیها مقام و دستگاه هستند و در عین حال تفاوتهای بسیاری هم دارند. از نظر تکنیکی در نوع کمانکشی و نوع صدادهی تفاوتهایی میان نوازندگی کمانچه در موسیقی آذربایجانی و ایرانی هست.
وی درباره آشناییش با کمانچه ایرانی گفت: کمانچه ایرانی هم نواختهام. گاهی که کمانچه ایرانی مینوازم صدای این ساز آنچنان مرا با خود میبرد که شنوندگان گمان میکنند نوازنده موسیقی ایرانی هستم.
الشن منصوراف درباره شناختش از نوازندگان کمانچه ایرانی گفت: نوازندگی استاد بهاری و استاد اردشیر کامکار را بسیار دوست دارم. معمولا در نوازندگی به فکر ابداع نیستم و به گذشته تکیه بسیاری دارم.
نوازنده نقاره گروه دلنوازان یعنی کامران کریماف در سخنانی گفت: ریتم همیشه کارش مشایعت است اما من در نوازندگی نقاره سعی کردهام به صورت تکنوازی ویژگیهای ساز نقاره را گسترش دهم تا این ساز در تکنوازیها بیشتر دیده شود.
وی تاکید کرد: نوازندگی نقاره و تمبک شباهتهای بسیاری با هم دارند و شاید تنها تفاوت آنها با دقت در صدای این دو ساز لهجه آنهاست.
در ادامه مالک منصوراف درباره نوازندگی کامران کریماف گفت: امروز در آذربایجان رنسانسی در نوازندگی نقاره بوجود آمده که پیشگام این مسیر کامران کریماف است. ارکسترهای بسیاری مانند ارکستر فیلارمونیک وین از کامران به عنوان تکنواز استفاده کردهاند.
نوازنده دیگر گروه دلنوازان شیرزاد فتحعلیاف نوازنده بالابان بود که در سخنانی گفت: در ژانرهای مختلف موسیقی از جاز تا راک تا موسیقیهای مقامی از بالابان استفاده میکنند. امشب در کنسرتمان علاوه بر نواختن بالابان دقایقی هم سورنا مینوازم که نوازندگی سورنا در دستگاه چهارگاه و گوشه منصوریه است.
کنسرت گروه دلنوازان امشب ساعت 21 در مرکز همایشهای برج میلاد به روی صحنه میرود.
سلام.عکس چه ربطی به خبر داره؟؟؟؟😯😯😯