اصلیترین مشکل سینمای ایران
یک تهیهکننده سینما گفت: اصلیترین مشکل سینمای ایران، عدم نگاه صنعتی به آن است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سید امیر سیدزاده در محل دفتر این خبرگزاری با بیان اینکه به سینما در ایران به عنوان یک صنعت نگاه نمیشود، گفت: با این وجود نمیتوان پیشرفتی را برای سینمای ایران متصور شد.
وی با اشاره به اینکه 1300 سینما در دو کشور برای اکران یکی از فیلمهایش فعالیت میکند، ادامه داد: این اقدامات نمایانگر صنعتی بودن سینما در این کشورهاست و این باعث بازگشت سرمایه اولیه و تامین سود تهیهکننده و سالندار سینما میشود.
سیدزاده در خصوص تعداد سینماهای ایران نیز تصریح کرد: اگر طبق پیشبینیهای انجام شده تعداد سینماها در پایان سال جاری به 300 نیز برسد، باز هم در حوزه سینمایی عقب هستیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از فیلمها پشت در اکران جاماندهاند، گفت: من به عنوان یک تهیهکننده پنج فیلم «ناخواسته»، «گاو زخمی»، «سه و نیم» ، «آمین خواهیم گفت» و «مادر قلب اتمی» را تولید کردهام که علیرغم نداشتن مسئله و صرف هزینه بالا برای آن هنوز به اکران در نیامده است.
سیدزاده نگاه کاسبکارانه متولیان صداوسیما و ایرادگذاری وزارت ارشاد را باعث هدر رفت سرمایه تولیدکنندگان بخش سینمایی دانست و افزود: متاسفانه قصه برخی از فیلمها دغدغه مسئولین نیست و به همین علت مظلوم واقع میشوند.
وی در ادامه عنوان کرد: به عنوان مثال فیلم «مادر قلب اتمی» توانست در 18 کشور در سالهایی که ایران مجوز اکران آن را نداده بود پخش شود اما سوال این است که چرا باید اینگونه باشد که متاسفانه کسی پاسخگو نیست؟!
سیدزاده ضمن اظهار تاسف از معطلی یک تهیهکننده فرهنگی پشت درب اتاق مسئولان، خاطرنشان کرد: مگر یک سرمایهگذار چقدر توان و انرژی برای پافشاری در اکران یک فیلم را دارد؟
وی با تاکید بر اینکه اگر اشتباهی در فیلم وجود دارد باید آن را به تولیدکننده گوشزد کرد، افزود: با اصلاح قسمتهایی از فیلم باید تولیدکننده و عوامل آن را به سمت جلو هدایت کرد اما به جای حل مساله صورت مساله را پاک کرده و آنقدر فرد را معطل میکنند تا خسته و مستاصل شود.
سیدزاده در خصوص دلایل نامناسب بودن وضع سینما نیز گفت: ممیزیهای بیمورد، بیمهری مسئولان فرهنگی و جناحبندیهای ناعادلانه از مهمترین عوامل این وضعیت بغرنج است.
پررنگ کردن برند سینمایی استان در ایران و جهان وابسته به خواست مسئولین فرهنگی است
وی با تاکید بر اینکه پررنگ کردن برند سینمایی کشور در ایران و جهان تنها وابسته به خواست مسئولین فرهنگی است، عنوان کرد: تهیه بودجه در شان استان، ایجاد سالنهای سینما و تئاتر و تربیت دانشجویان فرهنگی در قالب زمینههای سینمایی، تئاتر و ... میتواند راهگشای آینده فرهنگی استان باشد.
این تهیهکننده با اشاره به اینکه استانداری، وزارت ارشاد و ... باید به پرورش نسل فرهنگی جوان استان اهمیت دهند، گفت: متاسفانه به جای صرف انرژی برای به فعل رساندن پتانسیل جوانان تنها در مسیر آنان سنگاندازی میشود و تا زمانی که مسئولین نخواهند همه هنرمندان نیز نمیتوانند کاری انجام دهند.
وی در ادامه گفت: مسئولانی که تریبونهای این شهر و استان را در دست دارد، باید به حمایت شرعی و عرفی از فرهنگ در استان بپردازد و سنگانداز راه مسئولین فرهنگی نشوند.
سیدزاده در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان عضوی از خانواده فرهنگی کشور از مسئولین استدعا دارم که به داد مشکلات فرهنگی استان برسند چراکه واگذاری نسل جوان و مستعد استان به حال خود ظلم است.
وی با اشاره به اینکه سالنهای سینمایی، تئاتر و تربیتی باید سازماندهی شوند، اظهار کرد: تمام این اقدامات برای جلوگیری از مهاجرت نسل جوان باید انجام شود تا این نسل با داشتن انگیزه کافی برای آبادانی سکونتگاه خود بکوشند.
سیدزاده در خصوص راهحل برونرفت از مشکلات فرهنگی نیز اظهار کرد: برنامهریزی، اختصاص بودجه و دلسوزی پدرانه راهگشا بوده و این نیازی ندارد که مسئولین دولتی از خود مایه بگذارند بلکه با استفاده از بخش خصوصی میتوان باعث نجات نسل جوان شده و حداقلهای مطلوب زندگی را برای آنان فراهم آورد.
ارسال نظر