به گزارش پارس به نقل از برترین ها،درباره سکولاریسم و لیبرالیسم آثار زیادی در حوزه روشنفکری و دانشگاهی مغرب زمین تالیف شده است. معدودی از این آثار به زبان فارسی نیز برگردانده شده است. برخی از ایرانیان نیز به تالیف درباره لائیسیته و سکولاریسم خطر کرده اند. اما واقعیت این است که هنوز مخاطب فارسی با گزینه های فراوانی برای آشنایی با سیاست سکولار و لیبرالیسم فلسفی مواجه نیست. در ادامه چند کتاب را در همین زمینه معرفی خواهیم کرد.

 

لیبرالیسم در تاریخ اندیشه غرب

 

اگرچه ساختار این کتاب که در سال 1383 توسط نشر نی منتشر شده را چندان نباید جدی گرفت، اما به دلیل دارا بودن متن هایی از اندیشمندان لیبرال ارزش خواندن دارد. «لیبرالیسم در تاریخ اندیشه غرب» که نویسنده ای گمنام با عنوان میکائیل گاراندو آن را نوشته و عباس باقری آن را ترجمه کرده است، درصدد است اصول اساسی اندیشه لیبرالی را از مسیر بازخوانی آراء متفکران غربی بازخوانی کند.

کتاب با پرداختن به جان لاک به عنوان بینادگذار لیبرالیسم آغاز می شود و با بررسی متن هایی از هایک، نوزیک و جان رالز به پایان می رسد. به این سبب که کتاب بیش از آنکه لیبرالیسم فلسفی را بررسی کرده باشد، لیبرالیسم سیاسی را برجسته کرده است، منبع خوبی برای شناسایی منابع سکولاریسم در تاریخ اندیشه سیاسی غرب نیز به حساب می آید.