به گزارش پارس به نقل از برترین ها،آشا محرابی بازیگر نقش سروان سارا سلیم در سریال «آمین» به کارگردانی بهرنگ توفیقی است. او در این سریال برای اولین بار بازی در نقش پلیس را تجربه می‌کند و پیش از این نیز با حضور در مجموعه «قلب یخی» ، فضای اکشن را تجربه کرده بود.

 وی از سال 1364 در کارهای تصویری حضور داشته و تا کنون بازیگری گزیده کار بوده و اغلب در آثار متمایزی ایفای نقش کرده است. نقش او در سریال «آمین»‌ به عنوان پلیسی متفاوت از سایر پلیس های خانم سریال های این ‍ژانر تلویزیون دیده می‌شود.

تفاوت های این نقش به لحاظ ارائه تصویری واقعی از شخصیت پلیس است. در این سریال وجوه  مختلف شخصیت سروان سلیم در کنار هم به تصویر کشیده شده و در واقع تنها به شخصیت اجتماعی و شغل کاراکتر اکتفاه نکرده ، بلکه به کلیه زوایای انسانی او از جمله عاطفه ، گذشت و مواردی دیگر توجه کرده است.

 به هر روی بازی آشا محرابی در این نقش رضایت مخاطبان را به همراه داشته است. وی در سریال های دیگری از جمله «آینه»‌،«مرگ تدریجی یک رویا»،«سرزمین کهن»،«تاوان» و «آشپز باشی» ایفای نقش کرده است. همچنین علاوه بر «آمین»  شنیده‌هایی درباره پیوستن او به سریال در حال پخش «کیمیا» وجود دارد.

 

با توجه به اینکه بازیگری گزیده کار هستید و کمتر حضور در سریال های ایرانی را می پذیرید،‌ چطور به «آمین» پیوستید؟

-زمانیکه کار به من پیشنهاد شد با توجه به متن قوی این اثر ،‌ به نظرم آمد که متن توانایی یک درام اجتماعی - پلیسی را دارد. از طرفی دیگر شخصیت پردازی فیلمنامه بسیار متفاوت از برخی دیگر آثار پلیسی به نظرم آمد.

شخصیت های این سریال فارغ از مثبت و منفی بودن، بعد های مختلف انسانی را نشان می دهد و ما شاهد بروز عواطف در کنار جدیت و خشونت افراد هستیم ، در واقع شخصیت ها با ترس ها ،‌عشق ،تنفر و حس های مختلفی که همه انسان ها دارا هستند ،‌در یک فضای اکشن حضور دارند و باور پذیرند.

شخصیت پردازی «آمین» از جمله عوامل  تمایز مثبت سریال ما نسبت به سایر آثار پلیسی شده است، چرا که این ویژگی منجر به باور پذیری بیشتر است.

به جز فیلمنامه من علاقه زیادی به ژانر اکشن داشته ام و تا کنون در نقش پلیس بازی نکرده بودم ، در نتیجه حضور در این سریال به عنوان تجربه جدید با فیلمنامه ای خوب برایم جذاب شد و در این سریال بازی کردم.

کارگردانی این اثر از ابتدا تا پایان سریال دچار تغییراتی شده ،‌شما توسط کدام کارگردان انتخاب شدید و کدام یک در ارتباط با نقش شما تأثیر بیشتری داشته اند؟

-من از طرف منوچهر هادی که کارگردانی ابتدای سریال را بر عهده داشت ، برای حضور در سریال «آمین» انتخاب شدم، البته پیش از این با آقای نوروز بیگی در سریال«آشپزباشی» همکاری داشتم و حضور او به عنوان تهیه کننده سریال در انتخاب من برای این نقش و پذیرفتن کار از طرف من ، بی تأثیر نبوده است.

حضور من در این سریال از نخستین روز تصویر برداری و سکانس گلفروشی آغاز شد. بعد از تغییر کارگردان و حضور آقای توفیقی نیز تاثیر هر یک از آن ها در بازی من 50 درصد بوده است.

شخصیت سروان سارا سلیم به عنوان پلیسی متفاوت از سریال های این ژانر دیده می‌شود،‌اما همچنان مثل همه آثار پلیسی محوریت عملیات ها بر دوش پلیس های مرد دیده می‌شود.

-نه من موافق نیستم. بعد از پخش این سریال خیلی ها از من می پرسند ، مگر پلیس های زن چنین کارهایی را هم انجام می‌دهند. به نظرم در این سریال حضور پلیس زن پر رنگ تر از تجربه های پیش از خود بوده است.

 از طرفی دیگر بازیگر به اندازه ای که فیلمنامه به او اجازه می دهد ،‌قدم بر می دارد ، اما به نظرم فعالیت ها و حضور پلیس زن در این سریال بسیار پر رنگ تر از سایر آثار پلیسی است.

در این سریال شخصیت سارا سلیم در عین به تصویر کشیدن فردی جدی، بخش های عاطفی یک زن را به همراه داشته است. این مسئله همانطور که گفتید تأثیر خوبی در باور پذیری دارد. این بعد از شخصیت سارا سلیم تنها در فیلمنامه وجود دارد و یا اینکه شما هم ایده ای در این باره داشته اید؟

-اول این را بگویم که ما زن و مرد نداریم.همه آدم ها به موازات شخصیت اجتماعی خود شخصیت عاطفی هم دارند. سارا سلیم نیز در عین اینکه این چالش ها را دارد همچنان باید به حرفه اش بپردازد.

افراد در حین کار اجتماعی بعد عاطفی وجودشان را به همراه دارند و تنها به کنترل آن می پردازند، نه اینکه به طور کلی منکر این بخش از وجودشان بشوند. متأسفانه در سریال های پلیسی دیگر ما بخش های مختلف شخصیت پلیس ایرانی را نمی بینیم.

در «آمین» ما شاهد وجوه عاطفی شخصیت سرهنگ سلیم به عنوان پلیس مرد هستیم و این خود از ظرافت های فیلمنامه سریال بوده است. من تنها بر حسب فیلمنامه پیش رفته ام و این بخش از شخصیت سارا سلیم مطابق با فیلمنامه شکل گرفته است.

اینکه امروز پلیس تنها اسلحه بکشد وبرای مخاطب باور پذیر نیست. ما همچنین قدرت حریف را نشان داده ایم تا بتوانیم پیروزی پلیس را دلنشین تر کنیم. مخاطب در آمین پلیس را به همراه دغدغه های انسانی اش می بیند.

در بعضی بخش ها انگیزه سارا سلیم عاملی بین مسئولیت و انتقام حس می‌شود. در سکانسی می بینیم که او تصمیم به کشتن قاتل پدرش دارد. درباره این چالش توضیح دهید.

-این چالشی است که همراه این دختر پیش می رود و البته تنها درباره همایون تمدن این حس را دارد و ما شاهد کمک کردن و مسئولیت پذیری کاراکتر در قسمتی که پرستار دچار خطر شد بوده ایم ، اما این ضعف نسبت به کشته شدن پدرش از عواملی است که حس درونی دختر به پدرش را یاد آور می‌شود.

 همچنین این مسئله منجر شده تا عموی او مانع حضور سارا سلیم در عملیات ها شود. از طرفی دیگر می بینیم که سارا سلیم با وجود اینکه می توانست تمدن را بکشد ، اما برای دستیابی به دیگر جنایتکاران از این انتقام صرفه نظر می‌کند. این همان کنترل حس های انسانی به لحاظ شخصیت اجتماعی است.

در بخش دیگری از سریال شاهد تزریق ماده ای برای اعتراف گرفتن از سروان سلیم هستیم، اما هیچ توجیهی درباره این ماده حیوانی برای اعتراف گرفتن از انسان ایجاد نمی شود و قصه توضیح منطقی به مخاطب ارائه نمی دهد.

-به هر حال آنچه مسلم است، کارکرد این ماده به عنوان عامل از بین برنده هوش و حواس انسان است. من تنها در همین حد درباره این ماده می دانم و فکر می کنم برای یک کار نمایشی اطلاعات در همین حد کافی است.

 بعد از تزریق این ماده به سارا سلیم، باز هم نام اصلی را از زبان او نمی شنویم و به جای اسم حامد اسم بردیا را به زبان  می آورد که به حس مسئولیت پذیری و مقاومت سارا سلیم اشاره می‌کند.

بعضی از نقد ها اشاره به بازی و چهره پر از زنانگی شما و تناقض با تصور ذهنی مخاطب از پلیس ایرانی دارد.به طور مثال نگاه و واکنش سارا سلیم بعد از دیدن همسرش که گروگان گرفته شده بود از جمله آن بازی های زنانه است.

-در بخش هایی که مربوط به زندگی خصوصی این زن می‌شود، ‌قطعاً عاطفه و زنانگی او برجسته می‌شود. در بخشی که این زن وشوهر یکدیگر را در آن وضعیت می بینند و واکنش می‌دهند، ‌در واقع ما اشاره به همین جنبه های درام اجتماعی - پلیسی داریم.

مخاطب در بخش های گروگان و یا شکنجه شدن توسط گروه تبهکار چنین چیزی نمی بیند. سارا سلیم با وجود همه مشکلات عاطفی و مسائل شخصی در حین انجام مأموریت با همه وجود اقدام می‌کند.

در یکی از صحنه ها برگه آزمایشی توسط سارا سلیم در قرآن دیده می‌شود ، اما توضیح بیشتری نمی گیریم. به هر حال تنها حس می کنیم که او باردار است. علت توضیح ندادن این مسئله چیست و آیا ارتباطی به ممیزی و محدودیت در پخش داشتید؟

-من توضیحی درباره این بخش نمی دهم و شما را به آقای سعدوندیان ارجاع می دهم. در واقع نکته تیز بینانه ای است، اما ارتباط به من ندارد. در کل یک مسئله ای را به شما توضیح می دهم ،‌هیچ بازیگری به جز انتخاب و ایفای نقش تأثیر بیشتری در کار ها ندارد.

 قطعاً بازیگر هم نظراتی ارائه می دهد ، اما چندان تأثیر گذار نخواهد بود و مسائل این چنینی مربوط به بازیگر نیست و با عرض پوزش من پاسخی به این سؤال نمی دهم.

سخت ترین سکانس این اثر برای شما کدام بوده است؟

-در کل حضور در این سریال تجربه سختی بود. قسمتی که ما به دویدن و تعقیب بهناز جعفری روی پله های برقی در مرکز تجاری مشغول بودیم و چادر به تن داشتیم ، واقعاً صحنه سختی بود.

 از نظر فیزیکی فشار زیادی روی من بود و تصویر برداری آن صحنه دو روز طول کشید ، اما خروجی کار بسیار کوتاه بود و بخش های اندکی از بازی ما پخش شد

تغییر کارگردان در کل سریال چه تأثیری داشته است؟

-به نظر من تغییر کارگردان با درایت بخش مونتاژ و با توجه به حضور مستمر آقای سعدوندیان در کنار تدوینگران، دلیلی بر مرتفع شدن مشکلات ناشی از تغییر حضور دو کارگردان مختلف شد. خوشبختانه هیچ کس تا کنون مدعی دو دست بودن کار ما نبوده است.

از طرفی دیگر برای من این اتفاق بی حسن نبوده است. من با حضور در یک کار تجربه همکاری با دو کارگردان را بدست آوردم. هر دو کارگردان واقعاً زحمت کشیدند و من از همکاری با آن ها بسیار خوشحال هستم.

بازی در کنار داریوش فرهنگ چطور بوده است؟

-خدا را شکر چینش و بازی بازیگران به نظرم خوب بوده و حضور همه عوامل در کنار هم توانست خروجی مطلوبی ایجاد کند. بازی در کنار آقای فرهنگ هم تجربه خوبی بوده است.

 

کلیت سریال از نظر شما به عنوان بازیگر سریال «آمین» چطور است؟

-به نظرم «آمین» در مجموع ارتباط خود را با مخاطب بر قرار کرده و این مهمترین اتفاق است. از جمله افرادی هستم که معتقدم اگر کل کار هنری را به عنوان یک پازل در نظر بگیریم، تکه آخر همان رضایت مخاطب خواهد بود.

بازخوردها همچنین خوب بوده در قسمت اول تا سوم قصه برای مخاطب پیچیدگی داشته و بعد از آن هم هیجانی برای به دنبال کشیدن مخاطب را داشته است.

خیلی از مخاطبان به من می گویند این سریال کوتاه است و ای کاش طولانی تر ساخته می شد. در کل بازخوردها بسیار عالی بوده و با توجه به اینکه پروژه سختی برای همه ما بود ، اما بازخوردهای مثبت توانسته خستگی را از وجودمان بیرون کند.

شما در سریال «کیمیا» هم حضور دارید؟ در همه سایت ها این چنین منتشر شده است.

-خیر. صحبت هایی برای حضور در سریال «کیمیا» بر قرار شد و حتی قرار داد هم داشتم ، اما به لحاظ کاری نتوانستم مشکل بر خوردم و نتوانستم در این سریال بازی کنم.

پیش از این تجربه های تئاتری زیادی داشته اید. در حال حاضر مشغول بازی در نمایش جدیدی نیستید؟

خیر. تا کنون پیشنهاد های تئاتری من تطابق با برنامه های دیگرم نداشته است. در حین کارهای دیگر پیشنهاد هایی ارائه شده و من امکان حضور بر صحنه را طی این چند وقت نداشته ام.

در حوزه تصویر چطور؟

-در حوزه تصویر به تازگی مشغول یک کار سینمایی به نام «دو لکه ابر»‌ به کارگردانی مهرشاد کارخانی بودم و فیلمبرداری تمام شده است. همچنین در فیلم سینمایی «آشوب» به کارگردانی کاظم راست گفتار نیز حضور داشته ام.

در بخش تلویزیون برای تله‌فیلم و آثار شبکه نمایش خانگی پیشنهاد داشته ام ، اما کارها را دوست نداشتم و درباره تله‌فیلم از نظر مالی به نتیجه و توافق نرسیدم. برای حضور در سریال ها نیز پیشنهاد مقبولی ندارم.

صحبت دیگری هم دارید ، بفرمایید؟

-ما آدم ها فارغ از حرفه مان چه قصاب ،‌بازیگر ، ورزشکار، معلم و پزشک باشیم، همه دارای وجوه مختلف شخصیتی هستیم و در کنار شغلمان زندگی شخصی و عاطفه داریم.