بهگزارش از پارس و به نقل از خبر نگاران جوان، مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد با وجود همه پیشرفت‌های فناورانه، کماکان کتاب خواندن برای جامعه موثر‌ترین و مفید‌ترین نوع مصرف فرهنگی است و آثار و برکات کتابخوانی هر فرد به کل جامعه می‌رسد.

شاید از همین روست که در کشورهای مختلف حتی آن دسته از کشورهایی که اقتصاد آزاد دارند، برای رونق و تقویت کتابخوانی از بودجه‌های عمومی هزینه می‌کنند.
 
 در متون دینی و سخنان بزرگان ما نیز کتابخوانی و توجه به کتاب جایگاه بالایی دارد، اما متاسفانه باوجود این تاکیدات و توصیه‌ها در عمل منجر به رشد کتابخوانی در کشورمان نشده است و کار به جایی رسیده است که وضعیت کتاب در ایران به گونه‌ای است که برای حفظ و تقویت آن مسئولیت همگانی داریم.

 راه رونق صنعت نشر یا از قفسه کتابخانه‌ها می‌گذرد یا از قفسه کتابفروشی‌ها. امروز دریافته‌ایم که اهمیت کتابفروشی اگر از نشر بیشتر نباشد، کمتر نیست. برای اصلاح وضعیت کتاب و برای تبلیغ و ترویج کتاب باید تلاش کنیم مراجعه به کتابفروشی‌ها افزایش یابد. مراجعه به کتابفروشی‌ها حتی اگر منجر به خرید کتاب نشود، یک فعالیت متعالی و ارزشمند است. امروزه تحقیقات بین المللی نشان داده است که بچه‌هایی که در معرض کتاب قرار می‌گیرند، به صرف در معرض کتاب قرار گرفتن در کسب علم و دانش از دیگران موفق ترند.

با این همه متاسفانه ما با پدیده تعطیلی کتابفروشی‌ها روبرو هستیم. اگر کتابفروشی‌ها کم رونق شوند همه زیان می‌بینیم. کل کشور زیان می‌بیند. آینده ما در گرو رونق امروز کتابفروشی هاست.

 باید همه کمک کنیم که رونق به کتابفروشی‌ها بر گردد. سال گذشته در آخرین پنج شنبه هفته کتاب همراه با گروهی از اهل علم و دانش و بزرگان دینی و فرهنگی کشور از مردم دعوت کردیم به کتابفروشی‌ها بروند و خرید کنند. بسیاری از مردم و نخبگان به این دعوت پاسخ دادند. در تهران و برخی دیگر از شهرهای کشور مانند قم، شیراز و.... برخی از نخبگان و مقامات نیز به این دعوت پاسخ دادند. این حرکت یک حرکت نمادین بود. با یک حرکت نمادین نمی‌توان انتظار داشت که مشکل ساختاری و ریشه‌ای حل شود، اما کمک می‌کند که این موضوع برای همه اهمیت پیدا کند.

مسجد جامعی در این فراخوان ضمن دعوت مردم و اهالی فرهنگ و هنر برای رفتن به کتابفروشی‌ها و خرید کتاب می‌گوید: امسال هم به پیشنهاد برخی از عزیزان این دعوت را تکرار می‌کنیم و از همه کسانی که نزد مردم احترام دارند، می‌خواهیم که به این حرکت بپیوندند و با هر وسیله‌ای که در اختیار دارند، از مردم برای رفتن به کتابفروشی دعوت کنند. دعوت عام برای رفتن به کتابفروشی‌ها در همه روزهای سال و دعوت اختصاصی برای روز پنج شنبه ۲۸ آبان آخرین روز هفته کتاب از مردم دعوت می‌کنیم در این روز به کتابفروشی‌های شهر‌هایمان سر بزنیم و کتاب بخریم و از آنان به خاطر اشتغال به این شغل شریف قدردانی کنیم و برای آینده کشورمان کاری کنیم که این شغل رونق بگیرد.

مسجد جامعی از اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی، روزنامه‌ها و رسانه‌ها و کتابفروشی‌ها برای پیوستن به این کمپین دعوت می‌کند و می‌گوید: از تشکل‌های صنفی و فرهنگی حوزه کتاب، به خصوص اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز دعوت می‌کنیم که با اطلاع رسانی شایسته از این حرکت پشتیبانی کنند.

از روزنامه‌ها و رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها هم دعوت می‌کنیم که مانند سال گذشته از این حرکت حمایت کنند و اطلاع رسانی کنند. از مدیران و مسئولان نیز دعوت می‌کنیم که به این حرکت پیوسته و هرگونه که صلاح می‌دانند از نهاد کتابفروشی‌ها حمایت کنند.

از کتابفروشان گرامی هم دعوت می‌کنیم که برای پنج شنبه ۲۸ آبان برنامه‌هایی تدارک ببینند. سال گذشته برخی از کتابفروشی‌ها نویسندگان و هنرمندان را دعوت کردند و خود به دعوت کنندگان پیوستند و مردم هم دعوت آنان را بی‌پاسخ نگذاشتند.

 دوستانی از مطبوعات و رسانه‌ها اعلام امادگی کرده‌اند که برنامه‌های کتابفروشی‌ها را به طور مرتب اطلاع رسانی کنند. اعلام آمادگی کرده‌اند که فراخوان اهل قلم و علما و بزرگان فرهنگ و هنر را منعکس کنند.

امیدوارم که این حرکت‌های نمادین توجه همه را به اهمیت کتاب و کتابخوانی جلب کند و کمک کند که بار دیگر رونق به کتابفروشی‌های ایران بازگردد.