به گزارش پارس، محمد بقالان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مداحی گفت: این روزها مداحی به شغلی پردرآمد تبدیل شده است. به بیان دیگر، از هنر به تجارت تبدیل شده است. حالا دیگر مداحان برای کسب درآمد بالا کار می‌کنند. زمان و روحیه مردم عوض شده است. هر چیزی که یک‌باره ظاهر شود و بدرخشد طالب پیدا می‌کند اما وقتی طالب کار نباشد انگیزه کار از بین می‌رود.

او همچنین اظهار کرد: قبلا شعر عاشورایی در اوج بود اما اکنون دیگر استقبالی دیده نمی‌شود چون هم شاعران دلگرمی سابق را ندارند و هم مخاطب شعر عاشورایی کم شده است. می‌توان گفت مسائل اقتصادی و اجتماعی در این وضع دخیل‌اند. مردم مشغول چیزهای دیگر شده‌اند. شعر عاشورایی حال و هوای سابق را ندارد و مسائل اقتصادی در روحیه مردم تاثیر گذاشته است.

بقالان بیان کرد: گاهی شعر‌هایی برای چاپ می‌فرستم اما می‌بینم که فقط شعرهای غیرآیینی‌ام چاپ می‌شوند. وقتی جامعه رغبت سابق را نداشته باشد ناشر هم دل‌سرد می‌شود. قبلا وضع بهتر بود. در همه رسانه‌ها دل‌سردی حاکم شده که به نظر من فقر در جامعه در این امر موثر بوده است.

او افزود: زمانی شرکت نفت کنگره شعر آیینی برگزار کرد و کتاب‌هایی به چاپ رساند. این گونه مراسم و چاپ آثار بسیار مهم است. بهترین مشوق تولید کتاب چاپ آن است. کتاب وقتی چاپ شود به جامعه می‌آید و استفاده می‌شود. معتقدم موسساتی که امکان چاپ دارند آثار شاعران آیینی را چاپ کنند چون هم شاعر تشویق می‌شود و هم کتاب بین مردم می‌آید و طالب بیشتری پیدا می‌کند و به دست جوینده می‌رسد و جوینده سرگرم کتاب‌های دیگر نمی‌شود.