به گزارش پارس به نقل از فارس، حسین نوش‌آبادی صبح امروز در نشست رسانه‌ای در تبریز با تاکید بر استفاده از توان رسانه‌ای سایت‌های خبری اظهار داشت: هم افزایی میان این سایت‌ها در شبکه ملی فرهنگ پیش‌بینی شده و اکثر استان‌ها به این شبکه متصل هستند که منجر به استفاده بهینه از این سایت‌ها می‌شود.

معاون حقوقی امور مجلس و استان‌ها و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت مبارزه با فساد در زمینه‌های مختلف گفت: مقام معظم رهبری بارها بر مبارزه با فساد و رفع تبعیض تاکید کرده‌اند ولی این مبارزه باید عادلانه و شجاعانه و مستمر باشد و با هر فردی در هر سطح برخورد شود و بدون در نظر گرفتن موقعیت‌ها مبارزه جدی و مستمر صورت گیرد و در این میان نقش رسانه‌های آزاد و مستقل در عین وابستگی به برخی تشکل‌های سیاسی و حزبی در نظر گرفته شود.

یک نوزدهم بودجه کشور به وزارت ارشاد اختصاص دارد اما تمام انتظارات فرهنگی از این بخش است

نوش‌آبادی با تاکید بر تعیین وظایف و دستگاه‌ها در زمینه مسائل فرهنگی گفت: در حالی که یک نوزدهم بودجه کشور به این وزارتخانه اختصاص یافته اما تمام انتظارات فرهنگی از این بخش می‌رود و باید توازن مناسبی بین بودجه و انتظارات به وجود آید و البته در حال حاضر به نسبت دو سال قبل بودجه بهتری اختصاص می‌یابد اما کافی نیست و انتظار داریم در سال آینده سهم بودجه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد افزایش یابد و همه استان‌ها به تناسب جغرافیا و جمعیت از بودجه و اعتبارات بهره‌مند شوند.

سطح مطالعه در جامعه پایین آمده است

وی با بیان اینکه سطح مطالعه در جامعه پایین آمده است، گفت: کتاب باید در سبد خانوار جایگاه خود را پیدا کند، گرایش به زندگی ماشینی موجب شده تا گرایش به کتاب نیز کمتر شود.

نوش‌آبادی یادآور شد: دسترسی بهتر به کتاب و نیز فراهم کردن شرایط بهتر برای خرید و تهیه کتاب باید دنبال شود تا بتوانیم شرایط بهتری را برای نشر و مطالعه کتاب داشته باشیم.

وی با اشاره به برگزاری کنگره بزرگداشت شهریار در تبریز و شخصیت وی گفت: شهریار علاوه بر اینکه شاعری بزرگ و توانمند بود، فردی علاقمند به دین و انقلاب بود و کسی بود که از زندگی و اوقات خود استفاده کرده و در عنوان همایش نیز به این وجهه انقلابی و دینی شهریار توجه شده بود.

نوش‌آبادی یادآور شد: در برگزاری کنگره بین‌المللی شهریار در سال‌جاری نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کم‌رنگ‌تر از گذشته بود، اعتقاد داریم باید سطح این کنگره هر سال بهتر از گذشته باشد، در مجموع کنگره خوب و قابل قبول بود اما انتظارات برخی فعالان فرهنگی از این کنگره برآورده نشد.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: آموختن موضوعات مهم دینی و علمی و فرهنگی و مطالعه راهی به پیشرفت و اعتلای فرهنگی شمرده می‌شود و کسب هویت انقلابی و فرهنگی و استفاده بهینه مورد نظر است.

معاون حقوقی امور مجلس و استان‌‌ها با تاکید بر تبادل هیئت‌های رسانه‌ای و فرهنگی گفت: این کار در کنار تبادلات اقتصادی موجب می‌شود تا سهم مناسب فرهنگی را به دست آوریم و دنیا نیز تشنه این روابط است، یکی از مزیت‌های کشور ما نیز همین غنای فرهنگی است و این امر می‌تواند در شرایط پسا تحریم از ارزش بیشتری برخوردار باشد.

مدیران ارشاد در استان‌ها در برابر رسانه‌ها پاسخگو باشند

وی با تاکید بر پاسخگو بودن مدیران ارشد استانی گفت: مدیران ارشاد در استان‌ها باید ساماندهی خوبی در زمینه پاسخگو بودن در برابر رسانه‌ها انجام دهند و بتوانند به سئوالات رسانه‌ها نیز پاسخ دهند.

نوش‌آبادی با اشاره به تعداد محدود لغو کنسرت‌ها به نسبت کنسرت‌های برگزار شده است، گفت: در حال تدوین شیوه‌نامه‌ای با نهادهای نظامی و امنیتی هستیم تا لغو کنسرت‌ها رخ ندهد و شرایط خوب و ضابطه‌مندی حاکم شود و در عین حال سختگیری‌هایی وجود دارد و باید مذاکراتی صورت گیرد تا موضوعات فرهنگی و شرعی نیز رعایت شود، در برخی شهرهای مذهبی‌تر نباید با سختگیری‌ها مانع بهره‌مندی مردم از برنامه‌های فرهنگی شد.

فعالیت سایت‌های خبری غیرمجاز غیرقانونی است

وی با بیان اینکه فعالیت سایت‌های خبری غیرمجاز غیرقانونی است، گفت: سال گذشته فراخوانی داده‌ایم تا این سایت‌ها شناسنامه‌دار شوند و مجوزدار باشند، سایت‌ها نیز همانند روزنامه‌ها و مطبوعات تابع قانون مطبوعات هستند و از هرگونه دستور قضایی نیز در این زمینه حمایت می‌کنیم.

هیچ خبرنگاری نباید بدون بیمه در کشور بماند

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هیچ خبرنگاری نباید بدون بیمه در کشور بماند، گفت: ساز و کارها مختلفی در این زمینه پیش‌بینی شده و رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها ملزم به بیمه خبرنگاران تمام وقت خود هستند و خبرنگارانی هم که به صورت پاره وقت فعال هستند نیز باید از طریق صندوق هنر بیمه شوند.