پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «لاله افتخاری» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در رابطه با بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع هیات دولت مبنی بر دغدغه فرهنگی در یادداشتی برای «پارس» نوشت:

به نظر من دولت استراتژی مشخص و شفافی در رابطه با مسائل فرهنگی که بتواند دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی و مردمی که نسبت به نظام پای بند هستند را تامین کند، نداشته و لنگش اساسی دولت در بخش فرهنگ نیز همین است.

به همین ترتیب است که در مواردی از سوی دولت مردان اعلام می شود که در حوزه کتاب به ممیزی نیاز داریم و در مقطع دیگری اعلام می شود که چنین نیازی وجود ندارد. زمانی گفته می شود که فیلم ها نیاز به نظارت بیشتر دارند و چند صباح دیگر اعلام می شود که این نیاز مرتفع شده است و این موضوع(بی ثباتی در سیاست گذاری و تصمیم گیری ها) در سایر حوزه های فرهنگی نیز به چشم می خورد.

گاهی دولت با نشاط در برابر فعالیت های قرآنی پا به عرصه می گذارد و گاهی سرد می شود و همچنان که کارشناسان و مخاطبان این عرصه اعتقاد دارند، مسئولین دولت خط ثابتی را دنبال نمی کند.

در بررسی علل حرکت سینوسی آقای روحانی و دولت در مسایل فرهنگی نیز می توان اشاره داشت که دولت و دولت مردان در پی کسب وجاهت در میان اقشار مختلف هستند و می خواهند دل همه را به دست بیاورند و همینگونه است که وزیر ارشاد در یک جمعی آن چنان صحبتی می کند که دل عده ای را به دست می آورد و در یک جمع دیگر(در رابطه با همان موضوع) طرز دیگری سخن می گوید و این موضوع در مورد رییس جمهور و سایر دولت مردان نیز صادق است.

 این قبیل اقدامات است که موجبات نگرانی و دغدغه دوستان و سوء استفاده دشمنان را فراهم می آورد، باید فکر جدی در این رابطه در دولت شود.

باید دید که دغدغه فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی(که در دیدار اخیر خود با هیات دولت فرمودند من دغدغه فرهنگ دارم و گاهی اوقات خواب به چشم من نمی آید) دقیقا چیست و حال که این موضوع در دیدار با هیات دولت مطرح شده است، طبیعتا وزارت ارشاد بیشترین سهم را در برطرف کردن این دغدغه دارد اما دولت مردان(به طور عام) باید باندیشند که این دغدغه ها چیست.

از سوی دیگر دولت تنها متولی فرهنگ در کشور نیست و نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی(که نمایندگان مجلس، دولت و سایر نهادهای مسئول در امر فرهنگ تجمیع می شوند) باید بررسی کند که این دغدغه چیست و چه شده است که رهبر معظم انقلاب اسلامی چنین موضوعی را مطرح می کنند و چه چیزی موجب به وجود آمدن نگرانی در ایشان شده است؟

آیا این دغدغه و نگرانی تنها مربوط به شرایط فعلی است یا در گذشته هم می توان برای آن مصداقی پیدا کرد؟ چرا که در گذشته هم اقدامات فرهنگی صورت گرفته است که جای بررسی بیشتری دارد؟

آیا این نگرانی معظم له به دلیل خطر تهاجم دشمن و پدافند نامناسب ما می باشد یا آنکه اقدامات دولت منجر به بروز نگرانی فرهنگی شده است؟

اینها مواردی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی(با توجه به ترکیب متنوع و جایگاهی حقوقی که رهبر معظم انقلاب برای آن تعیین کرده است) باید مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و پیگیری کنند که اگر مجلس یا دولت کوتاهی داشته اند پای کار بیایند و به دور جنجال ها در پی رفع دغدغه فرهنگی رهبر معظم انقلاب باشد.