انتشار «رمضان؛ منظری اجتماعی»
مجموعه تحلیل های دینی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی رمضان با عنوان «رمضان؛ منظری اجتماعی» به همت دفتر رصد فرهنگ و اجتماع پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
به گزارش پارس به نقل از عقیقمجموعه تحلیلهایی است درباره ابعاد دینی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی رمضان با عنوان«رمضان؛ منظری اجتماعی» از سوی دفتر رصد فرهنگ و اجتماع پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و در قالب گزارش فرهنگی منتشر شده است.
به استناد این گزارش، تاکنون به رمضان، به مثابه پدیدهای اجتماعی، کمتر پرداخته شده و از اینرو، در ادبیات علوم اجتماعی و علوم انسانی ایران، نوعی فقر در تحلیل اجتماعی رمضان احساس میشود. این گزارش تاکید میکند برای فهم درست پدیده اجتماعی رمضان و آگاهی از تحولات و تطورات آن در طول زمان و سودبردن از ظرفیتهای شفابخش آن باید با اندیشه و بازاندیشی به پدیدة دامنگستر و چندبعدی رمضان پرداخت.
تحلیلهایی که در این گزارش با هدف استفاده هرچه بیشتر از نعمت رمضان در خدمت به ساخت جامعهای اخلاقیتر، عادلانهتر و بانشاطتر تدوین شده به این شرح است: «رمضان؛ عید همگانی؛ نگاهی مقایسهای به رمضان عربی و رمضان ایرانی»، «رمضان، نعمت اجتماعی و سازوکارهای طرد»، «ارتقای روزهداری از عبادت فردی به مناسک اجتماعی»، «رمضان و سیاستگذاری مکان دینی؛ تجربه رمضان در مصلای تهران»، «ظرفیتهای مغفول عید فطر در ایران»، «ماه رمضان و امکان تقویت حوزه عمومی در شهر» و «رمضانِ خودسازی و تهدید تنآسایی».
این گزارش که تلاشی است آغازین برای فهم ابعاد اجتماعی رمضان، سعی دارد با برداشتن گامهای اولیه برای نگاهی انگارهمحور و دقیق به مناسک دینی و مذهبی، ضمن ایفای نقش تحذیرِ خطرها و آسیبها، ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی این مناسک را با هدف کاستن از دردهای اساسی جامعه ایران در بلند مدت روشنتر کند.
منبع:خبرگزاری مهر
ارسال نظر