مشکل مقالات علمی پژوهشی به لحاظ ادبی جدی است
مدیر پژوهشکده تاریخ اسلام گفت: مشکل مقالات علمی پژوهشی به لحاظ ادبی جدی است و باید مورد توجه استادان دانشگاهی قرار گیرد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی خامنهای در مراسم اختتامیه دهمین همایش بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی با بیان اینکه فرهنگ و تاریخ ما ادبیات ما است، تصریح کرد: متاسفانه این در حالی است که امروز در دانشگاههای ما به ادبیات کمتوجهی میشود.
وی تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد به لحاظ علمی پژوهشی مقالات پذیرفته اما به لحاظ ادبی و حتی املایی و قلمی با مشکل مواجهاند.
مدیر پژوهشکده تاریخ اسلام گفت: متاسفانه این ایرادات حتی در مقالات دانشجویان دکتری نیز مشاهده میشود و بسیاری از جملهبندیها انسجام کافی ندارند.
خامنهای با تاکید بر اینکه در مقالات به کاربری متناسب کلمات توجه نمیشود، افزود: کیفیت جمله بندی نیز در اغلب مقالات علمی پژوهشی مناسب نیست.
او به کاربری ناصحیح کلمات عربی در نوشتههای علمی اشاره و با تاکید بر کاربری نادرست حروف اضافه تصریح کرد: آسیب شناسی مقالات علمی نشان میدهد استادان دانشگاهی باید به این موارد توجه داشته باشند و به آموزش و استفاده صحیح ادبی در مقالات علمی توجه نشان دهند.
مدیر مسئول مجله مطالعات تاریخ اسلام در تشریح اهداف فعالیت پژوهشکده تاریخ اسلام، ادامه داد: این موسسه با هدف پاسخگویی به ابهامات نوشتههایی که در طول 14 قرن نوشته شده تشکیل شده است.
حجتالاسلام والمسلمین خامنهای از فعالیت شش گروه علمی پژوهشی در این موسسه خبر داد و اضافه کرد: این گروهها شامل سیره پیامبر (ص)، رجال و شخصیتهای تاریخ اسلام، جریانهای فکری تاریخ اسلام، جغرافیای تاریخ اسلام، متودولوژی تاریخ شناسی و تاریخ و همکاریهای بین رشتهای است.
ارسال نظر