دولت زمینه لازم برای اهدای کتابهای خطی و قدیمی را فراهم کند
اهدا کننده حدود 250 نسخه خطی و مجلات قدیمی به کتابخانه مرکزی ارومیه گفت: دولت زمینه لازم برای اهدای کتابهای خطی و قدیمی را برای ایرانیان خارج از کشور و سایرین فراهم کند.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، بهزاد تمدن روز پنجشنبه بعد از اهدای حدود 60 نسخه خطی، سنگی و مجلات و روزنامه های قدیمی به کتابخانه مرکزی ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون برخی کشورهای همسایه در حال جمع آوری و خرید آثار و نسخ خطی قدیمی ایرانی از هموطنانمان در خارج از کشور هستند که دولت باید با آماده سازی زمینه و نیز ارایه مشوقهایی بتواند این آثار را از تاراج سایرین محفوظ نگه دارد.
وی ادامه داد: ایجاد نوعی اعتماد متقابل بین دولت و مردم در زمینه صیانت از آثار اهدایی نیز مهمترین مساله ای است که نباید در این میان نادیده گرفت.
تمدن ادامه داد: کتابخانه مرکزی ارومیه دارای ظرفیت ها ودستگاه های خوبی در صیانت از کتاب های نفیس است.
وی افزود: نگهداری کتاب های خطی و نفیس به وسیله دستگاه های مربوطه بسیار مفید بوده و بدین وسیله افراد بیشتری می توانند از این آثار استفاده کنند.
وی اظهار کرد: من تمامی کتاب های اهدایی را از پدرم به ارث برده ام و به علت اینکه علاقه داشتم تعداد زیادی از این کتاب ها استفاده کنند و حفاظت و صیانت بهتری از این کتاب ها انجام شود آنها را اهدا کردم.
تمدن درباره محتوای کتابهای اهدایی اظهار کرد: شماره هایی از روزنامه حبل المتین که به صورت مجلد در آمده، کتاب شعر عندلیب، آثار پریشان، دو تاریخ افشار، مجلدهای صحافی شده روزنامه شرافت، تاریخ ناصری، که تاریخی مملو از نام نویسندگان و شاهزادگان و حکومت های منطقه و نیز بخشی از ارتباطات داخلی و خارجی است در میان کتابهای اهدایی موجود است.
این اهدا کننده کتاب اضافه کرد: قلمدانهای مرحوم محمد تمدن به همراه مقداری وسایل چاپ متلعق به اوایل سال 1300 شمسی نیز به کتابخانه مرکزی جهت نگهداری اهدا شد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کتاب های پدرش را دوستان به امانت برده و پس نداده اند، افزود: از این افراد می خواهم کتاب های به امانت برده شده را تحویل کتابخانه و مراکز مربوط بدهند تا بدین وسیله گامی در حفظ و نگهداری فرهنگ و تمدن ایران زمین برداشته باشند و راه خروج این میراث ارزشمند از کشور بسته شود.
بهزاد تمدن فرزند میرزا محمد تمدن است که در سال 1332 در ارومیه متولد شده و پس از اتمام تحصیلات خود در کشور، مقیم آمریکا شده است، وی تا کنون چهار جلد کتاب در زمینه معماری و شهرسازی تالیف و به دانشگاه اهدا کرده است.
پدر وی نیز صاحب تالیفاتی مهم در ادبیات و جغرافیاست، کتاب های دیوان طرزی افشار، تاریخ رضاییه و اوضاع ایران در جنگ جهانی اول از تالیفات میرزا محمد تمدن است.
بهزاد تمدن در آبانماه 92 نیز 179 جلد کتاب نفیس شامل شرح ها و ترجمه هایی بر نهج البلاغه، تاریخ، ادبیات، تاریخ سلاطین، الفبای هرمی ، ادعیه، شعر به زبان ترکی و عربی که در زمان های گذشته در هند و برلین تهیه شده بودند را به کتابخانه مرکزی ارومیه اهدا کرد.
ارسال نظر