هنر موجب ماندگاری فرهنگ، تاریخ و هویت کشور است
به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمود صلاحی در هفتمین آیین معرفی نگارخانه های برتر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به نقش جدی ایران و تاریخ آن در پیدایش هنر افزود: ایران مهد تمدن است و زمانی که تنها چند حوزه تمدنی وجود داشت، ایران یکی از مهم ترین جایگاه های تمدن بود.
وی با بیان اینکه این کشور هنرمندانی در همه جلوه های هنری داشته اما مورد بی مهری قرار گرفتند گفت: فردوسی که امروزه ما او را یکی از عظیم ترین قله های فرهنگ و هنر ایران می دانیم، در زمان خودش شناخته شده نبود، و از سوی سلطان محمود غزنوی مورد بی مهری قرار گرفت.
صلاحی تاکید کرد: باید برخوردمان را با هنرمندان تغییر داده و قدر این گنجینه ها را در زمان حیات آنها بدانیم.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه توجه به همه هنرمندان در هر سطحی را مهم ترین نکته در کار هنری خواند و تاکید کرد: مهم ترین نقدی که در خصوص توجه به هنرمندان وجود دارد این است که اگر توجهی هم باشد تنها قله ها را می بینیم، درحالی که اگر دامنه نبود قله ای هم وجود نداشت.
وی افزود: باید جایگاهی برای ارائه آثار همه هنرمندان در هر سطحی داشته باشیم اما نکته مهم در ارائه این آثار تفکیک است باید به هنرمندان در هر سطح و سنی توجه کنیم.
صلاحی اضافه کرد: کشورهایی در رشته های ورزشی موفقند که ورزش در عموم مردم آنها ریشه دوانده باشد و ما باید هنر را در خانواده ها و در دل مردم ببریم و آموزش در این زمینه نقش اساسی ایفا می کند.
وی با اشاره به نگاه کمیتی به هنر یادآور شد: کمیت و کیفیت هر دو لازم و ضروری اند، به نظر من 5 هزار متر نگارخانه برای تهران با این جمعیت، محدود است و 34 فرهنگسرا برای این ابر کلان شهر، تعداد زیادی نیست و باید در کمیت ها و کیفیت رو به جلو حرکت کنیم.
وی اجرای طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر را از موفق ترین پروژه های شهرداری تهران در حوزه فرهنگ و هنر دانست و گفت: این طرح یک اتفاق تاریخی بود اما به آن با دید یک تجربه نگاه کنید.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: نباید اجازه دهیم که مسوولان نگارخانه ها دچار روزمرگی شوند و حرفه هنری خودشان را کارمندی ببینند.
صلاحی با اشاره به ایجاد نمایشگاه فروش محصولات هنری و فرهنگی افزود: باید مردم را برای خرید آثار اصیل هنری تشویق کرد تا هنرمند از این راه کسب درآمد کند، منزوی نشود و بتواند زندگیش را اداره کند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: این سازمان هم باید یکی از قطب های اصلی خرید و نمایش آثار هنری باشد و رویش در هنر هرچه بیشتر باشد، ثمر بخش تر است.
صلاحی نمایش آثار اصیل هنری ایران در خارج از کشور، درک هنری مردم و وجود آثار هنری در منازل مردم را از جمله موفقیت آثار هنری دانست.
وی با بیان اینکه رسانه ها یکی از مهم ترین متولیان ارتقای فرهنگ هستند، افزود: باید انرژی بیشتری در معرفی ظرفیت های فرهنگی هنری به مردم صرف کنیم و رسانه ها خاصه رسانه هایی که ویژه تهران هستند، باید بیش از اینها به هنر و فرهنگ مردم پایتخت ارج نهند.
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از مسوولان 9 نگارخانه برتر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، از آخرین اثر علی شیرازی رونمایی شد.
این اثر با رنگ فیروزه ای نام های ائمه را به تصویر کشیده که نام مبارک حضرت علی(ع) در آن بزرگتر نوشته شده و در اندازه دو متر در دو متر با تکنیک اکریلیک اجرا شده است.
هفتمین آیین انتخاب نگارخانه های برتر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران روز یکشنبه با حضور محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امیر عبدالحسینی معاون هنری این سازمان، مهدی محمدی مدیرکل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، احمدرضا دالوند، عباس مشهدی زاده، رضا نامی، محمود اسعدی، علی شیرازی و نعمت الله کیکاووسی و جمعی از هنرمندان و مسوولان موزه ها و نگارخانه های سازمان فرهنگی هنری شهردار تهران برگزار شد.
ارسال نظر