به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی، حجت‎الاسلام کاظم لطفیان در نشست توجیهی طلاب حوزه‌های علمیه شهرستان بیرجند به منظور اجرای «تذکر لسانی» در استان که در محل حوزه علمیه رضوی بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی اجرای امر به معروف و نهی از منکر را تبدیل به قانون و ملزم به اجرا کرده، باید تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم در چارچوب این قانون اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه طلاب و روحانیون‌ قشر پیشرو در اجرای تذکر لسانی شناخته می‌شوند، گفت: به‌منظور آشنایی گروه‌های مختلف جامعه برای اجرای صحیح تذکر لسانی، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی پیش‌بینی شده تا افراد در جریان مسائل رفتاری، اخلاقی و حقوقی قرار بگیرند.

معاون امور تشکل‌های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی افزود: برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر الهی باید مسائل شرعی را به طور دقیق یاد بگیریم، شناخت راه‌های تذکر لسانی با برنامه‌ریزی صحیح و درست انجام شود.

لطفیان ادامه داد: برای موفقیت در امر به معروف و نهی از منکر مخاطب‌شناسی، موقع‌شناسی، رعایت مراتب تذکر لسانی، استفاده از ظرفیت‌ها، هوشمندی و اجتناب از افراط و تفریط و استمرار آن مد نظر قرار بگیرد.

وی به موارد کلیدی در زمینه تذکر لسانی اشاره کرد و یادآور شد: آمر به معروف و ناهی از منکر باید رفتاری دلسوزانه، با نیت خالصانه و انصاف، خوش‌بیان و خوش‌اخلاق و به‌دور از تعصب و لجبازی داشته باشد.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: مهمترین اولویت‌های امر به معروف و نهی از منکر شامل؛ دفاع از نظام مقدس به عنوان یکی از معروفات، ترغیب به پیروی از توحید، توجه به معروف و منکرهای سیاسی، پیشگیری از شیوع و گسترش منکرات خاص «مواد مخدر، مشروبات الکی و فساد» است.

لطفیان خاطرنشان کرد: در تذکر لسانی ما حق ورود به حریم خصوصی افراد را نداریم، البته در قانون جدید حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر حدود نیز اعلام شده است.

نماینده دادستان بیرجند نیز در این نشست با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز پاسدار و جانباز به تشریح طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر پرداخت و اظهار داشت: قانون‌گذار با لبیک به اولیاء معنوی جامعه قوانین لازم را احیای فرضیه الهی امر به معروف و نهی از منکر تصویب کرد تا آمر به معروف و ناهی از منکر پشتیبان قانونی داشته باشد.

حجت‎الاسلام علیرضا الهی‌منش به وظیفه‌ای که قانون‌گذار برای قوه قضائیه در نظر گرفته اشاره کرد و افزود: در قانون جدید حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر قانو‌ن‎گذار خواستار تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به جرائم این حوزه در قوه قضائیه شده است.

نماینده دادستان بیرجند در ادامه به ماده 3 این قانون پرداخت و گفت: قانون‌گذار در ماده 3 این قانون آورده است که امر به معروف و نهی از منکر، ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد.

الهی‌منش با اشاره به اینکه در قانون جدید مجازات اشخاصی که مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر غیر قابل تخفیف و تعلیق است، تصریح کرد: اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند و ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت که به سبب قانون جرم شناخته شده است؛ علاوه بر مجازات مقرر، سبب محکومیت به حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه هفت نیز می‌گردد.

رئیس پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی خراسان جنوبی نیز در این نشست با بیان اینکه اصناف یکی از بزرگترین اقشار جامعه هستند، اضافه کرد: دشمن در این حوزه برنامه‌ریزی‌هایی را در راستای تهاجم فرهنگی و جنگ نرم کرده است.

محمدعلی مهدوی‌کیا به مأموریت ناجا در این حوزه اشاره کرد و افزود: در حوزه اصناف دو مأموریت در سطح بازار و اماکن عمومی دنبال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اولویت‌های پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان در بخش صنوف شامل، سفره‌خانه‌های سنتی، مراکز عرضه محصولات فرهنگی، آرایشگاه‌های زنانه و مردانه، باشگاه‌های ورزشی زنانه و مردانه و امکان عمومی می‌شود.

رئیس پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی ناجای خراسان جنوبی اعلام کرد: دستورالعمل‌های لازم در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر به این اداره نیز ابلاغ شده است.

مهدوی‌کیا سالم‌سازی فضای جامعه از ناهنجاری، اصلاح چهره بازار را از دیگر برنامه‌های این اداره عنوان کرد و بیان داشت: رصد و جلوگیری از تولید و توزیع هرگونه آرم و علائم غربی «شیطان پرستی»، پخش موسیقی‌های غیرمجاز در اماکن عمومی، در معرض دید قراردادن البسه زیر زنانه و مانکن‌های نامتعارف در واحدهای صنفی، نمایش گذاشتن تصاویر زنان در آتلیه‌های عکاسی «در قالب آلبوم‌های عروسی و ...»، سگ‌گردانی، وضعیت ظاهری فروشندگان اصناف و مزاحمت‌های جشن عروسی از دیگر مأموریت‌های پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی ناجا است.

علی محمدی رئیس پلیس امنیت اخلاقی خراسان جنوبی نیز در نشست هماهنگی و توجیهی طلاب حوزه‌های علمیه شهرستان بیرجند به منظور اجرای «تذکر لسانی» در استان برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه به مأموریت این ناجا در حوزه پلیس امنیت اخلاقی اشاره کرد و اظهارداشت: مقابله با باندها و شبکه‌های تهیه و توزیع مشروبات الکلی «خارجی و دست‌سازی» و توزیع‎کنندگان تجهیزات ماهواره از مهمترین برنامه‌های پلیس امنیت اخلاقی است.