پايگاه خبري تحليلي «پارس»- محمدصادق عابديني- با نزديك شدن به اكران دومين فيلم حاشيه‌دار در سال 94، شهرداري تهران در مقابل با محك ديگري قرار گرفته است كه آيا مي‌خواهد مانند قبل در مقابل فيلم‌هاي حاشيه‌دار سياست تحريم را در پيش بگيرد يا مانند چرخش آشكاري كه در قبال «قصه‌ها» داشت اين بار نيز قرار است سينماهاي خود را در اختيار يك فيلم جنجال برانگيز ديگر بگذارد. 

سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران و حوزه هنري يك‌بار در مقابل فيلم‌هاي حاشيه‌دار و ضد نظام موضع واحدي گرفتند و سينماهاي خود را در اختيار آن فيلم‌ها قرار ندادند. اين اتفاق در سال 91 رخ داد و سر و صداي زيادي به راه انداخت. تهيه كنندگان فيلم‌هاي «برف‌روي كاج‌ها»، «من همسرش هستم»، «پل چوبي»، «بي‌خود و بي‌جهت»، «پذيرايي ساده» و «من مادر هستم» با برگزاري نشست‌هاي خبري اعتراض خود را در قبال اينكه حوزه هنري و شهرداري تهران سينماهاي خود را به اين فيلم‌ها اختصاص نداده‌اند، اعلام كردند. در آن زمان مديران حوزه هنري از اقدام خود براي حفظ و پاسداري اخلاق در خانواده‌ها به شدت دفاع كردند. تجربه موفق تحريم فيلم‌هاي حاشيه‌دار باعث شد تا ميزان توليد اين فيلم‌ها در سال‌هاي بعد به شدت كاهش يابد. 

بعد از بيش از دو سال از اين اتفاقات، اكران فيلم «قصه‌ها» پيش آمد. حوزه هنري در تحريمي غير رسمي سينما‌هاي خود را در اختيار اين فيلم قرار نداد. «قصه‌ها» در گروه آزاد اكران شد اما توانست در چند سالن مهم سينما از جمله سالن پرديس سينمايي ملت اكران بگيرد. 

پرديس سينمايي ملت متعلق به سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران است و جاي تعجب داشت شهرداري كه زماني پاي يك عمل انقلابي در سينما‌ها ايستاده بود، اكنون سالن خود را در اختيار «قصه‌ها» قرار دهد كه بيانيه‌اي سياسي عليه نظام خوانده مي‌شود. حال شهرداري تهران در معرض دومين محك خود قرار دارد. اكران فيلم «نهنگ عنبر» از چهارشنبه اين هفته آغاز خواهد شد و گويا مديران سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تمايل خود را به اكران اين فيلم اعلام كرده‌اند. جدا شدن راه شهرداري از حوزه هنري در ايستادگي در مقابل فيلم‌هاي ضدخانواده تأسف‌انگيز است. 

هم اكنون اين سؤال مطرح است كه آيا مدير جديد سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران قصد دارد با چراغ سبز نشان دادن به فيلم‌هاي مسئله‌دار، براي خود محبوبيت بخرد؟!