عصر شکوفايي پويانمايي ايران/ آخرين اطلاعات از وضعيت پويا نمايي در ايران+ عكس
وقت آن فرا رسيده است که کارگردانان عرصه پويا نمايي با ساخت آثار با کيفيت بر اساس فرهنگ ايراني - اسلامي بـه ميـدان گام نهند
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- احمدصبريان- سال هاست که هر گاه از پويا نمايي و توليدات اين عرصه سخن به ميان مي آيد همگي بر اين نکته اتفاق نظر دارند که اين هنر صنعت در کشور جدي گرفته نمي شود. اگر چه در چند سال اخيرپيشرفت هاي شايان توجهي در عرصه پويا نمايي داشته ايم اما هنوز نگرش بسياري از مديران ،سياست گذاران سينمايي ،تهيه کنندگان و منتقدان به اين هنر صنعت به گونه اي نيست که به شکوفايي آن بينجامد. اگرچه در عرصه سخت افزاري سينماي پويا نمايي بضاعت چندان قابل توجهي نداريم اما تجربه ساخت آثاري مطابق با استاندارد هاي مناسب در چندسال اخير بيانگر اين نکته است که دانش فني بايسته و شايسته را براي توليد و عرضه آثارپويانمايي داريم .خوشبختانه هنر صنعت پويا نمايي در چند سال اخيربه لحاظ کيفي نسبت به توليدات برخي کشورهاي جهان رشد چشمگيري داشته و شايد به همين خاطر است که تدوين سياست گذاري هاي منسجم و هدفمند وحمايت هاي مادي و معنوي نهادها و مسئولان از اين توليدات ضرورتي انکار ناپذير به شمار مي آيد. اکنون وقت آن فرا رسيده است که کارگردانان عرصه پويا نمايي با ساخت آثار با کيفيت بر اساس فرهنگ ايراني - اسلامي بـه ميـدان جهانـي رقابت ها و همچنين اجـراي پروژه هـاي توليد مشترک گام نهند و نگذارند آثاري چون «پنگوئن هاي ماداگاسکار»، «ديو و دلبر»، «مولان»، «شرک» و «داستان اسباب بازي»، «هيولاها»، «عصر يخبندان»، «دامبو»،« هتل ترانسيلوانيا»، «سيمپسون ها» و.... يکه تاز ميدان باشند و جايگاه پويانمايي ايران را در عرصه سينماي جهان تثبيت کنند.
هدايت پويانمايي به سمت مردم، اکران و نمايش خانگي
سيّدمحمدمهدي طباطبايي نژاد مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي با اشاره به اين که با توجه به سياست هاي جديد سازمان سينمايي اين مرکز از سال جاري تنها بر توليد و عرضه فيلم هاي مستند و پويانمايي متمرکز خواهد شد، مي گويد:در حال حاضر شمار افرادي که در حوزه پويا نمايي فعاليت مي کنند از ديگر بخش هاي سينمايي بيشتر است و ترديدي نيست که بايد بيش از پيش به آن توجه کرد. به همين سبب مرکز گسترش ضمن فاصله گرفتن از توليد فيلم هاي سينمايي اول و فيلم هاي کوتاه داستاني، تنها برساخت آثار مستند و پويا نمايي متمرکز مي شود تا اگر در آينده امکان تاسيس بنياد ملي انيميشن فراهم شد، اين سازمان به صورت مستقل فعاليت هاي مربوط به پويا نمايي را پيگيري کند. قرار است ما پويا نمايي را به سمت مردم، اکران سينما و نمايش خانگي ببريم. نگاه خاصي به آنتن تلويزيون نداريم و قرار هم نيست سريالي کار کنيم. نگاه ما مفاهيم و موضوعات جذاب در سينماي پويا نمايي است و هدف مان حضور اين آثار در جشنواره هاي معتبر و اکران برپرده سينما است.
پويا نمايي موضوعي استراتژيک
هادي محمديان کارگردان پويا نمايي«شاهزاده روم» اظهار مي دارد: صنعت سينماي ما به سبب تاثيرگذاري و همچنين نمايان کردن اهدافش به پيشرفت در بخش پويا نمايي نياز دارد تا بتواند حرف جهاني خود را در بستر يک اثر سينمايي بزند که با استاندارد هاي جهاني نيزمطابقت دارد . پيش بيني من اين است دهه ۹۰ براي سينماي ايران عصرشکوفايي پويا نمايي خواهد بود. زيرا با توجه با آثار در حال توليد و هم چنين به لحاظ نيروي انساني نشان داده ايم که در اين زمينه به بلوغ رسيده ايم. مديران فرهنگي بايد توجه کنندکه پويا نمايي براي سينماي ما موضوعي استراتژيک است و مي تواند باعث غافلگيري شود .
ارتقاي انگيزه بستر ساز رشـد و شـکوفايي
«سعيد ترخاني» که با سه فيلم «استاندارد»، «گنجينه» و «صندوق امانات» يکي از پر کارترين کارگردانان در جشنواره پويانمايي سال گذشته بود تصريح ميکند: نابه سـاماني بـازارکار و نداشتن توان مالي بزرگ تريـن مشـکل توليدکنندگان پويانمايي در ايران اسـت. بسـياري از شـرکت هاي توليدکننـده داخلـي بـه دليل نداشـتن چرخه توليـدي مناسـب و بازگشـت نکردن سـرمايه فعاليت چندان چشـمگيري ندارند يـا از فعاليت در ايـن حـوزه چشم پوشيده اند. در حالي که ايجاد وارتقاي انگيـزه در توليدکننـدگان باعـث افزايـش توجـه مسـئولان بـه اين حـوزه از سينما و در نهايت فراهم شـدن بسـتر لازم بـراي رشـد و شـکوفايي بيشـتر پويانمايي کشـور خواهد شـد.
عرضه پويانمايي هاي مقاومت در جشنواره «کن»
مدير انجمن هنرهاي تجسمي انقلاب و دفاع مقدس از عرضه تعدادي پويانمايي با مضامين مقاومت در بازار جشنواره «کن» خبر داد. به گزارش فارس حبيبي اظهار داشت: اين آثار پيش از اين در جشنواره هاي داخلي و بين المللي مقام هايي کسب کرده و برخي نيز از شبکه هاي مختلف تلويزيوني پخش شده اند. وي افزود: مقاومت و استکبارستيزي و مقاومت مردم غزه و فلسطين موضوعات اين آثار پويانمايي است.
يک اتفاق خوشايند
«وحيد نصيريان» کارگردان پويا نمايي «قلب سيمرغ» با اشاره به اين که ظرفيت ساخت پويانمايي در ايران بسيار بالاست، مي افزايد: متاسفانه مديران دولتي توانمندي چنداني در اين خصوص ندارند و هـرکارگرداني هم که بخواهـد پويانمايي بسـازد خواه ناخواه با اين گونه موارد مديريتي رو به رو مي شـود. تا زماني که سـاختار مناسـب همـراه با پژوهش در عرصه پويا نمايي اتفاق نيفتد، وضعيت همين گونه خواهد بود. البته اين اقدام که سـازمان سـينمايي قصـد دارد هر سـال از ساخت 2 پويا نمايي سـينمايي حمايت کند، اتفاق خوشايند و مثبتي است که به آن خوشبين هستم با اين وجود بايد به جريـان مديريـت توليد در اين سـينما نگاه دوباره اي شـود.
تهران ۱۵۰۰
روايتگر داستاني در تهران در سال 1500 شمسي است که از فناوري هاي روز براي به تصويرکشيدن پيشرفت هاي الکترونيکي بشر در حدود 100 سال آينده بهره برده است. هديه تهراني، مهران مديري، بهرام رادان، شريفي نيا، حبيب رضايي، حسام نواب صفوي و گوهر خيرانديش در اين فيلم به ايفاي نقش پرداخته اند.
آخرين فرستاده
با استفاده از پيشرفته ترين تکنيک هاي دايناميک و محاسباتي روز جهان و به صورت سه بعدي ساخته شده و روايت متفاوتي از داستان زندگي پيامبر اسلام است. «آخرين فرستاده» 1750 شخصيت دارد و داستان آن از عام الفيل آغاز مي شود و در ادامه به تولد، زندگي و رحلت پيامبر اکرم(ص) مي پردازد.
رستم و سهراب
در اين فيلم داستان زندگي پيامبر اسلام (ص) از زبان شخصيت محوري مجموعه، يعني سلمان فارسي براي پسربچه اي از اهالي شهر مداين، روايت مي شود. دوبله انگليسي فيلم در کانادا انجام شده و پخش جهاني آن نيز در بازار فيلم کن 2012 به يک شرکت بين المللي واگذار شد.
جمشيد و خورشيد
با هزينه سنگين 700 ميليون توماني اواخر سال 81 کليد خورد. اين اثر پويانمايي با حضورحدود 70 نفر از انيماتورهاي مطرح ايران ساخته شده است. بازيگران اين فيلم که داستان آن به ايران باستان باز مي گردد پرويز پرستويي، امين حيايي، ترانه عليدوستي، رامبد جوان ،حبيب رضايي و چنگيزجليلوند هستند.
کار فاخر را نمي توان ارزان انجام داد
محمد رضا کريمي صارمي( دبير نهمين جشنواره بين المللي پويا نمايي تهران)- در دوره اي توليد يک اثر پويا نمايي هزينه بر بود اما امروز با توجه به گران شدن توليدات سينمايي توليد پويا نمايي، چندان هزينه بر نيست و تهيه کنندگان فيلم هاي سينمايي به زودي سرمايه گذاري در اين بخش را آغاز خواهندکرد. به نظر من شناخت نداشتن درست از وضعيت مهم ترين مشکلي است که پويانمايي با آن مواجه است. امروز پويانمايي ايران به اين ظرفيت و توانمندي رسيده است که مي تواند آثار فاخر توليد کند ولي نيازي نيست توجه مسئولان و نگاه اقتصادي شان نيز در حد اين آثار فاخر باشد چون کار فاخر را نمي توان ارزان انجام داد. ما در حال حاضر مي دانيم که ساخت يک فيلم سينمايي با حضورسوپر استار چه قدر هزينه دارد يا هزينه يک فيلم تاريخي چه قدر است و... ولي هنوز در مورد توليد پويا نمايي و رقم واقعي آن هيچ فکري نشده است و به اين واقعيت نرسيده ايم که پويا نمايي هم مي تواند هزينه بر باشد. البته ژانر جديدي در اين حوزه با عنوان پويانمايي مستقل در حال شکل گيري است که اگر اين اتفاق بيفتد ايران نيز مي تواند به مرکز توليد پويانمايي مستقل تبديل شود. آثار پويانمايي نبايد فقط براي حضور در جشنواره ها ساخته شوند بلکه بايد شرايطي فراهم شود تا انيماتورها بتوانند آثارشان را به مخاطبان ارائه کنند.فيلم هايي که در حوزه پويا نمايي توليد مي شود، بسيار ارزشمند است وما اين توانايي را داريم که در طول هر سال حداقل 5 بسته 75 دقيقه اي آماده و روانه بازار کنيم يا در سينماها به نمايش بگذاريم . چنين حرکتي به حمايت دولتي نيازدارد تا اين جريان شکل گيرد وپس از آن شرکت هاي خصوصي در اين زمينه سرمايه گذاري کنند.
بهرام عظيمي همراه با ابرقهرماني از نازيآباد
بهرام عظيمي از قطعي شدن ساخت پويا نمايي «ابرقهرماني از نازي آباد» خبر داد و گفت: در پي جلب مشارکت تيمهاي توليد بزرگ در جهان است. به گزارش مهر وي افزود: طرح ساخته شدن اين پويانمايي سينمايي در شوراي فيلم نامه مرکز گسترش سينماي مستندمطرح و از ميان فيلم نامه هاي موجود در عرصه پويانمايي مورد قبول واقع شد و پس از دريافت مجوز ساخت، اين همکاري آغاز خواهد شد. «ابرقهرماني از نازي آباد» درباره يک کودک سرطاني است که عده اي مي آيند و نويد زندگي و اميد را به او مي دهند.
کمال تبريزي: آرزو دارم پويانمايي سينمايي بسازم
به سينماي پويانمايي علاقه مندم و آرزو دارم روزي يک فيلم بلند در اين عرصه بسازم. کمال تبريزي که در جديدترين فيلمش «طعم شيرين خيال» که هم اکنون بر پرده سينماهاي کشور است از تکنيک پويانمايي استفاده کرده است با بيان اين مطلب اظهار مي کند: واقعاً کار کردن در حوزه پويانمايي براي هر کارگرداني، حداقل براي من بسيار وسوسه کننده است. در کارهايي هم که پيش از اين داشته ام سعي کرده ام به اين حوزه نزديک شوم . وي تاکيد کرد: ويژگي سينماي پويانمايي اين است که مي توان مطابق عين به عين مفهومي راکه در ذهنتان شکل گرفته به تصويري تبديل کنيد که يک نوع ارتباط بي واسطه با ذهن مخاطب برقرار کند.تبريزي درباره استعدادهاي جديد و حضور جوانان در اين عرصه گفت: جوانان امروز خيلي موفق هستند و به استانداردهاي جهاني پويانمايي نزديک شده اند. به نظرم کار جوانان ما واقعاً با کارهاي جهاني برابري مي کند.
ارسال نظر