به گزارش پارس به نقل از فارس ؛ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار نوروزی سینماگران با وزرای ارشاد و کار گفت: فضای سینمای ما سالم و آرامش بخش شده است و همه کسانی که علاقه مند به کار در این زمینه هستند می توانند بدون دغدغه کار کنند.

وی یادآور شد: دستگاه متولی سینما با مدیریت دکتر ایوبی در حال فعالیت است و این مدیر سینمایی با عشق وافر به فعالیت در این حوزه تلاش می کند و این احساس را در ملاقات های حضوری با این مدیر درک کردید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: خوشحالم دغدغه های گذشته در حوزه سینما مرتفع شد و امروز در خانه سینمایی حرف می زنیم که روزی آنرا مهر و موم کردند و برخی تصور داشتند با اقداماتی می توانند این خانه را تعطیل کنند اما امروز می بینیم جلسات منظم و مکرر با حضور سینماگران در آن برگزار می شود و افتخار می کنیم امروز مهمان شما هستیم.

جنتی تاکید کرد: درباره ساختارها و مشکلات قانونی آمادگی داریم که هر کمکی که توانیم در قالب مصوبات و پیگیری قوانین انجام دهیم و حدود و مرز مسوولیت ها را باید شفاف کنیم که همه تکلیف خود را بدانند.

وی ادامه داد: در سیاست های عمومی که دولت اعلام کرده تاکید کردیم دولت وظیفه اش سیاست گذاری، نظارت و حمایت است و کار باید به دست اصناف و بخش خصوصی واگذار شود و تا اندازه ای در برخی بخش ها موفقیت هایی رخ داده که از جمله آن می توان به نمایشگاه کتاب تهران و رسانه های دیجیتال اشاره کرد.

وزیر ارشاد خطاب به سینماگران توضیح داد: هر مقدار که می خواهید کار را بر عهده بگیرید آمادگی داریم جشنواره فجر و سایر رویدادها را به شما واگذار کنیم.

جنتی ادامه داد: بسیار خوشحالیم که سرمایه عظیم انسانی در حوزه سینما داریم؛ امروز پیشکسوتان ما هر یک سرمایه ملی ما هستند و این مایه افتخار است.

وی گفت: باید تلاش کنیم نسل جوان تازه وارد به سینما، آموزش ببیند و با کار حرفه ای آشنا شود تا این راه ادامه پیدا کند؛ راهی که با دشواری از سوی پیشکسوتان سینما تا اینجا طی شده است.

وزیر ارشاد تاکید کرد: مدرسه ملی سینما اگر پایه گذاری شده و راه بی افتد، می تواند محملی برای استادی نیروهای پیشکسوت و آموزش نیروهای جدید باشد و این افتخاراتی که در صحنه های جهانی از سوی سینمای ایران رخ داده افزایش یابد و سینمای ایران همواره غرور آفرین در سطح جشنواره های جهانی مطرح باشد و فیلم های ما در بازارهای جهانی عرضه شود.

جنتی با اشاره به تفکیک بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر و برگزاری بازار فیلم اظهار کرد: قسمت بازار جشنواره فیلم فجر امیدوارم محملی برای توجه به فیلم های ایرانی باشد و موجبات اکران فیلم های ایرانی فراهم شود.

وی ادامه داد: باید در راستای بهبود کیفیت و مضمون فیلم های سینمایی تلاش کنیم و باید در بخش سوژه یابی بیشتر کار کنیم. در عرصه کار حرفه ای سینما مشکلی نداریم اما در حوزه فیلمنامه باید بیشتر کار کنیم .

وزیر ارشاد توضیح داد: امروز جامعه ما نیاز به فضای پر نشاط و شاداب دارد و باید به سمت ساخت فیلم های شادی آفرین و شادابی آفرین برویم و فضا و روحیه کار و وجدان کار در جامعه ایجاد شده و کار آفرینی از طریق آثار سینمایی در جامعه توسعه یابد.

به گفته جنتی، کشورما امروز نیازمند توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و همه باید با کمک یکدیگر این مهم را رغم بزنیم.

وی گفت: شعار سال ۹۴، هم بین دولت و ملت و هم بین همه اقشار ملت باید همدلی و همزبانی ایجاد کنیم. باید اختلافات در حوزه سینما را از بین برویم و هدف مشترک مورد نظرمان را دنبال کنیم.

وی در ادامه با تقدیر از زحمات دکتر ربیعی وزیر کار و حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی اظهار امیدواری کرد که حوزه سینما رشد کند.

جنتی خطاب به سینماگران تصریح کرد: من خادم شما هستم و از اینکه نمی توانم از نزدیک با یکایک دوستان گفت وگو کنم عذر می خواهم و امیدوارم با همدلی و همزبانی بتوانیم به اهداف مورد نظرمان برسیم.

* ربیعی: تضیف سینما، تضعیف قدرت نرم است

براساس این گزارش، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این دیدار و پس از امضاء تفاهمنامه همکاری با خانه سینما اظهار داشت: ما در بخش هایی از جهان مزیت های بسیاری از از منظر فرهنگی داریم. فرهنگ ما ریشه تاریخی دارد و در فرهنگ معاصر نیز عناصر برگزیده ای داریم.

وی یادآور شد: در ادبیات موسیقی، هنرهای نمایشی و سینما که مهجور مانده، سابقه ای داریم که می تواند الهام بخش سابقه عظیم ما باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: سینما اگرچه دیر اما با تلاش بخش خصوصی به ایران آمد. سینما مزیت بسیاری دارد و ما در منطقه قطعا هنر ما مزیت ما است.

ربیعی با بیان اینکه رونق اقتصاد فرهنگ بسیار مهم است و رونق این مهم به رشد سرانه تولید ما کمک می کند توضیح داد: نسبت سرانه رشد سینمای ما با آنچه در دنیا رخ می دهد نسبتی ندارد و رشد این بخش به رونق اقتصادی می انجامد.

وی افزود: سینما می تواند حلقه پیوند بین هنرهای مختلف و صنعت و اقتصاد شود . این عناصر زنجیره ای را تشکیل می دهند که دغدغه ما که اشتغال زایی است را رفع می کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: در یک نگاه دیگر، سینما و قدرت نرم را باید مورد توجه قرار داد. کشورهای صاحب سینما مولد قدرت نرم هستند و قوی ترین کشور در این زمینه صنعت سینمای آمریکا است و امروز ترکیه و هندوستان نیز از این امر استفاده می کنند.

ربیعی ادامه داد: تضعیف سینما موجب تضعیف قدرت نرم ما می‌شود و مزیت ما در افراد فرهنگی و تولید فرهنگی است و این اعتقاد ما و دولت است.

وی با اشاره به سریال های شبکه های فارسی زبان ماهواره‌ای گفت: این سریال ها ارزشی نداشته و تفریحی را نیز ایجاد نمی کند در صورتی که بسیاری از آثار ما به این سریال ها ارجحیت دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: واردات و صادرات در عرصه فرهنگ می تواند رخ دهد. واردات و صادرات همتراز به کشور کمک زیادی می کند اما همانگونه که واردات قاچاق به کشور ضربه زد، واردات بی رویه در عرصه فرهنگ نیز به ما ضربه زد.

ربیعی افزود: ما نیازمند به اقتصادی شدن فعالیت های فرهنگی و اجازه دادن به تنوع برای رقابت هستیم و راهی جز تنوع برای رقابت نداریم.

وی اظهار کرد: می توانیم صادر کننده موسیقی، ادبیات و سینما باشیم. البته کسی به واردات دستاوردهای هنری بشری خرده نمی گیرد و منظور من واردات محصولات فرهنگی است که در اصل به کار ما نمی آید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: آسیب اجتماعی دلمشغولی ما است و هنر و سینما وجوه متعالی بسیاری دارد و باید به وجه تفریح و سرگرمی توجه کنیم. ما با جامعه ای سر و کار داریم که بخش قابل توجهی با اختلال های روانی سرو کار دارندو نیازمند ساخت آثاری برای افزایش نشاط در جامعه هستیم و با پاسخ دادن به نیاز تفریحی، می توان آسیب های اجتماعی را کم کرد.

ربیعی تصریح کرد: دنبال استفاده ابزاری و شعاری از سینما نباید باشیم، سینمای دستوری را نمی پسندیم اما در یک همزبانی و همدلی درباره مسائل مشترک، می توان از سینما درباره کار و مسائل پیرامون آن صحبت کرد.

وی با اشاره به نقش خانه سینما افزود: اگر خانه سینما هیچ‌کاری هم نکند همین که برای ایجاد همدلی در خانه سینما جمع می‌شوید، اتفاق مهمی است.