قالیباف: شهردای میتواند به زیرساخت حوزه کتاب کمک کند
شهردار تهران گفت: کار اساسی شهرداری به حوزه نشر، کمک به زیرساختهای حوزه فرهنگ و کتاب است، چراکه حتی در کشورهایی نظیر آلمان نیز حمایتهای حکومتی نسبت به زیرساختها صورت میگیرد.
به گزارش پارس به نقل از فارس،نشست هم اندیشی ناشران با شهردار تهران شب گذشته 27 آبان ماه با حضور شهردار تهران، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از ناشران و نمایندگان انجمنهای نشر کشور در بوستان گفتگو برگزار شد.
قالیباف: شهردای میتواند به زیرساختهای حوزه کتاب کمک کند
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در نشست هم اندیشی ناشران با شهردار در سخنانی گفت: در ضرورت نشر جای هیچ بحثی نیست و لفظ نشر و توجه به آن همه را بر این باور پایبند می کند که در هر ملت و جامعه ای تولید اندیشه، نشر و حفظ و به کار بستن آن، اساس یک جامعه است و بدون شک نقشی که این عرصه برای تولید نشر دارد، منحصربه فرد است و در واقع حلقه وصل کار است.
وی بیان کرد: اینکه ما در شهرداری نتوانستیم حرکت جدی و اساسی داشته باشیم و کار قابل توجهی ارائه ندادیم، بحثی نیست اما از موضوع نشر غافل نبودیم و شاهد این ادعا هم برپایی نمایشگاه کتاب یاد یار مهربان، عطر سیب و باز باران است. همچنین ما حدود 300 کتابخانه در پایتخت داریم و تعداد کتابخانه های شبانه روزی ما به 69 رسیده است.
قالیباف با تاکید بر اینکه از بدو ورودش به شهرداری، رویکرد فرهنگی و اجتماعی داشته است، عنوان کرد: یکی از اقدامات جدی شهرداری، بحث باغ کتاب است که مدتهاست در حال آماده سازی است و حدود 300 میلیارد تومان هزینه شده است و ما دخالتی در مدیریت آن نداریم. باغ کتاب در مقام مقایسه جهانی، یکی از فضاهای بی نظیر ما به حساب می آید.
وی با بیان اینکه بخشی از توجه به موضوع نشر در ظرفیت فعالیت های شهرداری نمی گنجد، اظهار کرد: در شرایط اقتصادی سخت، عملاً سبد فرهنگی از سبد خانوار حذف می شود و ما خود را مکلف کردیم برنامه ای را مدون کنیم و به هر شکل ممکن به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این زمینه کمک کنیم. برای مثال هر کسی که در فروشگاه های شهروند مقداری خرید می کند، به گونه ای عمل می شود که یک درصد از خریدش به محصولات فرهنگی اختصاص یابد و تاکیدمان بر کتاب و نشر است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه در زمینه زیرساخت ها نیازمند همفکری هستیم، درباره مباحث اقتصادی صنعت نشر گفت: ما هم باید به اقتصاد نشر، هم به اقتصاد فرهنگی وهم فرهنگ اقتصادی توجه کنیم تا با به کارگیری این سه ضلع بتوانیم کار را پیش ببریم. در این خصوص، ناشری مسئول است که نافع باشد و منفعت به جامعه برساند.
وی در ادامه به تغییر رفتارشهروندی مردم در شهر اشاره کرد وافزود: آنچه که خودم را مکلف به انجام آن کردم، ایجاد تحول رفتاری در شهر برای شهروندان است و به همین منظور سعی کردیم این تحول را ابتدا در شهرداری اعمال کنیم.
قالیباف در پاسخ به درخواست یکی از ناشران حاضر در سالن که درباره نحوه اجرایی شدن فعالیت های شهرداری در عرصه نشر کشور پرسید، گفت: درخواست هایی که ناشران داشتند را نوشته ام و در آینده اجرایی خواهند شد؛ در حوزه توسعه فروشگاه های بزرگ کتاب در سطح شهر اقداماتی در حال انجام است و ترجیح میدهم کار را به جایی برسانیم و بعد اعلام عمومی کنیم.
وی در پایان در پاسخ به ناشر دیگری، درباره راه اندازی بازار کتاب بیان کرد: کار اساسی شهرداری به حوزه نشر، کمک به زیرساخت های حوزه فرهنگ وکتاب است، چراکه حتی در کشورهایی نظیر آلمان نیز حمایت های حکومتی نسبت به زیرساخت ها صورت می گیرد.
صالحی: : نشر در دوران رکود است
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، با لوح تقدیر و یک جلد قرآن کریم نفیس از نادر قدیانی به پاس سالها فعالیت فرهنگیاش تقدیر به عمل آورد.
وی در این نشست در سخنانی گفت: از ابتدای کارم در وزارت ارشاد، اتحادیه ناشران وکتابفروشان که سالهاست در این عرصه فعال است، برایم جذاب بود. اینکه نهادهای صنفی مقتدر داشته باشیم، به نفع حکومت و دولت است و هر مقدار این اصناف به ویژه در حوزه فرهنگی پایدارتر باشند، اعتماد بیشتری در روند حرکت ها ایجاد می کند.
صالحی، همچنین دوره جدید مدیریتی اتحادیه ناشران را سرفصل فعالیت های نو و جدید دانست.
وی خطاب به شهردار تهران بیان کرد: شهرداری از لحاظ الگوسازی برای ایران و منابع مالی در حوزه نشر میتواند ارتباطات قوی بین فرهنگ مکتوب و عرصه نشر صورت دهد. بی سابقه در حوزه کتاب نبودم ولی آنچه که در طی این یک سال با آن درگیربودم اقتصاد نشر و وضعیت کنونی نشر بود و این شرایطی است که به سراغ شما آمدیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه سخنانش توضیح داد: نشر در دوران رکود است اگر نگوییم بحران، و نیاز به همت متراکم و پیوسته در این حوزه داریم که از عهده ما خارج است. در این عرصه، به تعبیر رهبری که همیشه دلواپس کتاب و کتابخوانی هستند، نیاز به تجمیع همت ها داریم. وزارت ارشاد نیز با همین نگاه به دنبال هم افزایی و ایجاد خطوط ارتباطی است.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه بین دو وزارتخانه ارشاد و بهداشت در خصوص کتاب فرهنگ و سلامت، بیان کرد: این تفاهم نامه به منظور هم افزایی ملی برای خارج شدن از رکود بود که در حوزه مالی، خرید کتاب، گردش مالی و تسهیلات مالی امضا شد.
صالحی با بیان اینکه حوزه نشر پاسخگوی مبالغ وام های 22 درصدی نیست، گفت: انتظاری که از این گونه جلسات داریم در حوزه جذب تسهیلات مالی است و انتظاری که به عنوان یک برادر فرهنگی و خراسانی دارم این است که به کمک نشر بیایید.
وی به سرمایه گذاری زیرساختی در حوزه نشر اشاره کرد و افزود: تولید کتاب، نشر، چرخه ای دارد و در آن نشر را نباید دولتی کرد، چراکه با تغییر دولت، از بین می رود؛ در صورتی که حاکمیت وظیفه ترویجی و تبلیغی دارد.
معاون فرهنگی وزیر خاطرنشان کرد: شهرداری می تواند در فضای شهر تهران و در شرایط فعلی به یک نماد برای تحرک بزرگ در صنعت نشر تبدیل شود و مدیریت شما در این عرصه می تواند نمایه ای برای حوزه فرهنگ مکتوب شود.
ارسال نظر