شهیدی که به مرحوم آیتالله جمی جایزه داد
مراسم بزرگداشت سالگرد حماسه کوی ذوالفقاری آبادان و شکست دشمن بعثی در نفوذ به این شهر در سال 1359، با حضور جمعی از هنرمندان و مردم، نهم آبان در بهشت زهرا(س) در تهران و بر سرمزار شهید دریاقلی سورانی برگزار شد.
به گزارش پارس به نقل از کیهان، در این مراسم که توسط گروهی از مردم آبادان و به طور بیتکلف و خودجوش برگزار شد، دومین تندیس برنزی شهید سورانی از طرف مردم شهر آبادان به خانواده مرحوم آیتالله جمی(ره) امام جمعه فقید آبادان در دوران جنگ تحمیلی اهدا شد.
کمیته مردمی انتخاب، دلیل اهدای تندیس به مرحوم آیتالله جمی(ره) را به نوعی یادآوری و تشکر مردم آبادان از خدمات امام جمعه شهرشان و به پاس تمامی زحمات آن بزرگمرد طی دوران مختلف بهخصوص زمان محاصره یکساله شهر و نقش ایشان در تهییج نیروها برای مقابله با ورود شبانه دشمن به کوی ذوالفقاری اعلام کردند. در این مراسم همچنین از سه دلاورمرد این عملیات؛ سعید سیاح طاهری، مکی یازع، ملاصالح قاری و مجاهد عراقی، سعد ادهم و نیز محسن کاظمی مولف کتاب خاطرات روزنوشت آیتالله جمی در یک سال اولیه جنگ با نام «نوشتم تا ماند» نیز تقدیر و تشکر به عمل آمد.
سخنرانان این مراسم مردمی، محسن مومنی (ریاست حوزه هنری)، حجتالاسلام ابراهیمی (امام جمعه آبادان) مجتبی رحماندوست (نماینده مجلس)، عبدالحسن مقتدایی(استاندار خوزستان) و احمد جمی بودند که با ذکر خاطراتی کوتاه و دلنشین از آن مرحوم به یادآوری نقش عظیم ایشان در دادن روحیه به نیروهای در محاصره مانده شهر آبادان پرداختند. در ادامه محسن کاظمی نویسنده کتاب «نوشتم تا بماند» استثنایی بودن این کتاب را اصرار عجیب آن مرحوم در آن وضعیت سقوط شهر بر نگارش ریز به ریز وقایع روزانه دانست. در این مراسم هنرمندانی همچون حبیب احمدزاده، حسین ترابی، حمید فرخ نژاد، محمدعلی باشه آهنگر، کوروش سلیمانی، علی صالحی، مجید شتی، مهرزاد ارشدی، معصومه آباد نویسنده کتاب «من زندهام»، محمدحسین قدمی (خالق برنامه شب خاطره حوزه هنری)، مهندس محمدرضا جعفری جلوه (رئیس بنیاد سینمایی فارابی)، حجتالاسلام دهدشتی، حسین دهدشتی (نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی)، محسن یزدی (مسئول واحد فیلم مستند حوزه)، محمدرضا شرفالدین(مسئول انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس)، دکتر خسرو نشان(مشاور فرهنگی استاندار خوزستان) و ... برخی از مردم حضور داشتند. در انتهای این مراسم اعلام شد که با هماهنگی با خانواده مرحوم آیتالله جمی هدیه مادی در نظر گرفته شده همراه تندیس، صرف اهدای کتاب «نوشتم تا بماند» به مدارس آبادان و حومه و برگزاری مسابقه کتابخوانی خواهد شد.
گفتنی است، شهید دریاقلی سورانی قهرمانی بود که با اطلاعرسانی به موقع در شب 9 آبان سال 1359 به نیروهای مردمی و سپاه آبادان و در واقع با جلوگیری از سقوط این شهر، به نوعی مسیر تاریخ جنگ را عوض کرد و خود پس از شهادت، در قطعه عمومی 34 ردیف 92 بهشت زهرا به صورت غریبانه و گمنام دفن شد. هماکنون پس از قریب 35 سال داستان این حماسه واقعی در درس فارسی سال ششم دبستان برای فرزندان این آب و خاک آموزش داده میشود.
ارسال نظر