تعیینسیاستهایحمایتیسینماییدولت
یکی از مهمترین مواردی که در بسته سیاستهای حمایتی سینمایی دولت تدبیر و امید آورده شده جدولی تحت عنوان چارچوب ارزشیابی حمایت از تولید فیلم سینمایی دارای پروانه ساخت که در 5 بخش فیلمنامه،تهیهکننده،کارگردانی،پیش بینی جذب مخاطب یا تماشاگر و مشاور آثار سینمایی اگر موارد مختلفی را مد نظر قرار دهند امتیاز میگیرند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سرانجام پس از 6 ماه از حضور حجتالله ایوبی بر مسند ریاست سازمان سینمایی و مدیران جدید بسته سیاستهایی سینمایی دولت تدبیر و امید منتشر شد تا سینماگران بدانند در چهار سال پیش رو دقیقا بر روی کدام ریل باید حرکت کنند.
براساس این گزارش، این بسته حمایتی در 5 فصل کلی شامل فصل اول:حمایت از تولید و عرضه آثار سینمایی و سمعی و بصری (داستانی، مستند، کوتاه و انیمیشن)،فصل دوم: توسعه فضای نمایش سینما (سالن سینما)،فصل سوم:توسعه شبکه نمایش خانگی،فصل چهارم:حضور بینالمللی سینمای ایران و فصل پنجم:اکران، توزیع و عرضه حرفهای محصولات سینمایی و سمعی و بصری به سفارش اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی و توسط رمضانعلی حیدری مشاور راهبردی رئیس سازمان سینمایی منتشر شده است که در توصیه هر فصل نکات مختلفی آمده است.
فصل اول:حمایت از تولید و عرضه آثار سینمایی و سمعی و بصری (داستانی، مستند، کوتاه و انیمیشن)
در فصل اول و در توضیح حمایت از تولید و عرضه آثار سینمایی و سمعی و بصری (داستانی، مستند، کوتاه و انیمیشن) چهار سرفصل کلی آورده است که هدف کلان،هدف اصلی،سیاست راهبردی و سیاست اجرایی را شامل میشود.
در ذیل هدف کلان آمده است:صیانت از فرهنگ و هویت دینی و ملی و گسترش اعتماد،امید،عدالتفتنوع و تکثر فرهنگی؛در توضیح کلی هدف اصلی میخوانیم:ارتقای کیفی تولیدات سینمایی و سمعی و بصری از نظر مضمونی،محتوایی و فنی و افزایش مخاطبان؛ در تشریح سیاست راهبردی آمده است:پشتیبانی و حمایت از تولید آثار سینمایی و سمعی و بصری توسط بخش خصوصی و غیردولتی؛ همچنین سیاستهای اجرایی فصل اول نیز به بخشهای الف:تولید آثار سینمایی(حرفهای)،ب: تولید فیلم کوتاه،ج:فیلم مستند،د: تولید انیمیشن و ه:تولید فیلم کوتاه داستانی(حرفهای) تقسیم میشود.
اما تولید آثار سینمایی حرفهای که مهمترین بخش از سیاستهای اجرایی است در 15 بند و تبصرههای متعددی توضیح داده شده است که مواردی نظیر حمایت از اجرای طرح سینمای هنر و تجربه،یارانه کارت سینما،حمایت از تولید فیلم سینمایی فاخر(به تشخیص شورای عالی فرهنگی و با انتخاب رئس سازمان سینمایی)،حمایت از تولید مستقل و یا مشارکت در تولید،حمایت از تولید فیلمهای اول و اعلام محور برای آثاری که میتوانند مورد حمایت قرار گیرند از جمله مهمترین مواردی است که در بند الف به ان اشاره شده است.
اما یکی از مهمترین مواردی که در بسته سیاستهای حمایتی سینمایی دولت تدبیر و امید آورده شده جدولی تحت عنوان چارچوب ارزشیابی حمایت از تولید فیلم سینمایی دارای پروانه ساخت که در 5 بخش فیلمنامه،تهیهکننده،کارگردانی،پیش بینی جذب مخاطب یا تماشاگر و مشاور آثار سینمایی اگر موارد مختلفی را مد نظر قرار دهند امتیاز میگیرند که این امتیازات در نهایت در میزان حمایت از یک اثر تاثیرگذار خواهد بود.
براساس این گزارش، یکی از نکات جالبی که سازمان سینمایی در این بسته اشاره کرده این است که آثاری که با حمایت بیش از 80 درصدی مراکز دولتی ساخته میشوند شامل این جدول ارزشگذاری نمیشوند.
ارسال نظر