انتقاد از ترانه جام جهانی خواجه امیری
چندی پیش، پس از مدتها انتظار بالاخره سرود رسمی جام جهانی منتشر شد و همگان کنجکاوانه میخواستند ببینند احسان خواجهامیری چه کار کرده و چه قطعهای را به عنوان سرود رسمی جام جهانی آماده کرده است.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سالانه و همزمان با برگزاری جام جهانی، فیفا درخواستی را به فدراسیون کشورهای صعود کرده ارسال می کند. در این درخواست از تیم ها خواسته می شود که شعار و آهنگ جام جهانی تیمشان را انتخاب کند. امسال فدراسیون فوتبال احسان خواجه امیری را برگزید و کار ساخت قطعه را بر دوش این خواننده گذاشت.
سرودی که به عنوان آهنگ رسمی منتشر شد قرار بود نشانهای باشد از فرهنگ و هنر این مرزوبوم. اما متاسفانه در این قطعه هیچ نشانه ای از موسیقی غنی ایرانی که هویتی ارزشمند دارد، وجود ندارد.
مگر غیر از این است که این موسیقی بنا است که گوشهای از اصالت مردم ایران را نشان دهد؟ با توجه به اینکه این قطعه در مجامع رسمی بینالمللی نیز پخش خواهد شد، مسلما جا داشت که فرصت بیشتری برای آن در نظر گرفته میشد و حداقل با تنی چند اساتید موسیقی ایرانی مشورت به عمل میآمد، تا این فرصت به این راحتی نمیسوخت.
کسی در تواناییهای احسان خواجهامیری شکی ندارد. اما انتقادی که مطرح میشود این است که در این کار دقیقا چه نوع موسیقی ارایه شدهاست؟ این قطعه را که بشنوید بیگمان ذهنتان پرت میشود به سمت آهنگهایی که قبلا به عنوان آهنگ رسمی جامجهانی از سوی فیفا پخش شده بود.
قاعدتا سرود جام جهانی باید دارای مولفههای ماندگار و خاطره انگیزی باشند که بتوانند علاوه بر رعایت فنون مربوط به موسیقی تا سالهای زیادی در ذهن مردم باقی بمانند. اما آیا این سرود قابلیت ماندگاری را دارد؟ به جرات میتوان گفت که متاسفانه نه! مسلما موسیقی کلیشهای و دم دستی که صرفا از سر تکلیف ساخته شده نمیتواند این قابلیت را داشته باشد.
شاید بد نباشد در اینجا نمونههایی از موسیقی که روحیه وطن پرستی را القا میکنند و در طول تاریخ موسیقی کشورمان هم ماندگار شدهاند بیاید تا شاید مشخص شود که موسیقی برای ایران و ایرانی ساختن چگونه باید باشد . البته هدف آوردن نمونههایی این چنینی این نیست که این قطعات مثلا میتواند به عنوان سرود رسمی جام جهانی استفاده شود یا الگوی ساخت آنها قرار گیرند.نه! هدف این است که نشان دهیم کار ملی ساختن و خواندن به همین راحتی ها هم نیست و در مدتی بسیار کوتاه نمی توان یک سرود در خور شان ملت ایران ارایه داد.
100 درصد که قابلیت ماندگاری داره
وقتی به دل مانشسته و دوستش دارم حتما در یاد و ذهنمون می مونه
این آهنگ هم شور و هیجان داره و هم با احساسه و هم از سازهای ایرانی مثل سه تار استفاده شده که معرف فرهنگ ایرانی است
خیییلی هم ارزش دارد و در شان ملت ایران هست
واقعا"باعث تاسف !!! وواقعا"افتضاح بود !!!!!!! از اقاى خواجه اميرى متعجبم از خواندن اين قطعه واز اهنگ ساز واز كسانى كه بى فكر اجازهء بخش را دادند!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
من که اصلاً خوشم نیومد. باور کنید همون سرود قدیمی "ای ایران، ای مرز پر گهر" مرحوم بنان رو برای جام جهانی به عنوان سرود ایران پخش کنند خیلی خیلی از کار احسان خواجه امیری زیباتر و حماسی تره.
یعنی به نظرتون برای یه واقعه پر هیجان مثل جام جهانی باید آی نسیم سحری خوند؟
البته توهین به "آی نسیم سحری" نباشه ولی هر چی جای خودش. بعله
باعرض سلام میخواستم بگم که این اهنگ خیلی خوب ازآب دراومده وشما همه صبرکنیدواگر خداخواست وایران درجام جهانی نتیجه گرفت واین اهنگ پخش شداون وقت ارزش این اهنگ رادرک میکنید.
بایستی جایگزین بشه
به نظر من می تونستیم از خواننده بزرگتری مثل محسن چاوشی استفاده کنیم. اگه بهش فرصت داده می شد خیلی بهتر از اینا کار می کرد. البته نمیدونم شایدم با اخلاقی که محسن داره اصلا قبول نمی کرد بخونه.
آهنگش عالی بود من که جام جهانیو حنما با این آهنگ گوش میدم ...من تا حالا کار بد از احسان ندیدم اگه خواننده های دیگه هم چیزی گفتن از کوچیکیشونه بالاخره هرچی باسه احسان پسر استاد ایرجه و امکان نداره کارش بد باشه...
من از طرفداران سازها و موسیقی ایرانی هستم.دستی کوچک هم بر ساز دارم.ولی باید پذیرفت که با نواهای ایرانی حتی قومی، نمیتوان ورزش کرد.
اهنگ جام جهانی باید پر انرژی باشه.و کسی که اهنگو میخونه باید صداش قدرت و پتانسیل بالا داشته باشه تا بتونه حس شور و هیجان رو به شنونده منتقل کنه..
فرزاد فرزین باصدایی که داره بهترین گزینه…
باید میدادن حبیب این آهنگ رو بخونه.. چون صداش تکه