خانهای که نمیتوان در آن نماز خواند
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در یکی از درسهای قرآن خود عامل افزایش روزی را از نظر قرآن بیان میکند؛ عاملی که امروز کسی رغبت چندانی به آن ندارد و شاید علت آن ضعف ایمان باشد.
در ادامه بخشی از مطالب درسهایی از قرآن با موضوع «حکمتهایی از قرآن» که در 28 اردیبهشتماه سال 1360 در برنامه درسهایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان خبرگزاری فارس میشود.
نکته 1) «وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ» (اسراء/31) بچههایتان را از ترس گرسنگی نکشید «نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ» (اسراء/31) ما به ایشان روزی میدهیم.
روزی افراد به واسطه فرزندانشان است
نکته 2) در گذشته دو عامل برای سقط جنین بود، یکی عامل اقتصادی و دیگری عامل روانی. عامل اقتصادی در این آیه است که میگوید: «مِنْ إِمْلاقٍ» (انعام/151) از ترس نان و آب!
نکته 3) حدیث داریم: اگر کسی از ترس خرجی ازدواج نکند، ایمانش ضعیف است. خداوند فرموده که «نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ» ما به آنها روزی میدهیم. «إِیَّاکُمْ»(اسراء/31) اول به آنها روزی میدهیم(فرزندان)، بعد به شما روزی میدهیم. اگر شما یک لقمه نان میخورید، صدقه سر بچههای شماست.
خانهای که نمیتوان در آن نماز خواند
نکته 4) مسائل شهوی مهم است، دنبال زنا نروید. اگر کسی درخانهای بود که زن نامحرم در آنجا حضور داشت، وضع خانه هم طوری است که کس دیگری نمیتواند آمد و شد کند نمیشود در آن خانه نماز خواند «وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنى إِنَّهُ کانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبیلاً» (اسراء/32)
دنبال مال یتیم نروید
نکته 5) قرآن میگوید: کسی که مال یتیم را بخورد «فی بُطُونِهِمْ ناراً» (نساء/10) وجودش میسوزد؛ چون مال یتیم را که میخوری، بچه یتیم نمیتواند از خود دفاع کند و دلش میسوزد.
ارسال نظر