به گزارش حوزه شهری پارس نیوز به نقل از تهران پرس، سال هاست که موضوع نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی و حتی شخصی در دولت های قبلی و فعلی مطرح و مورد تاکید بوده است. این در حالی است که نه در دولت نهم و دهم که قانون هدفمندسازی یارانه ها را اجرایی کرد، مورد تاکید نبود و نه در دولت فعلی که قیمت سوخت را به طور کامل آزاد کرد.

عمر ناوگان حمل ونقل عمومی و کاهش این رقم یکی از ضروریات مهم در تامین سلامتی و ایمنی شهروندان تهرانی به شمار می‌رود و از طرفی به لحاظ اقتصادی و به ایمنی برای شهروندان در این بخش نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند ولی با وجود این تاثیرگذاری، طرح نوسازی از سال‌های گذشته به صورت راکد باقی مانده است و همین امر باعث افزایش بیش از پیش تعداد ناوگان فرسوده حمل ونقل عمومی به خصوص اتوبوس و تاکسی در سطح شهر شود و حتی فرسودگی ناوگان حمل ونقل عمومی به ناوگان متروی تهران سرایت کرده است که لازم است که علاوه بر شهرداری، دولت نیز به تعهدات خود در این زمینه عمل کند.

اعطای تسهیلات به ناوگان فرسوده حمل ونقل عمومی به خصوص ناوگان تاکسیرانی توسط تعداد معدودی از بانک‌ها انجام می‌شد که در سال‌های گذشته هم محدودیت‌های اعتباری در بانک‌های عامل، مشکلات اقتصادی در کشور و کاهش درآمد صاحبان ناوگان دست به دست هم داد تا نوسازی ناوگان به یک طرح به کما رفته درآید.

هرچند آمار دقیق و رسمی از خودرو‌های فرسوده از سوی دولت و ستاد حمل و نقل سوخت به صورت رسمی اعلام نشده است اما وجود آمار غیررسمی 3تا4 میلیون خودروی فرسوده همواره از سوی کارشناسان به عنوان یک معضل در زمینه افزایش آلودگی و آلایندگی و حتی افزایش آمار تصادفات به حساب می ‌آید که این تعداد خودرو تقریباً دو برابر خودرو‌های نو سوخت مصرف می ‌کنند که به همین میزان نیز در تولید آلودگی نقش دارند.

معضل آلودگی هوا و همچنین ترافیک شهری، همواره مورد دغدغه مدیریت شهری بوده است. تا جایی که در اقدام آخر دولت یازدهم برای حمایت از خودروسازان، خودروهای ته انباری دو غول خودروساز را با وام 25 میلیون تومانی به فروش برساند. همین موضوع مورد اعتراض شدید اعضای شورای شهر تهران شد. تاجایی که عده ای از آنها معتقد بودند که چرا دولت به جای حمایت از بخش حمل و نقل عمومی و نوسازی ناوگان فرسوده تاکسیرانی، خودروی شخصی به فروش رسانده است. آیا نمی توانست به خودروسازان فشار آورد که به جای تولید خودروی شخصی، تاکسی تولید کنند و این وام را در اختیار رانندگان تاکسی قرار دهند تا مشکل این ناوگان برطرف شود.

بر اساس گزارش های پلیس راهور، در حال حاضر بیش از 17 میلیون خودرو و 11میلیون موتور‌سیکلت در کشور وجود دارد که هر‌ساله بر تعداد آنها افزوده می‌شود و تردد این وسایل نقلیه که تعداد قابل‌توجهی از این خودرو‌ها فرسوده و از عمر بالایی برخوردار هستند، به افزایش آلودگی و آلایندگی هوا منجر شده است.

همین موضوع ضرورت حمایت دولت از ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی را بیش از پیش مورد تاکید قرار می دهد. این در حالی است که شرایط اقتصادی شهرداری نیز با توجه به توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی به خصوص مترو، اجازه نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی و اتوبوس را نمی دهد.