در جریان یکصد و نود و هفتمین جلسه رسمی چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اعتراض فرمانداری تهران به متن مصوبه حذف بند قسمت ج پیوست شماره ۲ مصوبه اصلاحی و تنقیحی مرتبط با ساماندهی وضعیت سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران بررسی شد.

علیرضا دبیر درباره اعتراض فرمانداری توضیح داد:‌ فرمانداری به بندی اعتراض کرده که شورا تاکید داشته تمام توافقات این شرکت را به تصویب کمیسیون تلفیق برساند. از نظر فرمانداری این کار دخالت در امور اجرایی است. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه درباره پاسخی که کمیسیون حقوقی و نظارت در جواب اعتراض فرمانداری پیشنهاد داده توضیح داد: کمیسیون نظارت روی مصوبه شورا تاکید کرده و گفته است: تصویب و تامین اعتبار مورد نیاز احداث مجتمع های ایستگاهی که از طرف شهرداری به عنوان تجهیزات شهری و پروژه های شهرداری محسوب می شود بایستی به تصویب شورای شهر برسد که در این راستا تایید طرح های مطالعاتی مربوط به فعالیت شرکت های توسعه مجتمع های ایستگاهی مترو توسط شورای اسلامی شهر تهران (کمیسیون تلفیق) امری کاملا ضروری و قانونی بوده و دخالت در اجرا محسوب نمی شود.

وی اضافه کرد: نظر کمیسیون برنامه و بودجه این است که به منظور رفع ایرادهای وارد شده کلیه طرح های مطالعاتی و اجرایی شرکت بعد از بررسی در کمیسیون های تخصصی در غالب بودجه شرکت توسعه مجتمع های ایستگاهی مترو به تصویب شورای اسلامی شهر تهران برسد.

سروری نیز با اشاره بر اینکه نظر کمیسیون اصرار بر مصوبه است؛ تصریح کرد: ما برای بررسی پروژه ها نیازمند به مطالعات هستیم و باید این مطالعات در شورا بررسی شود. 

رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا اضافه کرد: کمیسیون تلفیق یک کمیسیون موقتی است و مشمول آیین نامه داخلی شورا نمی شود. بر این اساس این مصوبه صحیح است و ما اصرار به حمایت از مصوبه را داریم.

وی تاکید کرد: کمیسیون تلفیق به عنوان کمیسیون مشترک دارای ماهیتی موقتی است که برای بررسی موضوعاتی چون بودجه و تفریغ بودجه و سایر موضوعات مقتضی تشکیل می شود و مشمول آیین نامه داخلی شورا و به تبع آن دستورالعمل شرح وظایف؛ ترکیب؛ تعداد و چگونگی آرا کمیسیون های تخصصی شورای اسلامی شهر تهران نمی شود چه اینکه کمیسیون تلفیق هر ساله برای بررسی بودجه و تفریغ بودجه نیز تشکیل می شود و هیچگاه مورد اعتراض فرمانداری هم واقع نشده است.

در پایان طلایی که در غیاب چمران ریاست شورا را بر عهده داشت؛‌ پاسخ کمیسیون برنامه و بودجه را به رای گذاشت و این پاسخ به تصویب رسید.

در ادامه بررسی اعتراض فرمانداری تهران به متن مصوبه مشارکت شهروندان تهرانی و شهرداری تهران جهت ادامه بازسازی خرمشهر نیز بررسی شد. 

به گفته علیرضا دبیر در این مصوبه آمده است کمک به بازسازی خرمشهر از محل صرفه جویی در بودجه تامین شود و این موضوع مورد اعتراض فرمانداری قرار گرفته است. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه در این باره توضیح داد:‌ ما اعتراض فرمانداری را قبول کردیم و در اصلاحیه به شهردار تهران اجازه دادیم تا سقف یکصد میلیارد ریال از محل کمک های مردمی و مشارکت ها در بازسازی خرمشهر هزینه کند. 

پاسخ تهیه شده توسط کمیسیون برنامه و بودجه به اعتراض فرمانداری بدون مخالفت هیچ کدام از اعضا و با رای اکثریت به تصویب رسید.

همچنین احمد دنیامالی در جریان یکصد و نود و هفتمین جلسه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه افزایش شمار اعضای شورای شهر تهران منجر به تامین عدالت در مسائل مدیریت شهری می شود، تصریح کرد: در سال های گذشته اعضای شورای شهر نه می توانند در نظام مهندسی ها حضور داشته باشند و نه در هیچ انتخابات دیگری برای مشاغل دیگر. سوال اینجاست بر اساس کدام قانون و مصوبه اعلام می شود که عضویت در شورا شغل است.

وی با اشاره به اینکه بارها از مجلس خواسته ایم به مشکلات بیش از صد هزار عضو شورا در کشور مبنی بر اینکه عضویت شورا شغل نیست رسیدگی شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای شورا در کشور در ماه یک جلسه دو ساعته هم ندارند. پس اگر عضویت در شورا شغل است، خواهشمندم دولت هر چه سریعتر نظام این شغل را تعریف کند و در سازمان نظام مدیریت تعیین تکلیف شود.

دنیامالی با یادآوری اینکه وقتی اعضا می خواهند برای عضویت در حوزه ورزش فعالیت کنند، می گویند عضویت شان در شورا شغل است، ابراز تعجب کرد و افزود: یکی از حوزه های تصدی دولت در حوزه های مختلف، مباحث زیربنایی است که منجر به کاسته شدن از حوزه تصدی دولت بر مسائل مختلف می شود. پس هر چه اختیارات شوراها و مدیریت شهری را کاهش دهیم، تورم تصدی و فشار کاری در دولت کم می شود.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به اهل بیتی که دولت ها در سال های گذشته ایجاد کرده اند نگاه کنیم، می بینیم که وضعیت دولت در تورم نیروی انسانی با مشکلات ویژه ای مواجه است، تصریح کرد: امروز رکوردی که داریم حاصل تورم بیش از اندازه دولت است. نتیجه اش در بودجه نیز این است که ۸۰ درصد بودجه عمومی دولت برای مسائل جاری صرف می شود و ۲۰ درصد باقی نیز برای پرداخت ها یارانه و هزینه آموزش و پرورش و پرداختی های حقوقی دستگاه ها صرف می شَود که همیشه نیز با کسری مواجه است.

دنیامالی یکی از معضلات بودجه دولت را این دانست که پروژه های عمرانی روی زمین باقی می مانند و ادامه داد: خواهشمندم از مجلس و دولت که موضوع شوراها را عمیق تر مورد بررسی قرار دهند و از فضاهای شعاری خارج شوند.

دنیامالی با اشاره به اینکه در یک دوره ای بحث اعضای شورا مطرح شد که تهران را با شهری مثل استانبول مقایسه کردند آن هم بر اساس مقیاس جمعیتی، ادامه داد: هم اکنون در این شهر ۱۰۰ نفر در شورای شهر عضو هستند چراکه هر چه مردم را در سرنوشت شهری بیشتر مشارکت دهیم، منجر به لاغر شدن دولت و کاسته شدن از بار تصدی دولت بر مسائل می شود.

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا همچنین با ابراز نارضایتی از اینکه اخیرا دیده شده که بحث عضویت ورزشکاران در شورا به شدت در حال مطرح شدن است، خاطر نشان کرد: در دوره سوم سه عضو شورای ما از ورزشکاران المپیک بودند در مقابل ۱۵ نفر یعنی ۲۰ درصد اعضا را شامل می شد. امروز این ۱۵ نفر به ۳۱ رسیده است و تعداد المپیکی ها ۴ نفر شده است، یعنی نسبت کنونی ۱۲ درصد شده است.

دنیامالی با یادآوری اینکه پهلوانان ما حرمت دارند و باید احترام شان حفظ شود، ادامه داد: امروز اگر تختی زنده است به خاطر مدال هایش نیست به خاطر تواضعش در مقابل جامعه است. اخیرا دیده ام که نسبت به برخی اعضای ورزشی جمع شورای شهر مواردی مطرح می شود. باید بگویم که بخش عمده ای از این مطالب غیرمنصفانه است و بیشتر شایعات است.

همچنین امروز برای اولین بار از سه ذیحساب برتر مناطق شهرداری تهران در صحن علنی شورا تقدیر شد.

علیرضا دبیر پیش از معرفی سه ذیحساب برتر مناطق شهرداری تهران اظهار داشت:‌ بر اساس قانون بالادستی موجود ذیحسابان باید کارمند رسمی شهرداری باشند. همه ذیحسابان نیز بر اساس ۱۰ شاخصه ای که شورا به شهرداری تهران ابلاغ کرده انتخاب می شوند. بر این اساس ذیحسابی که کمترین انحراف از بودجه را داشته اند برای تجلیل به صحن دعوت شده اند. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه از ذیحسابان خواست استقلال خودشان را حفظ کنند و اسناد را تنها در چهارچوب بودجه امضا کنند. وی تاکید کرد: بارها به ذیحسابان تاکید کرده ام که اگر برای امضای اسنادی فشار رویشان زیاد بود می توانند یک نسخه از این سند را به شورا ارسال کنند.

احمد دنیامالی در اعتراض به این اقدام بیان داشت: مستنداتی برای ما نفرستادند که این سه نفر بر جه اساسی انتخاب شدند. در ضمن اگر قرار باشد هر کمیسیونی افراد مرتبط با خودشان را تجلیل کنند ما هم باید معاونین عمرانی مناطق را در صحن تجلیل کنیم.

پیرهادی در پاسخ به وی اشاره کرد که معاونین را شهرداری انتخاب می کنند اما ما به ذیحسابان رای می دهیم.

دبیر نیز در پاسخ به دنیامالی توضیح داد: شورا دو نفر را با رای انتخاب می کند یکی شهردار تهران و دیگری ذیحسابان است. این انتخاب کمیسیون نیست بلکه از اختیارات شورا است.

وی درباره نحوه انتخاب ذیحسابان برتر عنوان کرد: ما ۱۰ مورد شاخصه داشتیم از جمله اشراف دقت رعایت قوانین و .. که بر اساس آن شاخصه ها این سه نفر را به عنوان نفرات برتر انتخاب کردیم. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اهمیت نظارت در حین اجرا اظهار داشت: تصویب بودجه نظارت پیش از اجرا؛ حسابرسی نظارت بعد از اجرا و ذیحسابان بازوی ما برای نظارت در حین اجرا هستند و باید اهمیت زیادی برای این نظارت قائل باشیم. 

طلایی نیز تاکید کرد: این اقدام به منظور تشویق کسانی است که می خواهند سیاست های شورا را رعایت کنند.

در پایان از عباس رحیمی قائم مقام ذیحساب منطقه ۴؛‌ نرگس ریسه قائم مقام ذیحساب منطقه ۱۱ و‌ علیرضا موزه قائم مقام ذیحساب منطقه ۱۳ به عنوان نفرات اول تا سوم تقدیر شد.