به گزارش پارس، محمد سالاری پس از گزارش شهردار تهران در خصوص طرح انضباط شهری و مشکلات محله هرندی گفت: طرح انضباط شهری با مجموعه مطالعات، امکان سنجی ها، اقدامات و نشست های تخصصی یکی از نمونه های بارز موضوع شناخت مشکلات بوده که توسط شهرداری تهران انجام شده است و امروز به نظر من شورای شهر تهران در مقابل یک تصمیم بسیار مهم قرار گرفته است.

سالاری ادامه داد: شوراهای گذشته ورود خوبی در حوزه های مختلف سخت افزاری داشته اند، ولی مشکلات این‌چنینی در حوزه آسیب های اجتماعی مانند مشکلات هرندی را حل نکرده اند، بنابراین ورود به مباحث نرم افزاری مانند آسیب های اجتماعی و انضباط شهری یک موضوع بسیار مهم است که قابل تعمیم و گسترش به تمام شهر و محلات شهر است.

وی با اشاره به گزارش قالیباف در خصوص طرح انضباط شهری اظهار داشت: ورود به مباحث محتوایی در یک جلسه کافی نیست و قطعا نیاز به جلسات مختلف دارد و باید در کمیسیون‌ها و کارگروه‌های تخصصی بصورت کامل و جامع مورد بررسی قرار گیرد.

 این عضو شورا افزود: هنگامی که ما تبصره بودجه را تصویب کردیم، قرار بود شهرداری تهران در این خصوص لایحه ای ارائه دهد و ما تصویب کنیم، اینکه شهرداری همزمان مطالعات امکان سنجی را انجام داده و به مرحله اقدام رسیده برای ما ارزشمند است و همواره هم ما مدافع آن بودیم اما اکنون مصوبه شورا باید در کنار طرح انضباط شهری وجود داشته باشد.

 وی با تاکید بر لزوم وجود نگاه یکپارچه برای چنین مشکلاتی ادامه داد: مشکلات آسیب های اجتماعی فقط  مختص به محله هرندی نیست و می تواند به محلات دیگر هم تسری یابد، بنابراین مشکل باید ریشه‌ای حل شود و اگر قرار است کاری انجام شود باید تمام راهبردهای ۱۷ گانه طرح جامع مد نظر قرار گیرد و همه مطالعات و پیوست ها را همزمان و موزون باهم پیش برود.  

سالاری همچنین در خصوص اجرایی نشدن ضریب K در شهرداری توضیح داد: معاون شهرسازی معتقد است که به دلیل اعتراض فرمانداری این مصوبه باید دوباره ابلاغ شود که چمران توضیح داد به دلیل آن که اعتراض فرمانداری پس از پاسخ شورا به کمیته حل اختلاف نرفته است لازم الاجرا است و از شهردار خواست این مصوبه هر چه سریعتر اجرایی شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: مسئولان همراه اول انتظار نداشته باشند که اجازه دهیم شهر تهران به مزرعه آنتن های BTS تبدیل شود.

رحمت اله حافظی در تذکر پیش از دستور جلسه علنی امروز شورای شهر تهران، گفت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد سالروز زمین لرزه ۷/۹ ریشتری سال ۱۹۲۳ ژاپن را که در آن بیش از ۱۴۰ هزار کشته داشت و مصادف با ۲۰ مهرماه است را روز جهانی "کاهش اثرات بلایای طبیعی" نامگذاری کرده است. به مناسبت اینکه در آستانه این روز هستیم طبعا باید به فکر مقابله با بلایای طبیعی باشیم و در این زمینه صحبت کنیم اما متاسفانه به واسطه بی تدبیری و تعلل عده ای بایستی دغدغه بلایای خودساخته ناشی از بی توجهی به سلامت مردم را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در طرح جامع قبلی شهر تهران احداث هرگونه ساختمان تجاری یا مسکونی در محدوده یا حریم جایگاه های سوخت ممنوع بود، همچنین افزود: در طرح جامع جدید شهر تهران مصوب آذرماه ۱۳۸۶ در ردیف ۶-۹ از سرفصل "برنامه ایجاد و توسعه تاسیسات جابجایی و حمل ونقل"، شهرداری مکلف شده نسبت به تهیه طرح ساماندهی، مکان یابی ایجاد و توسعه مراکز سوخت رسانی شهر تهران ظرف سه سال اقدام و موضوع را در کمیسیون ماده ۵ به تایید برساند و متعاقبا اجرایی کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه این تکلیف و وظیفه پس از هشت سال عملیاتی نشده است، تاکید کرد: امروز شاهد هستیم که مجوز ساخت و احداث جایگاه های سوخت حتی در پهنه های حساس یعنی در مجاورت مدارس و منازل صادر می شود. در زمان سوختگیری یک مخزن ۶۰ هزار لیتری، ۶۰ هزار لیتر گاز سمی و سرطان زا از مخزن خارج می شود از این رو مجاورت جایگاه های سوخت با مدارس تهدید کننده است.

حافظی اعلام کرد: با توجه به اهمیت موضوع به شهردار تهران در مورد عدم اجرای تکلیف قانونی تعیین شده تذکر داده می شود و درخواست می شود پاسخگو باشد.

وی در بخش دوم تذکر امروز خود گفت: اخیرا مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار(همراه اول) در نمایشگاه تلکام اعلام کرده است که در دو سال گذشته با تغییر مدیرعامل شرکت ارتباطات مشترک شهر تهران توسعه اپراتورها در تهران با مشکل مواجه شده و ما شاهد قلع و قمع آنتن های BTS هستیم و در برخی نقاط تهران پوشش از بین رفته و با ضعف آنتن دهی مواجه هستیم.

حافظی با اشاره به اینکه در حال حاضر همراه اول بیش از دو هزار و ۵۰۰ سایت BTS در سطح شهر تهران دارد، تصریح کرد: اگر همراه اول در مکان یابی و طراحی ها پیش بینی درستی انجام می داد و به موزات آن پیش بینی سیستم انتقال فیبرنوری را در دستور قرار می داد، امروز با فرافکنی ها و آدرس های غلط دادن به سهامداران و مشتریان خود، جمع آوری دکل ها را بهانه ای برای پوشاندن ضعف سیستم خود نمی کرد.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: آقای مدیرعامل همراه اول شما می دانید که در سطح شهر تهران هیچ سایت اختصاصی برای ۳G نداریم و تجهیزات مربوط به نسل سوم تلفن های همراه در سایت های موجود نصب می شود و از طرف دیگر با اجرای تکنولوژی نسل سوم تلفن های همراه، تعداد سایت ها تقریبا به نصف کاهش می یابد از این رو انتظار نداشته باشید که اجازه دهیم شهر تهران به مزرعه آنتن های BTS تبدیل شود.

عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران پس از هشت سال باید در باره محله هرندی گزارش عملکرد ارائه دهد نه این که تازه بگوید می‌خواهیم چه کار کنیم.

احمدمسجد جامعی از شهردار تهران خواست در اجرای طرح محله هرندی به طرح جامع بازار تهران، ویژگی های هویتی و تاریخی این منطقه و نیز ضرورت استفاده از مشارکت شهروندان در اجرای این طرح توجه کند. او در جریان ارایه طرح محله هرندی و بازار تهران در شورا چهار نکته کلیدی را مطرح کرد.

همزمان با ارایه طرح شهرداری تهران برای منطقه ۱۲ و محله هرندی که از آن با عنوان طرح انضباط شهری نام برده می شود، احمد مسجد جامعی، عضو شورا با طرح چهار نکته از شهردار تهران خواست در اجرای این طرح به ملاحظات اجتماعی و فرهنگی توجه کند.

او که پس از سخنان شهردار تهران و در واکنش به کلیات طرح ارایه  شده در باره انضباط شهری و رسیدگی به وضع  منطقه ۱۲ و محله هرندی سخن می گفت با تاکید بر اینکه گام اول در حل معضلات، شناخت آنهاست، افزود: در سالهای گذشته اگر درباره همین مسایل هرندی که امروز در شورا به آن پرداخته شد، حرفی می زدیم می گفتند اینها را نگویید و اینها سیاه نمایی است در حالی که برای حل یک مساله ابتدا باید آن را شناخت و خوب است که در حال حاضر شرایطی فراهم شده که می توان درباره این مسایل صحبت کرد و دیگر کسی نمی گوید اینها سیاه نمایی است، اینها واقعیت های جامعه است.

دومین نکته که مسجد جامعی به آن اشاره کرد این که انتظار شورا این بود که در این جلسه گزارش عملکردی درباره وضعیت هرندی ارایه می شد، او گفت: ۸ سال است که بنده در شورای شهر تهران هستم، ۸ سال به اندازه عمر دو دولت است و زمان زیادی است و در این مدت ما باید از وضعیت منطقه ۱۲ یا  محله هرندی  گزارش عملکرد می داشتیم نه اینکه تازه بگوییم چه می خواهیم بکنیم.

این عضو شورا در سومین نکته ضرورت استفاده از ظرفیت های موجود اجتماعی در محلات منطقه ۱۲ به ویژه منطقه هرندی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اجرای این طرح باید به گونه ای باشد که توسط خود مردم انجام شود یعنی از ظرفیت های موجود و سرمایه اجتماعی که در محله های تهران وجود دارد استفاده شود نه اینکه با اجرای طرح های جدید شرایطی فراهم شود که نهادهای مردمی و ان. جی. او هایی که سالهاست در این محله ها فعالیت می کنند شرایط ادامه فعالیت را از دست بدهند و ورود دستگاه های دولتی و عمومی به حوزه اجتماعی محلی، ساختارهای اجتماعی و مردم نهاد را تضعیف کند

مسجد جامعی در چهارمین نکته بر ضرورت توجه به طرح هایی که پیش از این در ارتباط با منطقه بازار و مشخصا منطقه ۱۲ شهرداری تهران و با تاکید بر ارزش های تاریخی و هویتی تهیه شده در جریان اجرای طرح انضباط شهری تاکید کرد و گفت: در طرح جامع بازار که طرح بسیار خوبی هم هست مشکلات منطقه ۱۲ بررسی و به معضلات دروازه غار و محله هرندی هم اشاره شده است و باید دقت کرد که هر طرح جدیدی که می خواهد در این منطقه اجرا شود با آن مصوبات هم منطبق باشد. اگر در برنامه ریزی های فعلی به مصوبات شورای درباره بازار و مصوبات فرادست هم توجه کنیم می توانیم تصمیمات بهتری برای حل مشکلات بگیریم.

وی ادامه داد: اگر کوچه ای در منطقه بازار باریک است و برای مثال امکان عبور ماشین های آتش نشانی از آن وجود ندارد راهش این نیست که بیاییم و آن را تعریض کنیم، در سایر شهرها برای امداد رسانی در بافت های تاریخی ماشین های کوچکی طراحی کردند که در این مناطق از آنها استفاده می کنند و ما باید بافت تاریخی بازار تهران را براساس اسناد فرادست حفظ  کنیم.

این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنانش از نماینده قم در مجلس شورای اسلامی برای دفاع از شورای شهر تهران تشکر کرد و گفت: با وجود اینکه ایشان در مجلس، نماینده شهر تهران نبودند اما دلسوزانه از شورای شهر تهران دفاع کردند و این اقدام جای تشکر و قدردانی ویژه دارد.

 احمد مسجد جامعی همچنین در پایان سخنانش از رفتارهای اخلاقی دکتر صالحی در روزهای گذشته سپاسگزاری کرد.