به گزارش پارس به نقل از مهر، در نشست خبری کارگاه بین‌المللی، تخصصی و سمینار «شهر دوستدار سالمند»، علیرضا امینی دبیر علمی سمینار، گفت: جمعیت جهان رو به پیری دارد و همین مساله هشداری به ماست که برای جمعیت قابل توجه سالمند که روز به روز بر تعداد آنها افزوده می‌شود، فکری اساسی صورت بگیرد.

وی با اشاره به آمارها گفت: در سال ۱۹۵۰، ۸.۴ درصد جمعیت جهان سالمند بودند اما این آمار در سال ۲۰۵۰ به ۲۴.۷ درصد یعنی یک چهارم جمعیت جهان می‌رسد.

دبیر علمی سمینار شهر دوستدار سالمند با اشاره به ایران گفت: ایران هم از کشورهایی است که در آینده با جمعیت سالمند قابل توجهی روبرو خواهد بود. طبیعتاً نیاز به امکانات به اقتضای زندگی سالم برای سالمندان خواهیم داشت.

ما بر نگاه اندیشه جهانی و مدیریت محلی تمرکز کردیم

در ادامه این نشست هادی حسین‌زاده دبیر اجرایی سمینار گفت: هیات وزیران در سال ۸۳ شورای ملی سالمندان را تشکیل داد و این شورا به ریاست وزیر بهداشت و دبیری سازمان بهزیستی شکل گرفت.

وی با اشاره به اقدامات شورای اسلامی شهر تهران برای سالمندان، گفت: در سال ۹۱ هم شورای شهر تهران مصوبه‌ای را تحت عنوان «تهران شهر دوستدار سالمند» منتشر کرد.

حسین‌زاده در ادامه به ۱۶ شاخص سازمان بهداشت جهانی در خصوص معیارها برای تبدیل به شهر دوستدار سالمندان اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران بر اساس نگاه اندیشه جهانی و مدیریت محلی تلاش کرد این ۱۶ شاخص را در منطقه ۲ به عنوان پایلوت اجرایی کند.

وی با اشاره به تشکیل کمیته علمی شهر دوستدار سالمند، گفت: بعد از تشکیل کمیته، ما دو منطقه شهرک قدس با ۲۲.۵ درصد سالمند و ایوانک با ۲۰ درصد جمعیت سالمند را برای اجرای طرح‌های مد نظر مشخص کردیم.

دبیر اجرایی سمینار شهر دوستدار سالمند افزود: با ارائه طرح‌هایی که صورت گرفته، تهران تنها شهر خاورمیانه است که ۱۶ شاخص سازمان بهداشت جهانی را احصاء کرده است.

تجربه اساتید ایرانی و ایتالیایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تهران

پروفسور وانیکلا رئیس دانشگاه معماری جنوآ که مسئولیت چینش تیم‌های علمی سمینار را دارد، درباره «تهران شهر دوستدار سالمند»، گفت: حضور چهره‌های دانشگاهی در کنار شهرداری باعث شده کار ما هم جنبه عملی پیدا کند و هم نظری.

وی تاکید کرد: هدف ما این بود که ظرفیت‌ها و تکنولوژی‌های اروپایی را به ایران بیاوریم، بلکه می‌خواهیم بر اساس ظرفیت‌های تهران و تجربه اساتید ایرانی و ایتالیایی، به ایده‌پردازی مناسبی برای برون رفت از مشکلات سالمندان برسیم.

رئیس دانشگاه معماری جنوآ در خاتمه گفت: سالمندان بخش بزرگی از جامعه آینده ما هستند و ما باید برای شناسایی نیازهای مختلف آنها و ایده‌پردازی برای آینده‌شان از همین امروز شروع کنیم.

به گزارش مهر، این سمینار با همکاری موسسه آموزش عالی کاوشگران، شهرداری منطقه ۲ و دانشگاه‌های جنوآ و مازیار برگزار خواهد شد.