پاسخ تولیت آستان امامزاده داود(ع) به اورژانس؛
فاصله ۲۵ کیلومتری محل وقوع سیل تا امامزاده/ مسئولان کمکاری خود را به گردن دیگران نیندازند
تولیت آستان مقدس امامزاده داود(ع) در پاسخ به ادعاهایی که به آستان امامزاده از سوی برخی مسئولان نسبت داده شد، پاسخ داد و گفت: باند فرود بالگرد امداد کاملا آماده بود، همچنین محل وقوع حادثه تا امامزاده ۲۵ کیلومتر فاصله داشت.
به گزارش حوزه شهری پارس نیوز، یک هفته پیش در بعد از ظهر روز یکشنبه بر اثر وزش شدید باد، بارندگی زیاد و سیلابی شدن رودخانه در حاشیه جاده کن و سولقان تعدادی از هموطنانمان جان خود را از دست دادند و خسارات مالی بسیاری بر این منطقه تحمیل شد.
در شب حادثه و چند روز بعد از آن در اقدامی ناشیانه که توسط برخی از مسئولان و رسانهها رقم خورد بهجای گفتن وقوع سیل در جاده کن و سولقان گفته شد وقوع سیل و کشته شدن چند نفر از هموطنان در امامزاده داود؛ در صورتی که محل وقوع حادثه تا آستان مقدس امامزاده داود(ع) 25 کیلومتر فاصله داشت.
در مدت یک هفتهای که از وقوع این حادثه گذشته برخی مسئولان با هر تریبونی که به دستشان رسید سعی کردند کمکاریهای خود و سازمانشان را به گردن دیگری بیندازند و در نتیجه اورژانس کشور تقصیر را به گردن آستان مقدس امامزاده داود(ع) انداخت و مسئولان این آستان برخلاف تذکرات و توضیحاتی که دادند در مظان اتهام قرار گرفتند.
از همین رو از وحید کیهان، مدیر آستان مقدس امامزاده داود(ع) دعوت کردیم تا ماجرا را از زبان او بشنویم:
آقای کیهان لطفا بفرمایید اوضاع آستان مقدس امامزاده داود(ع) و زائران حاضر در آستان در زمان وقوع سیل و بارندگی شدید چگونه بود؟
کیهان: در ساعت 11 شب یکشنبه با بنده تماس گرفتند که در جاده امامزاده داود(ع) سیل آمده و تلفات جانی و مالی داریم؛ شما مدیریت کنید تا کسی از زائران پایین نیایند.
برقها قطع شده بود و موبایل هم در آن شرایط آنتن نمیداد. بنده در محل حضور نداشتم ولی بلافاصله از طریق شخصی پیغامی فرستادم تا خدام، زائران را به داخل آستان هدایت کنند و به تمام زائران و حتی غیر زائران نیز اسکان و امکانات رفاهی دهند.
زائرسراها، رواقها و داخل حرم مملو از جمعیت بود و ما نانوایی محل را مجاب کردیم تا 24 ساعته پخت کند و به مردم نان گرم به همراه کنسرو، کیک و ساندیس و چون آب شرب منطقه گلآلود شده بود بطریهای آب معدنی میدادیم.
از سویی منطقه سیل آمده 25 کیلومتر با آستان مقدس امامزاده فاصله داشت و از این رو خطری مردم داخل آستان را تهدید نمیکرد. بلندگوی آستان نیز دائم یادآوری میکرد که برای مردم حادثهدیده و گرفتار در سیل دعا کنند.
همه ما از این حادثه و از دست دادن تعدادی از هموطنانمان بسیار متاثر و متاسف شدیم. حتی تا 2 روز بعد هم به ما مراجعه میکردند و میگفتند که فرزند یا همسر ما گم شده است و آنها را به کلانتری و یا استانداری ارجاع میدادیم.
حتی در روز سهشنبه مدیرکل راه تهران از منطقه بازدید کرد و اذعان داشت که این حادثه به منطقهای که آستان امامزاده داود(ع) در آن واقع شده ربطی نداشت.
در شب حادثه از سوی برخی مسئولان اورژانس اعلام شد که باند فرود بالگرد اورژانس به امامزاده اجاره داده شده و تبدیل به پارکینگ شده بود به همین دلیل نتوانستند بالگرد اورژانس را اعزام کنند. این موضوع چقدر صحت دارد؟
کیهان: در مردادماه و شهریورماه که ماه مبارک رمضان تمام میشود روزانه میانگین چند هزار زائر به آستان مقدس امامزاده داود(ع) میآیند و ما آمادگی پذیرایی از این تعداد و بیشتر از آن را داریم.
به همین جهت آستان مقدس از زمینهای موقوفه آستان اقدام به ساخت 3 پارکینگ به وسعت 35 هزار متر مربع و با ظرفیت 2500 خودرو کرد.
از این سو این سه پارکینگ در سه طبقه احداث شد که معمولا پارکینگ طبقه اول و نیمی از پارکینگ طبقه دوم برای پارک ماشینها استفاده میشود و در واقع پارکینگ طبقه سوم استفاده نمی شود.
ما از محل درآمد موقوفات امامزاده داود(ع) و نذورات مردمی برای تامین امنیت و تضمین امدادرسانی مناسب پارکینگ طبقه سوم را به باند فرود بالگرد امدادرسانی تبدیل کردیم و هر هفته این باند توسط کارکنان خدماتی آستان تمیز میشود و حتی یک سنگ و کلوخ هم در آن پیدا نمیکنید.
همچنین باند فرود بالگردی هم که از قدیم احداث شده بود را در طبقه دوم پارکینگ بهینهسازی کردیم و هماکنون 2 باند فرود بالگرد آماده داریم.
این درحالی است که هلالاحمر قرار بود 2 سال پیش برای خود باند فرود بالگردی بسازد که پس از گذشت 2 سال در آن زمین فقط یک ساختمان بنا کرده است ولی ما از محل درآمدها و نذورات مردمی در زمین موقوفه امامزاده باند فرود بالگرد را ساختهایم.
در شب حادثه نیز این باند خالی بود و در طبقه دوم پارکینگ نیز تعداد اندکی خودرو پارک بود که فضا برای نشستن بالگرد وجود داشت.
ولی آقای خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفتوگوی تلفنی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفته بود که ما نمیتوانستیم از بالگرد اورژانس استفاده کنیم زیرا باند فرود بالگرد ما را به امامزاده اجاره دادند و آنها هم تبدیل به پارکینگ کردهاند.
از سویی در زمان عادی به دلیل وجود رستورانهای سنتی در حاشیه رودخانه و وجود فضای تفریحی و گردشگری و توقف مردم در این جاده ترافیک رخ میدهد و دامنه این ترافیک به سمت امامزاده نیز کشیده میشود. حال در این شرایط وقوع سیل قاعدتا ترافیک چند برابر میشود.
همچنین هوای آن شب که برقها قطع شده بود و تاریکی غالب بود، باران شدید میبارید و فضای اطراف امامزاده هم صخرهای است آیا بالگرد میتواند پرواز کند؟
سوال بعدی اینجاست که اگر بالگرد پرواز میکرد و در باند تعبیه شده مینشست چگونه اورژانس میخواست 25 کیلومتر در آن ترافیک برود مصدومان را به بالگرد انتقال دهد؟
نکته قابل توجه این است که باند فرود بالگرد برای آستان مقدس امامزاده است و پارکینگ را به باند بالگرد تبدیل کردیم تا خدمترسانی به مردم آسان شود و این باند برای اورژانس نیست و تماما با مخارج و نذورات امامزاده ساخته شده است.
به عنوان مثال در سال گذشته مینیبوسی حامل تعدادی اتباع افغانی در یکی از پیچها به دلیل عدم توانایی راننده در کنترل وسیله به کوه برخورد میکند و آتش میگیرد که بلافاصله بالگرد هلالاحمر در باند تعبیه شده مینشیند و مصدومان را به مرکز درمانی منتقل میکند.
فردای آن روز با آقای موسوی، رئیس اورژانس استان تهران صحبت کردم و مطلب را شرح دادم و ایشان تاکید کردند که مطلب را اصلاح میکنیم و خبر صحیح را در سایت میگذاریم که متاسفانه این خبر اصلاح نشد و در سایت هم گنجانده نشد.
در چهارشنبه شب آقای نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران مهمان گفتوگوی ویژه خبری بود که مجری از ایشان پرسید چه توضیح دارید درباره باند فرود بالگرد؟ که ایشان گفت ما پیگیری میکنیم. ولی تا کنون پیگیریای صورت نگرفته است.
همچنین برخی از مسئولان امر به بنده مراجعه کردند و گفتند که ما از وجود این باند بالگرد اطلاع نداشتیم و گفتم اگر اطلاع نداشتید چرا مصاحبه کردید؟
اینگونه صحبتهای مسئولان که تقصیر را گردن آستان مقدس امامزاده انداختند چه بازتابی داشت؟
کیهان: جالب است بگویم روز پنجشنبه، چهار روز پس از سیل، مردی آمد در آستان مقدس و گوسفندی را قربانی کرد و گفت که من فرزندم را از امامزاده داود(ع) گرفتم و در مقابل چشمانم این بچه را سیل برد، رو کردم به امامزاده و عرض کردم آقا این بچه را خودتان به من دادید الان هم بچهام را خودتان بهم برگردانید و بچهام با پای خودش صحیح و سالم برگشت.
مردم اینگونه به امامزاده اعتقاد دارند و همه آرزوهای و آمال خود را به محضر ایشان میبرند و معجزات بسیاری از این حضرت شنیدهاند، حال چگونه برخی از مسئولین چه عامدانه و چه غیر عامدانه اینگونه سخن می گویند جای سوال و تعجب دارد.
باید بدانیم که هرگاه عدهای سعی در ارعاب مردم از زیارت خاندان اهل بیت داشتند، مردم بیشاز گذشته به زیارت آنها میآمدند.
ما حرفمان این است که ای کاش مسئولان میگفتند بخشدار یا دهیار فضایی را برای فرود بالگرد ما آماده نکرده بودند. به نظر بنده مسئولان باید ادبیاتشان را اصلاح کنند زیرا گاهی یک سخن عواقب بسیاری دارد.
هماکنون جاده کن و سولقان باز و کاملا امن است و تمام امکانات رفاهی، سیاحتی و زیارتی برای استفاده عموم مردم خداشناس فراهم است.
این بخشی از گفتوگو با مدیر آستان مقدس امامزاده داود(ع) بود و امیدواریم که مسئولان کمکاری خود را به گردن دیگران نیندازند و با سخنان نسنجیده سعی در تضعیف اعتقادات مردم نکنند.
ارسال نظر