به گزارش پارس،معصومه آباد در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ درباره طرح انضباط شهری،‌ اظهار داشت: انضباط شهری به ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی موضوع جدیدی برای شورای شهر و شهرداری نیست که بخواهند مطالعه را از نو آغاز کنند یا بخواهد آن را شناسایی کنند اما هرگاه در بحث آسیب‌های اجتماعی ورود پیدا کردیم گویی با یک نوزاد تازه به دنیا آمده مواجه شدیم در حالی که آسیب‌های اجتماعی مانند کودکان کار و خیابان،‌ اعتیاد‌، زنان خیابانی و غیره پدیده نو و تازه ای نبوده و نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا وجود دارد اما نمی‌دانم چرا با این پدیده، غریب برخورد می‌کنیم.
 
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که ساماندهی انجام نمی‌شود این است که فقط اسم آن را عوض می‌کنیم، یکبار می‌گوییم ساماندهی آسیب‌های اجتماعی و بار دیگر می‌گوییم انضباط اجتماعی،‌ فکر می‌کنیم اگر اسم آن را عوض کردیم محتوا عوض می‌شود و می‌خواهیم با چیز جدیدی برخورد کنیم برای همین همیشه اتلاف وقت، هزینه و نیروی انسانی را برای این موضوع داشته‌ایم و نتیجه‌ای هم حاصل نشده است.
 
عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: در شورای دوره سوم اصرار داشتیم معاونت اجتماعی نقشه پراکندگی آسیب‌های اجتماعی را با موضوع به شورا ارائه دهد، در این بین طرح جامع ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را نوشتیم و دوستان گفتند این امر نیازمند بودجه قابل توجه است، این کار هم انجام شد اما در عمل اتفاقی رخ نداد.
 
آباد گفت: البته شهرداری ورود خوبی به آسیب‌های اجتماعی داشته اما دلیل دیگر حل نشدن این موضوع به دلیل این است که یک سازمان مشخص متولی نیست که همه ظرفیت‌ها و انرژی خود را به سمت آن سازمان هدایت کنند. سازمان بهزیستی نیز در تلاش است اما به تنهایی از پس این مشکل برنمی‌آید و لازم است بخش‌های دیگر به کمک آن بیایند اما این همگرایی وجود ندارد.
 
وی با بیان اینکه پدیده آسیب‌های اجتماعی چند وجهی است، خاطرنشان کرد: در مسائل و مشکلات بهداشتی به تازگی تفاهم‌‌نامه‌ای منعقد شده که کودکان بی‌بضاعت در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی هزینه نپردازند یا خدمات مددکاری دریافت کنند اما وزارت بهداشت به عنوان متولی بحث بهداشت باید به خانواده‌های بی بضاعت، کم در آمد یا کودک کار و خیابان توجه بیشتری می‌کرد. عدم وجود هماهنگی بین بخش‌های متناظر باعث شده مسئله انضباط اجتماعی سامان پیدا نکند.
 
این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: ما از تجربه‌های گذشته استفاده نمی‌کنیم؛ هرگاه می‌خواهیم مسئله‌ای حل کنیم تازه شروع به طرح مسئله می‌کنیم و می‌گوییم کجا شناسایی شود و به کدام منطقه توجه ویژه شود در صورتی که همه مطالعات آن وجود دارد.
 
آباد گفت: شهرداری نسبت به آنچه از قبل وجود داشته و مطالعاتی که به ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی قرار دارد مورد توجه قرار گرفته اما شهرداری تنها متولی این موضوع نیست و پیش بینی اینکه این طرح شکست خورده است غلط نیست اما اگر شهرداری هماهنگی بخش‌های دیگر با خود همراه کند نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
 
وی ادامه داد: مدل‌های مداخلات باید پشتوانه علمی داشته باشد نمی‌توانیم مداخلات سلیقه‌ای انجام دهیم یعنی نیروی انتظامی از قوه قهریه‌ خود استفاده کند بدون اینکه ببینیم مدلی که تحت عنوان مداخله در بحران استفاده می‌شود پشتوانه علمی و منطقی دارد یا خیر. کدام مطالعه نشان داده با تخریب فضای کالبدی آن آسیب از بین می‌رود؟ بنابراین بنده فکر می‌کنم باید ظرفیت‌های علمی را مورد استفاده قرار دهیم تا طرح از قوت بیشتری برخوردار باشد.