به گزارش پارس،محمد باقر قالیباف در حاشیه بازدید از بازارچه خیریه شبکه همیاری که در محل زیرگذر چهار راه ولی عصر (عج) تهران  برگزار می شد طی سخنانی در جمع خبرنگاران آسیب های اجتماعی را یکی از معضلات شهر تهران عنوان کرد و گفت: یکی از وظایف جدی ما این است که بتوانیم به همه سمن ها و تشکل های مردمی که در بخش های مختلف به صورت داوطلبانه به نیازمندان رسیدگی می کنند، کمک کنیم تا یک هم افزایی به وجود بیاید.  
 
وی با تاکید بر ضرورت رسیدگی به فقرا، ایتام و نیازمندان، تصریح کرد: هم اکنون بیش از یک سال و نیم است که به صورت جدی به این بحث می پردازیم و این هماهنگی ها از سال گذشته بسیار بیشتر شده است. در نتیجه این اقدامات، برای نخستین بار است که جمع بیش از ۶۰ موسسه که در این راه فعالیت می کنند را گرد هم آورده و  فضا را در اختیار آن ها گذاشته ایم تا هم به نوعی خودشان را معرفی کنند و هم مردم خرید هایی را از آن ها انجام دهند؛ به اضافه اینکه در این نمایشگاه مردم با این سمن ها آشنا شده و می توانیم این موضوع را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.
 
شهردار تهران تاکید کرد: مطمئن هستم با برنامه ای که در شهرداری تهران وجود دارد، می توانیم بخشی از این نابسامانی ها مخصوصا در زمینه رسیدگی به نیازمندان، مستمندان، زنان سرپرت خانوار، بحث اعتیاد، کودکان کار، کودکان فرار، کارتن خواب ها و ... را سامان دهیم.
 
قالیباف با تاکید بر اینکه رسیدگی به این مسایل از وظایف انسانی و اسلامی ما به شمار می رود، تاکید کرد: این اقدام از برنامه های جدی ما در شهرداری تهران است و این نمایشگاه نیز نمونه ای بود که موسسات فعال در این زمینه ارتباط دقیق تری داشته باشند و این فرصت را در اختیار آن ها قرار دهیم.
 
وی تاکید کرد: البته این اقدامات و مباحثی همچون کارآفرینی، توانمند سازی و استفاده از ظرفیت های مردمی به منظور ایجاد هم افزایی بیشتر را به صورت دائمی، در هر ماه اجرایی می کنیم اما امیدوارم که همکاران من اوج این اقدام را در ماه مبارک رمضان داشته باشند.
 
شهردار تهران همچنین در پاسخ به سوالی درباره شکل گیری شبکه همیاری تحت حمایت دفتر شهردار تهران، تصریح کرد: مهم ترین وظیفه ما این بوده است که ابتدا این موسسات را کنار هم جمع کنیم تا با هم آشنا شوند و این هم افزایی به وجود بیاید، در ادامه مسیر طبیعتا شهرداری نیز ظرفیت هایی را در اختیار دارد که با استفاده از این ظرفیت ها می توانیم این موسسات و سمن ها را به مردم معرفی کرده و مشکلات را حل کنیم.
 
 قالیباف همچنین درباره تاسیس سامانسراهای جدید در شهر تهران نیز تاکید کرد: هم اکنون بخشی از این کار را انجام داده ایم اما با توجه به آشنایی بنده با سابقه این کار، قبول ندارم که اردوگاه هایی درست کنیم، کارتن خواب ها را بگیریم و آن ها را تحت عنوان ماده ۱۶ در جایی نگهداری کنیم.
 
وی افرود: به هر حال وزارت کشور در این زمینه از ما درخواست کمک کرد و شهرداری نیز دو سامانسرا را به صورت قطعی آماده کرده و دو سامانسرای دیگر را نیز در دست آماده سازی دارد، اما بدانید که این روش اساسا روش درست و قطعی نیست.
 
شهردار تهران در پایان تاکید کرد: در میان همین کارتن خواب ها ما دانشجویان، مترجمان و افراد تحصیل کرده ای را داریم که  وقتی با آن ها صحبت می کنیم، تنها لازم است مقداری به آن ها کمک کنیم تا خودشان را اداره کنند. از این رو ما نباید رفتارهایی از جنس برخورد قهرآمیز و سلبی با این افراد داشته باشیم.