به گزارش پارس به نقل از مهر، عبادالله فنح الهی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۱۰۰ درصد تخفیف نوسازی شامل پلاک‌های بین ۱۰۰ تا۳۰۰ مترمربع در پروانه‌های انفرادی می‌شود گفت: در بسته تشویقی جدید نوسازی بافت فرسوده ۵۰ درصد تخفیف عوارض به پلاک های کمتر از۱۰۰متر مربع در پروانه‌های انفرادی وپلاک‌های بیشتر از ۳۰۰مترمربع در پروانه‌های تجمیعی تعلق می‌گیرد.

وی با بیان اینکه وسعت بافت فرسوده تهران ۳۷۰۰مترمربع است ، گفت: تاکنون ۲۰۵۰۰۰ پلاک که شامل ۱۵ درصد جمعیت ساکن بافت فرسوده می‌شوند نوسازی شده‌اند.

فتح الهی با یادآوری اینکه بنابر مصوبه شورای عالی شهرسازی بافت فرسوده شامل سه مولف ریز دانگی، نفوذ ناپذیری وضعف استحکام بنا می‌شود افزود: تاکنون۲۰۵۰۰۰ پلاک که شامل ۷۵۰۰۰تخریب ونوسازی است انجام شده که این میزان شامل ۳۶ درصد پلاک‌های واحد‌های فرسوده نهران بوده است.

فتح اللهی یا یادآوری اینکه تعداد واحد‌های تولیدی ۲۸۶۰۰۰ واحد بوده است ، ادامه داد: ۶۴۰۰۰ واحد در بخش تجمیع و ۲۲۲۰۰۰واحد به صورت انفرادی بازسازی شده است.ضمن آنکه ۲۸۱۶ واحد فرسوده تا کنون در روند نوسازی ها مورد اصلاح واقع شده که از این میزان ۱۶۰۰ پلاک به صورت انفرادی و ۱۰۰۰ واحد نیز به صورت تجمیع نوسازی شده اند.

وی با اشاره به رفع کاستی‌ها ونگاه نوین در بسته‌های تشویقی جدید نوسازی بافت فرسوده عنوان کرد: در سال ۹۳ فرصتی فراهم شد تابسته تشویقی گذشته مورد آسیب‌شناسی قراربگیرد، تا برخی از اشکالات رفع شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با یادآوری اینکه در بسته جدید تشویقی نوسازی بافت فرسوده تغییر زیرساخت‌ها با حمایت از بخش دولت و شهرداری امکان پذیر شده است، ادامه داد: در روند تهیه و تنظیم بسته جدید کوشیده‌ایم کیفیت گرایی به همراه متوازن سازی پلاک‌ها به سمت بلوک‌های ساختمانی و تجمیع واحدهای فرسوده، بیش از پیش تامین شود.

به گفته وی، ریزدانگی همچنان یکی از مشکلات اساسی حوزه شهرسازی است که معلول تقسیم بندی‌های غیراستاندارد در گذشته است. به همین دلیل تلاش شهرداری بر این است که این معضل هر چه سریع‌تر برطرف شود. 

فتح الهی اولویت نخست سازمان نوسازی را سوق دادن ریزدانگی به سمت درشت دانگی ساختمان‌ها عنوان و تصریح کرد: از امسال و به واسطه ابلاغ بسته جدید نوسازی، آن دسته از شهروندانی که به روش تجمیع، اقدام به نوسازی بنای فرسوده‌شان کنند، از حداکثر تراکم مجاز بهره بند می‌شوند. 

وی حداکثر تراکم مجاز در نوسازی واحدهای بالای ۱۵۰ متر  انفرادی را یک طبقه اعلام کرد و افزود: املاک واقع در مناطق خارج از راسته‌ها و بورس‌های تجاری نیز در صورت نوسازی، تا ۵۰ درصد از پرداخت عوارزش معاف می‌شوند. 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: اگر تجمیع بناهای فرسوده نیز شامل بیش از ۱۰ قطعه باشد و به اصطلاح در روند نوسازی‌ها بلوک ساختمانی را شکل دهد، با توجه به ضوابط بالادستی و با در نظر گرفته شدن طرح توجیهی شهر تهران، ساختمان مذکور از ۴ طبقه اضافه نیز بهره‌مند خواهد شد. 

فتح الهی طراحی و اجرای نمای منطبق با معیارهای الگوی اسلامی _ ایرانی را از تاکیدات بسته جدید تشویقی نوسازی بافت فرسوده دانست و عنوان کرد: طراحی نما در دفا‌تر خدمات نوسازی محلات رایگان انجام می‌شود، ضمن آنکه کمک هزینه اجرای نما که بیش از ۱۰۰ مترمربع وسعت دارند، با پرداخت وام بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی صورت می‌گیرد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به بحث ساخت و تعبیه پارکینگ در روند نوسازی بنا‌ها اشاره و عنوان کرد: ساختمان‌هایی که مساحتشان بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر است و پلاک‌های بیش از ۳۰۰ که در پروانه‌های تجمیعی قرار دارند، یک واحد پارکینگ به ازای هر پلاک تجمیعی دریافت می‌کنند. 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تسهیلات دولت را یکی از اهرم‌های تشویقی نوسازی بافت فرسوده دانست و یادآور شد: برای تجمیع واحدهای بالای ۱۰۰ متر یارانه‌ای در نظر گرفته می‌شود.