گزارش پارس از سه اتفاق مدیریت شهری
دبیر مجمع نمایندگان تهران از برگزاری جلسه این مجمع برای پیگیری ساماندهی و وضعیت معتادان خیابانی خبر داد. بررسی اعتراض فرمانداری به بودجه سازمان ها و شرکت های شهرداری تهران
حسین طلا در گفتوگو با با بیان این مطلب اظهار کرد: وضعیت و ساماندهی معتادان خیابانی که در جلسه فردا (چهارشنبه) مجمع نمایندگان تهران مورد بررسی قرار میگیرد در حالی است که پیش از این نیز چندین جلسه برگزار شده و علی رغم تعهداتی که دستگاههای مربوطه در این زمینه داشتهاند هنوز کار خاصی صورت نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در این جلسه که در محل دفتر مجمع نمایندگان تهران برگزار میشود مسئولانی از شهرداری و بهزیستی، بهداشت و درمان ،استانداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور دارند.
همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به شهردار تهران به دلیل واگذاری زمین مترو به افراد حقیقی تذکر داد. انصاری در تذکری به شهردار اعلام کرد: در خیابان پیروزی نبش طبرسی زمینی برای ایجاد ایستگاه مترو خریداری شد اما حالا با عدم اجرای طرح احداث، این زمین به اشخاص حقیقی واگذار شده است.
عضو کمیسیون بودجه شورای شهر تهران گفت: در این خصوص به قالیباف تذکر داده و از او میخواهم که دلایل خود را برای عدم ایجاد ایستگاه و واگذاری این زمین اعلام کند.
در جلسه شورای شهر تهران نیز برخی تصمیمات گرفت شد که به این قرار بود؛
بررسی طرح الزام شهرداری تهران به بارگذاری و تعیین کاربردی ، تراکم و سایر اقدامات لازم در خصوص املاک شهرداری براساس طرح تفضیلی و قبل از واگذاری و فروش و تهاتر با 13 رای به مدت یک هفته به تعویق افتاد تا کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز امکان بررسی و اظهارنظر درباره این طرح را داشته باشد.
محمد سالاری رییس کیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر درباره علت فوریت این طرح گفت: از آنجا که اموال و املاک شهرداری در زمره اموال عمومی و متعلق به شهروندان تهران است فروش این املاک بدون کارگذاری و نوع کاربری و اصلاح سند، شهرداری را با زیان و خسارت مواجه می کند و موجب سودجویی غیرمنصفانه خریداران می شود.
سالاری اعلام کرد: در این طرح پیشنهاد شده است شهرداری تهران موظف است قبل از واگذاری و فروش املاک متعلق به خود نسبت به تعیین کاربری و بارگذاری و براساس پهنه طرح تفضیلی شهر تهران اقدام کند و از هر گونه فروش املاک به صورت خام که فاقد کاربری است خودداری شود.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی خاطرنشان کرد: براساس تبصره های این طرح، هرگونه تغییر کاربری یا افزایش تراکم و بارگذاری از طریق مراجع ذیصلاح ممنوع و صدور پروانه صرفا باید براساس طرح تفضیلی امکان پذیر باشد و املاک فاقد کاربری و نیز اراضی فضای سبز تصویب شده با ممنوعیت فروش مواجهند و حسن اجرای این طرح برعهده شهرداری است.
محسن سرخو عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز در خصوص این طرح اظهارکرد: این طرح جلوی افراد سودجو را که به شهرداری برای خرید اراضی فشار می آوردند گرفته و بدین ترتیب شهرداری متضرر نمی شود تا ملکی را در شرایط فاقد کاربری به فروش برساند.
اسماعیل دوستی عضو دیگر کمیسیون عمران و حمل ونقل نیز با تاکید بر اینکه زمین دارای کاربری دارای ارزش افزوده است و باید با توجه به کاربری آن به فروش برسد بر تصویب این مصوبه تاکید کرد.
همچنین علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه وبودجه با اظهار بی اطلاعی از این طرح از هیات رییسه تقاضا کرد تا به کمیسیون برنامه و بودجه فرصت داده شود تا در مدت یک هفته این طرح را بررسی کند و درنهایت با رای 13 نفر از اعضای شورای شهر بررسی این طرح به مدت یک هفته به تعویق افتاد.
همچنین ، بررسی لایحه «تمدید فرصت اجرای مصوبه انتقال بخشی از صنوف و مشاغل مزاحم و آلاینده شهر تهران به خاورشهر مصوب 87.5.15 - ابلاغی 160/1117/8828 به تاریخ 87.5.26» دستور بعدی جلسه امروز شورای شهر تهران بود که بر این اساس اعضای شورای شهر مدت اجرای این مصوبه را سه سال دیگر تمدید کردند.
همچنین در ادامه در یکصدو چهل و چهارمین جلسه شورا پاسخ اعتراض فرمانداری تهران به متن مصوبه بودجه سال 1394 سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران تصویب شد که در ابتدا علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اولین ایراد فرمانداری درخصوص درج بودجه سازمان ها و شرکت ها در دو بخش جداگانه تاکید کرد: بودجه سازمان ها و شرکت ها در دو بخش کمک هزینه و درآمد تفکیک شده است که کمک هزینه ای که شهرداری تهران به سازمان یا شرکت پرداخت می کند هم در بودجه عمومی و هم در بودجه سازمان ها و شرکت ها محاسبه می شود.
وی افزود: ما در پاسخ به اعتراض فرمانداری، برای اولین بار به منظور شفاف سازی بودجه سازمان ها و شرکت ها را تنها در بودجه عمومی و در بخش کمک ها درج کردیم.
علیرضا دبیر با اشاره به بودجه 160 میلیارد تومانی سازمان فرهنگی و هنری بیان کرد: حدود 130 میلیارد تومان از این بودجه کمک هزینه شهرداری و حدود 15 تا 20 میلیارد تومان درآمد این سازمان است که تنها درآمد آن در بودجه سازمانها و شرکتها درج شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: بودجه شرکت شهروند حدود 1000 میلیارد تومان است که در سال های قبل شورا تصمیمی بر واگذاری شهروند به بخش خصوصی گرفته بود اما شورای فعلی در ماندن شرکت شهروند در مجموعه شهرداری رای داد و بر این اساس بودجه این شرکت هم امسال محاسبه شده است.
دبیر همچنین در مورد دیگر ایراد گرفته شده به بودجه شرکت بهره برداری مترو مبنی بر ضرورت درج یکپارچه بودجه در داخل بودجه شهرداری تهران توضیح داد: براساس قانون یک سوم بودجه جاری مترو باید توسط دولت پرداخت شود اما از آنجایی که سال گذشته دولت برای کل کشور تنها بودجه 75 میلیارد تومانی را پیش بینی کرده است امسال علی رغم سهم 220 میلیارد تومانی دولت ما سهم دولت را به عنوان مطالبات شهرداری از دولت در بودجه ذکر کرده ایم همانطور که در سال های گذشته هم این سهم را محاسبه می کردیم.
دبیر افزود: در تبصره های بودجه به شهرداری اجازه دادیم اگر دولت سهمش را به موقع پرداخت نکند شهرداری یک دوازدهم آن را برای ادامه کار مترو از بودجه خودش پرداخت کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درخصوص آخرین ایراد گرفته شده توسط فرمانداری خاطرنشان کرد: فرمانداری تهران به این موضوع که چرا تنها سازمان ها سودشان را به حساب شهرداری واریز می کنند و شرکت ها در بودجه مکلف به واریز سودشان به حساب شهرداری نشده اند اعتراض کرده است اما از آنجایی که سازمان ها معاف از مالیات هستند اما شرکت ها سودده نیستند این تبصره در تبصره های بودجه درج شده است.
دبیر یادآور شد: شرکت های شهرداری تهران به دنبال سودآوری نیستند و تنها دو شرکت شهروند و همشهری به عنوان شرکت های سودده موظف شدند 80 درصد سودشان را به حساب شهرداری تهران واریز کنند.
در پایان پس از اصلاحات پیشنهاد شده پاسخ اعتراض فرمانداری با اکثریت آرا به تصویب رسید که موجب انتقاداتی شد بگونه یا که دوستی با اشاره به فشارهای وارده به شهرداری درخصوص زمینهایش گفت: از شهردار درخواست می شود که در این فرصت یک هفنه اراضی را بدون کاربری نفروشد! که مهدی چمران اعلام کرد: در این مورد به قالیباف نامه ارسال خواهد شد.
همچنین در ادامه بررسی اصلاحیه لایحه مجوز از اعطای تسهیلات به جانباختگان و معلولان آتشنشان و کادر امداد و نجات در حین عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران موضوع دیگری بود که در دستور کار اعضا قرار گرفت که در نهایت نیز این لایحه با 19 ماده به تصویب رسید.
ارسال نظر