گزارش پارس از تصمیمات امروز مسئولان شهری تهران

لایحه «انتشار بیست هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و اوراق مسکوک به منظور توسعه پایدار شهرداری» در یکصد و چهلمین جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
پایگاه خبری تحلیلی پارس-اعضای شورای شهر تهران با انتشار ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و اوراق مسکوک به نظور توسعه پایدار شهرداری موافقت کردند. احمد دنیامالی در جریان بررسی این لایحه به عنوان مخالف اذعان کرد: بنده با ۲ هزار میلیارد مخالف هستم و در حد ۵۰۰ میلیارد تومان باید برای این موضوع در نظر گرفته شود.
وی با بیان این که شهرداری در بحث اوراق مشارکت تا کنون موفق نبوده است، گفت: شرایط اقتصادی جامعه به گونه ای نیست که ۲ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق مشارکت و مسکوک در نظر گرفته شود.بلکه انتشار این اوراق با ۵۰۰ میلیارد تومان آغاز شود اگر بازار کشش داشت مابقی را نیز تصویب می کنیم.
در ادامه اسماعیل دوستی به عنوان موافق این لایحه خاطرنشان کرد: یکی از منابع تامین مالی شهرداری LC داخلی و خارجی است که LC خارجی با توجه به محدودیت های خارجی کار ساده ای نیست. سایر منابع نیز تهاترها، فروش املاک یا وام است. از تمام این موارد بهتر و شفاف تر اوراق مشارکت است که سود این موضوع را دولت تضمین و تقبل می کند.
وی افزود: ما از بانک های داخلی وام های زیادی را دریافت کرده ایم این در حالی است که ممکن است بانک ها دیگر به شهرداری وام ندهند. اما با اوراق مشارکت مخالفت نمی شود زیرا پشتوانه بانک مرکزی را دارد و شهرداری نیز امکاناتی برای گرفتن تاییدیه در این خصوص را دارد.
دوستی تاکید کرد: درخواست بنده بر این است که با اصل موضوع موافقت شود حال حجم آن را می توان ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفت یا ۲ هزار میلیارد تومان.
اقبال شاکری رییس کمیته عمران شورا به عنوان مخالف این لایحه اذعان کرد: با توجیهات اسماعیل دوستی مخالف هستم زیرا اوراق مشارکت یعنی قرض گرفتن و سخت ترین روش تامین مالی نزد بانک ها است.
این عضو شورای شهر با بیان این که بنده با اصل لایحه مشکل دارم اظهار کرد: بنده از سیاست های تامین مالی شهرداری حمایت می کنم اما این روش خطرناک است زیرا اگر به نتیجه نرسد باید از منابع دیگر آن را تامین کرد.
غلامرضا انصاری عضو کمیسیون بودجه نیز خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه سال ۹۴ باید به دنبال تامین مالی برای پیشبرد پروژه ها باشیم لذا موافقم اما مبلغ صرفا در اختیار مترو و پیشبرد آن قرار گیرد.
دادوش هاشمی معاون مالی شهرداری تهران با بیان این که پتانسیلی غیر از پتانسیل های مالی شهرداری را نیز باید استفاده کنیم، گفت: بازار مالی یکی از این پشتوانه ها است در قانون بودجه سنواتی دولت نیز این امکان در نظر گرفته شده است.
هاشمی اذعان کرد: در قانون به شهردرای ها اجازه داده شده است که اوراق مشارکت را استفاده کنند اوراق مشارکت در خصوص مترو نیز روشن است زیرا ۵۰ درصد آن بر عهده دولت قرار دارد و وزارت اقتصاد نیز پرداخت آن را تضمین می کند.
هاشمی با بیان این که LC داخلی و دریافت تسهیلات با سود ۲۲ درصد است گفت: این در حالی است که اوراق مشارکت با ۱۱ درصد انجام می شود. همچنین در بحث مسکوک باید گفت این موضوع با اوراق مشارکت متقاوت است در این روش طبق تعریف با دارایی یک مجموعه بدون دریافت بهره کار اقتصادی صورت می گیرد و سود اصل مال به صاحب دارایی پرداخت می شود.
معاون شهردار خاطرنشان کرد: این اقدام دقیقا در راستای تامین درآمد پایدار است. بر این لایحه کار کارشناسی شده ، درتلاشیم تامین مالی در شهرداری نظا مند پیش رود و به فروش زمین و خام فروشی نپردازیم. اطمینان داشته باشید که دولت در روش مسکوک تامین واگن ها را به عنوان تضصمین پذیرفته است .
عمده این مبلغ برای توسعه مترو و دره فرحزاد در نظر گرفته می شود.
مصوبه برج ـ باغها تیشه به ریشه باغها زد؛
اعتراض به مصوبه برج- باغها /درخواست شناسنامه دار شدن باغات
[جلسه شورای اسلامی شهر تهران]
شناسهٔ خبر: 2520037 سهشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
جامعه > شهری
درخواست تملک باغ دامپزشکی، تعیین تکلیف خانههای خیابانهای شهید دوران و ... از مهمترین تذکرات جلسه شورای شهر تهران بود.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در آخرین جلسه علنی سال ۹۳ شورا، با گرامیداشت سالگرد درگذشت آیتالله کاشانی، گفت: ایشان شخصیت بزرگی بود که تشییع جنازه غریبانهای داشت و در کنار حرم حضرت عبدالعظیم به خاک سپرده شد.
وی با اشاره به نقش آیتالله کاشانی در ملی شدن صنعت نفت، گفت: نهضت ملی شدن صنعت نفت حتی از نهضت مشروطیت نیز مهمترین و تاثیرگذارتر است و آغازگر حرکتهای آزادی خواهانه در منطقه بود.
احمد حکیمیپور در ادامه به باغ دامپزشکی در منطقه ۱۱ اشاره کرد و گفت: از مدیریت شهری میخواهم این باغ را تملک و به بوستان تبدیل کند تا از فشردگی ساخت این منطقه کاسته شود.
اسماعیل دوستی، عضو دیگر شورای شهر تهران نیز نسبت به انعکاس کمرنگ انتخابات شورایاریها توسط رسانهها گله کرد و گفت: از خبرنگاران گلهای ندارم اما مدیران رسانهای که به این نکته بیتوجه بودهاند باید این بیتوجهی را جبران کنند.
دوستی در خصوص فضای سبز تهران که در اختیار برخی از نهادها قرار دارد، گفت: از شهردار تهران میخواهیم که کمربند شمالی را گسترش دهد و املاک برخی از بنیادها و نهادها را تبدیل به فضای سبز کند.
وی سال ۹۳ را سال سختی برای دولت و شهرداری در حوزه اعتباری دانست و گفت: هنوز بسیاری از وزارتخانهها حقوق کارمندانشان را پرداخت نکردهاند اما خوشبختانه در شهرداری پرداخت حقوق کارکنان به روز است.
دوستی از چمران درخواست کرد از خبرنگارانی که امروز در صحن حاضر هستند تقدیر کند.
ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای شهر نیز تذکری در خصوص بلاتکلیفی برخی از املاک در منطقه شهید دوران تا شهید کلاهدوز داد و گفت: این اتوبان بیش از ۱۵ سال است که قرار است تعریض شود اما برخی از مغازهها و املاک تخریب شده و برخی نه که شاهد ناامنی و بلاتکلیفی در منطقه هستیم.
وی درخواست کرد این معبر هر چه زودتر باز شود تا ترافیک سنگین جنوب شهر تهران برطرف شود.
احمد دنیامالی نسبت به بیتوجهی هیات رئیسه به طرحهای دو فوریتی گلایه کرد و گفت: بر اساس آییننامه باید طرحهای دو فوریتی همان روز در صحن مطرح شود اما شاهد هستیم که دو فوریتهای بسیاری امضا میشود و مدتها در نوبت طرح در صحن باقی میماند. به طور مثال دو فوریت ریزگردها که روز یکشنبه در صحن مطرح شد، متعلق به هفتههای پیش بود یا یک دو فوریت دیگر در خصوص افزایش تعدادهای ستادهای شورایاریها که ما نميدانیم عاقبتش چه شد.
وی تاکید کرد: به حرمت امضای اعضا، این دو فوریتها هر چه زودتر در دستور کار شورا قرار گیرد.
دنیامالی با تشکر از تلاشهای شورای اول برای تصویب آییننامههای داخلی، گفت: ما در بسیاری از مواقع آییننامههایی برای اداره جلسات نداریم و هر چه داریم متعلق به شورای اول است که باید در این خصوص تصمیمگیری و بازنگری شود.
وی همچنین با اشاره به انتخابات شورایاریها، گفت: این انتخابات اعتراضات بسیاری در پی داشت که جا دارد در سال آینده برای ارتقای آن، آسیبشناسی در این انتخابات انجام شود.
محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه مصوبه برج ـ باغها با حسننیت به تصویب رسیده اما ریشه به تیشه باغات زده است، گفت: باید مانع صدور هر گونه پروانه برای باغات تا تعیین تکلیف نهایی شویم.
وی درخواست کرد: باغات هر چه زودتر شناسایی و شناسنامهدار شوند.
حقانی همچنین از ساخت و ساز در یکی از بوستان های منطقه ۱۸ به نام شقایق گله کرد و گفت:این زمین برای ساخت و ساز واگذار شده که این برخلاف منویات مقام معظم رهبری است. جلسه امروز شورای شهر تهران با یک ساعت تاخیر و نزدیک ساعت ۱۰ آغاز شد.
همچنین در تصمیمی دسگر، مدیرکل سلامت شهرداری تهران از اجرای ویژه برنامه های سلامت محور به مناسبت نوروز خبر داد و گفت: طرح استقبال از بهار تا پایان فروردین ۹۴ در سراسر پایتخت از سوی ادارات سلامت مناطق ۲۲ گانه اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر ،سمانه زمانی با اعلام این خبر اظهار داشت: برنامه های سلامت محور متنوعی به مناسبت نوروز ۹۴ در بهار امسال پیش بینی شده که شهروندان را از خدمات سلامتی در این ایام برخوردار می کنند.
وی از برپایی ایستگاههای ارائه خدمات سلامت خبر داد و گفت: به مناسبت نوروز امسال خدمات سلامتی شامل ارائه خدمات مشاوره های پزشکی، روانشناسی، تغذیه، تست قندخون، فشارخون، اندازه گیری قد و وزن و توزیع اقلام آموزشی در ایستگاههای فرهنگی مداخل ورودی شهر در مناطق منتخبی چون ۲۲ ،۲۱ ،۲۰، ۱۵، ۱۹، ۱۶، ۱۵، ۱۳، ۴ ارائه می شود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اعلام برپایی ایستگاههای خدمات سلامت در اماکن ویژه گفت: پایانه های مسافربری شرق، غرب، جنوب و بیهقی در مناطق ۵، ۶ ،۱۳ و ۱۶ با ارائه خدمات سلامت به مسافرین نوروزی و توزیع اقلام آموزشی در اتوبوس ها به استقبال بهار می روند.
وی از برج میلاد به عنوان یکی دیگر از مکان های ویژه پیش بینی شده برای ارائه خدمات سلامت به شهروندان یاد و تاکید کرد: بازدیدکنندگان برج میلاد در ایام عید نوروز به همت اداره سلامت منطقه ۲ شهرداری تهران از خدمات سلامتی برخوردار می شوند.
زمانی، از مشارکت اعضای کانونهای اجتماعی سلامت محور در برنامه درخت کاری بوستانها و معابر عمومی سطح محلات و منازل، توزیع اقلام آموزشی در خانه های سلامت و مدارس با هدف پیشگیری از بروز حوادث احتمالی در چهارشنبه آخر سال، اختصاص غرفه برای زنان سرپرست خانوار عضو کانونهای سلامت محور، برگزاری مسابقه هفت سین سلامت در خانه های سلامت مناطق ۲۲گانه به عنوان دیگر برنامه های حوزه سلامت شهرداری تهران برای طرح استقبال از بهار برشمرد.
وی از برگزاری دوره های آموزش سلامت در خانه های سلامت و مساجد محلات خبر داد و گفت: شرکت کنندگان در این دوره ها مباحثی چون تغذیه سالم، خانه تکانی، آموزش کمکهای اولیه، ایمنی در سفر و ... را فرا می گیرند.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به مناسبت ۱۲ فروردین گفت: ایستگاه های ویژه برای ارائه خدمات سلامت و اجرای برنامه های فرهنگی در حوزه سلامت به منظورگرامیداشت یوم الله ۱۲ فروردین در هر یک از مناطق ۲۲ گانه برپا می شود.
به گفته زمانی مراسم عید دیدنی افراد دارای معلولیت با همکاری اداره کل سلامت و انجمن دفاع از حقوق معلولان هفته آخر فروردین ماه تهران در یکی از بوستانهای بزرگ شهر برگزار می شود.
ارسال نظر