پايگاه خبري تحليلي «پارس»- رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری‌ها گفت: ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار سالانه هر محله است که می‌تواند در بخش‌های مختلف از جمله طلاق اقدام کند.
 
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، مرتضی طلایی با حضور در ستاد چهارمین دوره انتخابات شورایاری های شهر تهران اظهار داشت: امروز با برگزاری این انتخابات شاهد یک رویداد بزرگ اجتماعی در شهر هستیم و مردم با مشارکت خود سرنوشت محله خود را برای 4 سال آینده تعیین می کنند.

وی ادامه داد: در برگزاری این انتخابات دولت، ریاست جمهوری، وزیر کشور و معاونان وزیر کشور، فرمانداران تهران، ری و شمیرانات و شهردار تهران نقش ویژه ای را داشتند تا توانستیم این انتخابات را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر 1800 شعبه در 354 محله شهر تهران و با به کارگیری 25 هزار نیروی داوطلب چهارمین دوره انتخابات شورایاری ها را برگزار می کنند.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها گفت: در هر محله 7 نفر از بین داوطلبین به عنوان اعضای شورایاری ها انتخاب می شوند و 3 نفر نیز به عنوان اعضای علی البدل هستند.

طلایی یادآور شد: پس از انتخاب این افراد 6 نفر 6 عضو دیگر نیز به صورت غیر مستقیم به جمع این 7 نفر می پیوندند که بتوانند بهتر در اداره محله خود اقدام کنند.

وی بیان داشت: در این حین دو نفر از مراکز آموزشی دخترانه و پسرانه، یک نفر از هیأت های مذهبی با هماهنگی ستاد تبلیغات اسلامی، یک نفر از طرف پایگاه بسیج، یک نفر از سوی اصناف به 7 نفر انتخاب شده اضافه که جمع آنها به 13 نفر می رسد و اعضای هیأت امنا تکمیل خواهد شد.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها گفت: در سال 1394 نیز انتخابات داخلی هیأت امنا تشکیل و نسبت به رئیس و دبیر شورایاری هر محله اقدام می شود.

وی به وظایف شورایاری ها اشاره کرد و گفت: شورایاری محلات باید برای تصمیم گیری ها به کمک شورای شهر بیاید و معضلات و مشکلات محله را به تمای دستگاه های اجرایی ذیربط انتقال دهد و ارتباط شهروندان و مسئولان شهری مستمر برگزار شود و در نهایت به تسریع مطالبات شهروندان عمل کند.

طلایی افزود: در حوزه فعالیت های محله 13 اقدام تخصصی وجود دارد و شهرداری و مدیریت شهری فعالیت های اجتماعی و فرهنگی و سایر را به شورایاری ها محول کرده است.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها یادآور شد: در هر محله با محوریت مساجد یک قرارگاه فرهنگی ایجاد شود که مسجد محور آن است.

طلایی با بیان اینکه بر اساس آمار 150 هزار طلاق در 11 ماهه امسال صورت گرفته است، گفت: این یک تهدید است و شورایاری محلات می تواند نسبت به برطرف کردن این معضل و تهدید با فرهنگسازی لازم اقدام کند.

وی بیان داشت: عدم مهارت ها و توانمندی های لازم یکی از دلایل طلاق است که با ایجاد مراکز مشاوره ای در هر محله و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی لازم می توانیم از پدیده طلاق و کاهش آن جلوگیری کنیم.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها افزود: هر محله در یک سال 100 میلیون تومان اعتبار سالانه دارد که می تواند بخشی از آن را برای این امر اختصاص دهد.

طلایی یادآور شد: باید در آئین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به شورایاری ها تغییراتی انجام شود چرا که شورایاران چشمان تیزبین اعضای شورای شهر هستند و می توانند آنها را در بخش های مختلف یاری کنند.

وی یادآور شد: مهمترین اقدام در محلات نگهداری فضای سبز است و باید از قطع یک درخت نیز جلوگیری شود.

وی در باره حضور بانوان در انتخابات شورایاری ها اظهار داشت: یک دوم از این جایگاه باید در خدمت بانوان جامعه باشد و در حال حاضر نیز 20 درصد از اعضای داوطلب شورایاری ها بانوان هستند.

شهروندان تهرانی حق رأی دادن در خارج از محله خود را دارند

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها گفت: شهروندان تهرانی حق رأی دادن در خارج از محله زندگی خود را دارند و این موضوع منع قانونی ندارد.

مرتضی طلایی در حاشیه بازدید از ستاد اجرایی انتخابات چهارمین دوره شورایاری ها در منطقه 15 تهران درباره تخلفات احتمالی در این انتخابات اظهار داشت: در صورتی که موارد تخلفی باشد با آن برخورد جدی می کنیم.

وی ادامه داد: ممکن است ذینفعان در انتخابات مرتکب تخلفاتی شوند و در حوزه هیأت اجرایی قطعاً با آن تخلف برخورد خواهد شد.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها درباره تمدید زمان انتخابات شورایاری ها اظهار داشت: برای چهارمین دوره انتخابات شورایاری ها استقبال تاکنون خوب بوده است و به صورت طبیعی در ایام بعدازظهر حضور بر پای صندوق های رأی بیشتر می شود ولی اینکه احتمال تمدید رأی گیری بیش از ساعت 19 باشد هنوز مشخص نیست.

وی درباره افرادی که خارج از محله خود رأی می دهند گفت: مواردی پراکنده در این خصوص داشته ایم که خارج از محله خود رأی دادند البته این کار منع قانونی ندارد و هر کسی می تواند هر جایی که دوست دارد رأی بدهد و افرادی که خارج از محلات خود رأی می دهند منع قانونی ندارد.

طلایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این اقدام به دور از عدالت است و افرادی برای محله های دیگر تصمیم می گیرند گفت: در آیین نامه مقرر شده بود که با تطبیق کد پستی از رأی دادن افراد غیرمحلی جلوگیری شود ولی این مورد به تصویب نرسید و مقرر شد افراد حق رأی دادن خارج از محله خود را دارند.

رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاری ها داشت: درباره شمارش آرا اظهار داشت: پس از اتمام رأی گیری بلافاصله شمارش آرا شروع می شود و 12 ساعت بعد شمارش اولیه آرا به اتمام و میزان مشارکت مردم در این انتخابات اعلام خواهد شد.(فارس)