در جریان یکصد و سی و هشتیمن جلسه علنی چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت لایحه اصلاحیه مواد ۶ و ۱۰ و ۳۰ اساسنامه شرکت شهربان تصویب شد.

علیرضا دبیر با اشاره به تاخیر ۹ ماهه شهرداری در ارسال این لایحه به شورای شهر اظهار داشت: بر اساس تبصره های بودجه سال ۹۳ شورای شهر؛ شهرداری تهران را مکلف کرده بود آیین نامه اجرایی شرکت شهربان را برای تصویب ارسال کند. 

وی افزود: بر اساس این تبصره بودجه سال ۹۳ این شرکت منوط به تصویب آیین نامه شد چرا که باید ارتباط شرکت شهربان با آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ مشخص شود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد:‌طی جلسات مستمری که با شرکت شهربان در کمیسیون برگزار شد تغییر هیات مدیره داخلی و تغییراتی در اساسنامه و آیین نامه بررسی شد و لازم است پیش از پایان سال این لایحه تصویب شود. 

احمد دنیامالی در مخالفت با یک فوریت این لایحه اظهار داشت: در شهرداری تهران مجموعه های بسیار زیادی مثل حریم بان؛ شهربان و پسماند وجود دارد که وظایف نظارتی دارند اما هر کدام با ساز و کار خودشان عمل می کنند.

رییس کمیسیون عمران بر بررسی اساس نامه همه این بخش ها در قالب یک مجموعه کلان تاکید کرد و گفت:‌ما می توانیم اساس نامه شهربان را کلی تر ببینیم که وظایف مجموعه های نظارتی دیگر را هم قاعده مند کنیم.

علیرضا دبیر در پاسخ به وی گفت: شورای شهر شهرداری تهران را در سال ۹۳ مکلف کرده است که به منظور کاهش آرای ماده ۱۰۰ اساس نامه شرکت شهربان را بازنگری کنند. ما می توانیم نقطه نظرات آقای دنیامالی را نیز در جریان بررسی اساس نامه این شرکت ببینیم.

حقانی در موافقت با این لایحه تاکید کرد: شرکت های حریم بان معبربان و شهربان باید ادغام شود تا جایگاه واقعی خودشان را در حوزه خدمات شهری پیدا کنند. بسیاری از وظایفی که در اساس نامه شرکت ها بود در این اساس نامه دیده می شود.

در پایان پس از بحث و بررسی های انجام شده یک فوریت این لایحه تصویب شد.

انتقاد از ساخت هتلی بدون پلاک در منطقه دو
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به ساخت و ساز هتلی در منطقه دو گفت: این هتل بالای یک‌هزار و ۸۰۰ متر است و باید با شهردار آن منطقه برخورد شود تا عبرت دیگران شود.

ابوالفضل قناعتی در جلسه علنی روز سه‌شنبه با اشاره به بازدیدی که از محدوده منطقه ۲ شهرداری تهران داشته است، گفت: در این منطقه یک هتل در ارتفاع بالای یک‌هزار و ۸۰۰ متر ساخته شده که من از شهردار می خواهم این فرد متخلف را اخراج تا عبرت دیگران شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از زمین‌خواری و کوه‌خواری ابراز ناراحتی کرده بودند که برخورد با این فرد می‌تواند درسی برای مقابله با این‌گونه رفتارها شود.

قناعتی افزود: پروژه بهرود (هتل اسپیناس) در محله سعادت‌آباد دقیقا روی گسل زلزله احداث شده و کمیسیون ماده ۵ مجوز ۱۶ طبقه بنا و منفی سه طبقه پارکینگ به آن داده است که شهردار منطقه بر خلاف رأی کمیسیون ماده ۵، سه طبقه اضافه به روی بنا و دو طبقه اضافه در طبقات منفی داده است که در حال حاضر این بنا ۱۹ طبقه بالای همکف و ۵ طبقه زیر همفک دارد. شهردارمنطقه دو به چه اجازهای بر روی تصمیم کمیسیون ماده ۵ نظر داده است؟ و بر چه اساسی چنین مجوزی صادر کرده است؟ چرا با این شخص برخورد نمی شود؟

وی خطاب به اسماعیل دوستی که این پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ که وی در آن حضور دارد، در حال بررسی است، گفت: درخواست می کنم شدیدا با این پرونده برخورد شود.

قناعتی تاکید کرد: قرار است در طبقه ۱۹این پروژه استخر روباز ساخته شود که استحکام بنا را زیر سوال می برد. باید با شهردار منطقه دو برخورد شود تا عبرتی برای دیگران شود.

راهگشایی مقام معظم رهبری نشان بی‌عرضه‌گی ما است

محمدمهدی تندگویان، سخنگوی کمیسیون شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان محیط زیست گفت: راهگشایی مقام معظم رهبری نشان از بی‌عرضه‌گی ما است. چرا به جای آنکه ما زمینی را آزاد و تبدیل به فضای سبز کنیم و سبب تشکر مقام معظم رهبری شود، به دلیل عقب‌ماندگی‌ها تذکراتی را به ما یادآوری می کنند. این نشان می دهد ما در برنامه هایمان دچار عقب‌ماندگی هستیم و به مردم تهران بدهکاریم.

وی تصریح کرد: در سال گذشته مصوبه ای را به شورا آوردم که اگر باغی را برای ساخت و ساز نابود کردند، آن را مصادره کنیم، اما در شورا با آن مخالفت شد. ما همه شعار می دهیم. سه شنبه ها مدافع باغ ها  هستیم و شنبه ها در کمیسیون باغات توصیه مالکان باغات را می کنیم.

تندگویان اضافه کرد: راهگشایی مقام معظم رهبری نشان از بی‌عرضه‌گی ما در حوزه محیط زیست است. ما باید در خصوص باغات تصمیم قاطعانه بگیریم. سخنرانی مقام معظم رهبری مبتنی بر حفظ باغات بود، نه حتی توسعه آن.

سخنگوی کمیسیون شهرسازی پیشنهاد تشکیل کارگروه حفظ و نگهداری باغات را در شورا داد و همچنین از مدیران شهرداری خواست گزارشی در خصوص نحوه نگهداری فضای سبز ارائه کنند.

وی خطاب به چمران گفت: اینکه امضاء شما پای مصوبات کمیسیون ماده ۵ که مبنی بر تخریب باغات است، نباشد، دردی را دوا نمی کند. ما باید ریشه‌ای‌تر و مناسب‌تر برخورد کنیم.

احمد دنیامالی نیز در این جلسه خواستار تجدید معاونت محیط زیست در شهرداری تهران شد و خاطر نشان کرد: ما در حوزه محیط زیست از مرحله تهدید عبور کرده و به مرحله بحران رسیده ایم.

دنیامالی از شهروندان خواست در ایام نوروز که شهر خلوت تر است، نکات امنیتی را بیشتر رعایت کنند. همچنین از مردم تهران خواست در روز ۲۲ اسفند ماه در انتخابات شورایاری ها حاضر باشند.

تصویب یک فوریت لایحه انتشار بیست هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت
علیرضا دبیر از تصویب یک فوریت لایحه انتشار بیست هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و اوراق مسکوک به منظور توسعه پایدار شهر تهران خبر داد. علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص این لایحه توضیح داد: ما در برنامه ۵ ساله به شهرداری تهران اجازه دادیم از فرصت فروش اوراق مشارکت و مسکوک استفاده کند اما این فرصت شرط گرفتن مصوبه شورا را نیز به همراه دارد.

وی ادامه داد: در تبصره های بودجه سال ۹۴ هم به شهرداری تهران اجازه دادیم بعد از تصویب شورا از فرصت فروش دو هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت استفاده کند چرا که دولت نیمی از بازپرداخت این اوراق را متحمل می شود و این فرصتی برای مدیریت شهری است. 

به گفته رییس کمیسیون برنامه و بودجه این اوراق برای توسعه خط چهار و شش مترو و دره فرحزاد استفاده خواهد شد. دبیر یادآور شد: مراحل کار تا بانک مرکزی پیش رفته و برای اقدام فقط به مصوبه شورا نیاز دارند.

علیرضا دبیر در جریان بررسی جوابیه اعتراض فرمانداری گفت: احداث کتابخانه تخصصی سیدالشهدا ضروری و لازم است. رییس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص بررسی اعتراض فرمانداری به متن مصوبه الزام شهرداری تهران به احداث و ایجاد کتابخانه تخصصی حضرت سید الشهدا گفت: فرمانداری تهران بر این اساس که ساخت کتابخانه کار مدیریت شهری نیست و فرمانداری باید این کار را انجام دهد اعتراض کرده است. 

علیرضا دبیر تاکید کرد: ما در پاسخ به این اعتراض تاکید کردیم که طبق قانون شهرداری از ساختن کتابخانه منع نشده و همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف در ماده ۱۲تاکید شده است. وی با اشاره به اینکه ایجاد و تجهیز کتابخانه تخصصی سیدالشهدا لازم و ضروری است؛ جوابیه فرمانداری را قرائت کرد و گفت: طرح احداث کتابخانه تخصصی سیدالشهدا طرح ویژه ای بود و ما از اهدا کنندگان این طرح ممنون هستیم.

این جوابیه با اکثریت آرا به تصویب رسید.