چه سالی مترو به بهرهبرداری کامل میرسد؟
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه با اشاره به اینکه کار احداث و ساخت خطوط مترو اواسط سال ۹۵ به پایان خواهد رسید، گفت: با اتمام خطوط مترو روزانه ۱۰ میلیون مسافر جابهجا میشوند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، هابیل درویشی مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه در مراسم بهرهبرداری از ۲ ایستگاه خط ۳ مترو تهران (ایستگاه شهرک شریعتی و ایستگاه تقاطعی میدان ولیعصر (عج) (تقاطع خطوط ۳ و ۶) که پیش از ظهر امروز با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران و جمعی از اعضای شورای شهر برگزار شد، اظهار داشت: خط ۳ مترو بزرگترین خط مترو محسوب میشود که طول این خط ۳۷ کیلومتر بوده و از مناطق اصلی و قدیمی شهر تهران عبور میکند.
وی با اشاره به افتتاح ۲ ایستگاه خط ۳ مترو تهران (ایستگاه شهرک شریعتی و ایستگاه تقاطعی میدان ولیعصر (عج) (تقاطع خطوط ۳ و ۶) گفت: میدان ولیعصر بزرگترین ایستگاه در دنیا خواهد بود و فضایی که برای این ایستگاه در نظر گرفته شده است ۴۵ هزار متر مربع بوده و ساختمان در ۷ طبقه ساخته شده است.
درویشی با اشاره به ایستگاه شریعتی در خط ۳ مترو تهران گفت: این ایستگاه در ۱۱ هزار متر مربع زیربنا و در دو طبقه بنا شده است و دارای دو ورودی غربی و شرقی است.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه خاطر نشان کرد: هم اکنون ایستگاه بدون پله برقی نداریم و به دستور شهردار هیچ ایستگاهی بدون پله برقی به بهرهبرداری نخواهد رسید.
درویشی تصریح کرد: در آینده نزدیک نیز ۲ ایستگاه دیگر (عبدلآباد و فاطمی) به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه گفت: امسال با وضعی که در کشور وجود داشت، بزرگترین کارهای عمرانی و با تأکید شهردار تهران در شهر اجرا شده است به طوری که در هر هفته ۵۰۰ متر تونل ساخته شده است.
وی ادامه داد: با برنامهریزی صورت گرفته از سوی شرکت مترو تهران و تأکید شهردار بخش فرودگاهی مهرآباد نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید به طوری که هر ترمینال فرودگاه دارای یک ایستگاه خواهد بود.
درویشی تصریح کرد: برای ساخت و احداث ۲۰ کیلومتر مترو به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از این میزان دولتمردان رقم ناچیزی را پرداخت کردهاند و پیشبینی میشود برای سال ۹۴ با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی دولت تنها یک کیلومتر مترو ساخته شود.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه تصریح کرد: برای خطوط ۶ و ۷ مترو نیز ۱۸ ماه پیشبینی شده است که برای اتمام این خطوط به ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز است که در صورت تحقق این اعتبارات در سال ۹۴ خط ۷ به اتمام و ۵۰ درصد از خط ۶ در سال ۹۴ و در نهایت شهریور ماه ۹۵ خط ۶ به اتمام خواهد رسید.
درویشی بیان داشت: برابر قانون باید ۵۰ درصد از هزینههای توسعه خطوط مترو توسط دولت پرداخت شود که متأسفانه دولت قبل با یک مدل و دولت فعلی نیز با مدل دیگری اعتبارات مترو را پرداخت نمیکند.
وی با بیان اینکه برای توسعه مترو باید توجه ویژهای به فاینانس شود، گفت: این کار باید جزو اولویتها باشد و فاینانس یکی از راهحلهای توسعه مترو محسوب میشود و در حال حاضر با توافقی که با طرف فاینانسی صورت گرفته است ما میتوانیم از این موقعیت و بدون پیش پرداخت فاینانس بگیریم که البته در این زمینه باید دولت محترم اسناد و مدارکی را به طرف خارجی ارائه کند.
وی اظهار امیدواری کرد: دولتمردان، نمایندگان مجلس، شورای شهر و بانک مرکزی که نقش ویژهای را در فاینانس دارند در این زمینه شرکت مترو را همراهی کنند چرا که این فرصت دیگر پیش نمیآید.
وی گفت: طبق برنامهریزی انجام شده، در اواسط سال ۹۵ کار اتمام ساخت خطوط مترو به پایان خواهد رسید و روزانه ۱۰ میلیون مسافر از طریق این بخش جابهجا خواهند شد.
درویشی در ادامه این مراسم اظهار امیدواری کرد: دولتمردان و مسئولان مربوطه توجه ویژهای را برای تأمین اعتبارات لازم جهت توسعه مترو داشته باشند.
ارسال نظر