مرگ یک میلیون نفر در زلزله تهران!
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به بحران وقوع زلزله در پایتخت، تصریح کرد: چنانچه در شهر تهران زلزله ای بیاید بالغ بر یک میلیون نفر فوت خواهند کرد، لذا نوسازی بافت های فرسوده مبحثی است که ورود به آن همت ملی میخواهد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، جلسه شورای هماهنگی دبیران ستاد احیا، نوسازی و بهسازی مناطق با حضور علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، شهرداران برخی از مناطق، معاون شهرسازی و معماری منطق ۲۲ گانه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان نوسازی برگزار شد.
علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این جلسه با اشاره به بحران وقوع زلزله در پایتخت، تصریح کرد: چنانچه در شهر تهران زلزله ای بیاید بالغ بر یک میلیون نفر فوت خواهند کرد، لذا نوسازی بافت های فرسوده مبحثی است که ورود به آن همت ملی می خواهد.
معاون شهرسازی و نوسازی شهرداری تهران اظهار داشت: نوسازی بافت های فرسوده در دنیا با دو رویکرد مداخله مستقیم و مداخله غیر مستقیم انجام می شود و در رویکرد مداخله مستقیم، سرمایه گذاران با حمایت های دولت اقدام به نوسازی می کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: سازمان نوسازی شهر تهران توانست در رویکرد مداخله غیرمستقیم و نوسازی مردمی موفقیت هایی کسب کند.
نادری با اشاره به گزارشات ارائه شده از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی، بر ضرورت هدفمند شدن بسته های جدید تشویقی و تسهیلات نوسازی و جمع بندی نقطه نظرات شهرداران مناطق در این خصوص تأکید کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی جامع در خصوص اقدامات و سیاست های این سازمان، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به نوسازی بافت های فرسوده نگاهی اجتماعی داشته باشیم ناگزیر هستیم به نظام دانه بندی در بافت های فرسوده توجه ویژه کنیم.
فتح اللهی با بیان این که حدنصاب ریزدانگی در سند طرح جامع و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ۲۰۰ متر مربع است، خاطرنشان کرد: در شهر تهران هم اکنون ۹۲۹۶۲۶ پلاک وجود دارد که از این تعداد ۶۸ درصد، مساحت کمتر از ۲۰۰ متر مربع دارند و ۱۴ درصد وسعت قطعات شهر را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: در بافت فرسوده شهر تهران حدود ۲۰۵ هزار پلاک وجود دارد که ۱۸۷ هزار از این پلاک ها زیر ۲۰۰ متر مربع هستند؛ به بیانی دیگر حدود ۹۱.۵% از قطعات داخل بافت که ۶۸.۳% مساحت را به خود اختصاص داده اند زیر خط استاندار سند طرح جامع است و ضرورت دارد توجه ویژه ای برای نوسازی این پلاک ها معطوف شود.
وی اظهار داشت: میانگین تعداد پلاک های تجمیعی از ۲ در سال ۱۳۸۷ به ۲.۷۶ در سال ۱۳۹۲ و سهم پروانه های تجمیعی در کل پروانه های صادره از ۱ درصد به ۳۷ درصد رسیده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین با ارائه آمار دقیق از میزان استفاده پلاک های ریزدانه زیر ۲۰۰ متر و مقایسه آن با پلاک های بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر مربع، خاطرنشان کرد: بر مبنای سیاست های تشویقی که تاکنون اعمال شده است قطعات ریزدانه سهم کمتری را در استفاده از تسهیلات تشویقی برای نوسازی به خود اختصاص داده اند.
وی در ادامه افزود: با عنایت به مصوبات اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری و همچنین وضعیت موجود دانه بندی قطعات و شبکه معابر در بافت های فرسوده، عملاً صدور پروانه در این بافت ها با مشکل مواجه خواهد شد، از این رو ضوابط ویژه بافت با رویکرد تسهیل و تشویق نوسازی بافت های فرسوده و هدفمندی توزیع مشوق ها در دستور کار سازمان قرار گرفت و جلسات متعددی با شهرداران مناطق و سایر متولیان پیرامون تدوین بسته های تشویقی جدید برگزار شد.
فتح اللهی در ادامه این جلسه در خصوص سیاست های انقباظی و انبساطی تدوین شده در بسته های تشویقی جدید پیشنهادی و مشوق هایی همچون تخفیفات عوارض، تراکم تشویقی، پارکینگ، یارانه سود بانکی شهرداری و دولت، پرداخت هزینه تشکیل پرونده، پرداخت کمک هزینه احداث نما و عوارض سالیانه نوسازی توضیح داد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با همکاری شهرداران مناطق، حمایت های شورای اسلامی شهر تهران و همچنین استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود در راستای امکان بهره مندی هر چه بیشتر قطعات ریزدانه از سیاست ها و مشوق های نوسازی و حرکت به سمت تجمیع و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان گام برداشت.
در ادامه این جلسه سید محسن اسدی، شهردار منطقه ۱۶ تهران نیز ضمن تشکر از گزارشات ارائه شده از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی، گفت: تشویق های نوسازی بافت های فرسوده بیشتر منطبق با ویژگی ساختاری پلاک های موجود است به همین خاطر پلاکی که مساحت بیشتری دارد از امکان بهره مندی از تشویقات بیشتری برخوردار می شود.
شهردار منطقه ۱۶ خاطرنشان کرد: به نظر می رسد بهتر است سیاست های ما در بحث تشویقات نوسازی بافت های فرسوده ۲ ویژگی سلبی و ایجابی داشته باشد.
اسدی با بیان این که ویژگی ایجابی سیاستهای تشویقی، سبب ایجاد مزیت های زیاد و در نتیجه رشد نوسازی بافت های فرسوده شد، بیان کرد: به نظر می آید ایجاد تشویق ها در بافت های فرسوده می بایست همزمان با کاهش امتیازات و اعمال سختگیری های بیشتر در سایر پلاک ها باشد.
شهردار منطقه ۱۶ در خاتمه سخنان خود بر اهمیت توجه به نقش سرمایه گذاران در نوسازی بافت های فرسوده تأکید کرد و گفت: درست است که تجربه شهرداری در نوسازی مردمی و ترغیب ساکنان به نوسازی تجربه موفقی بوده است اما ضروری است نقش سرمایه گذاران و سازنده ها نیز در این فرآیند مورد توجه قرار گیرد.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه با اهدای لوح تقدیر از زحمات سید محسن اسدی، شهردار منطقه ۱۶، منصور کتانباف، شهردار منطقه ۲۰ و همچنین محمد رفیعی، شهردار ناحیه ۳ منطقه ۸ تقدیر به عمل آورده شد.
دیشیک بد نزن یعنی فال بد نزن
مشکل از بافت فرسوده نیست از تراکم ساختمان و تراکم جمعیت است که فکری به حالش نشده ..
با سلام لطفا در انتخاب تیتر خبرها دقت کنید داشتم سکترو میزدم
نمي دونم چرا اينقدر در مورد زلزله تهران صحبت مي شه آيا خبريه ؟
بافت های فرسوده را رها کنید به فکر بافت های تازه ساخت باشید که با چسب چسبانده شده اند و هیچ نظارتی وجود ندارد تو این کشور خر تو خر
این چه تیتر خبریه دیگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ربطی با بافت فرسوده و غیر فرسوده نداره کسی همت نمیکنه آقایون از خداشونه که ملت بمیرن و به دردسر بی افتن تا ذهنشون مشغول باشه یه پول دیگه بالا بکشن از منابع کشور .
عباس جان میدونی چرا انقدر خواب زلزله برای تهران میبینن .. چون حتما میخوان بمب هسته ای تست کنن جایی، حرف از زلزله میزنن که بخاطر لرزش تست بمب بگن زلزله اومده.خوب کارشونو بلدن .ملت ساده گیر آوردن شدید.
خیلی خوش بینانه بود فکر کنم زلزله بیاد تو تهران بالای 5 ریشترباشه 12 میلیون نفر کشته خواهد داد
کسانی که خبر ندارند تهران تا کمتر از شش سال دیگه زلزله ای به بزرگی هشت ریشتر میایید و از انجایی که زلزله های تهران در یک جهت نیست بنابر این خسارتش از هشت ریشه ژاپن بیشتر میباشد...
حالتون مثل اينکه خوب نيس اين چه وضع تيتره،تو توهم به سر ميبريداااا
قلبم يه لحظه وايساد
حاک تو سرتون با این عنوان پستتون
کار از بن خرابه
بيل تا بمیریم بريم او دنیا ببینیم چه خبره .....
حق شهرستانی های بیچاره داره ضایع میشه . فکر کردین از کجا میارن این همه ساختمون دست میکنن . تقسیم ناعادلانه ثروت . ظلم هیچوقت پایدار نخواهد بود
این مسکن مهریک جنایت بزرگ است،اگه خدانکرده زلزله3الی4ریشترهم بیادباخاک یکسان میشه،،،من میدونم چه گندکاری کردند،حالا بافت فرسوده و ساخت غیرکارشناسی مترو وآبهایی که زیزمین درحال هرز رفتن هستند وکنارهم بزارید،میشه فاجعه بزرگ...خودشونم میدونندچه بمبی تو تهران هست که همیشه یه چیزی میگن..ولی تنها حرفی که اینها راست میگن همینه...جدی بگیرید..
همش دروغه ...فقط میخوان مردم رو بترسونن تا تهران جمعیتش کمتر بشه
ک بهانه زلزله فکر خیلی خوبیه
با سلام به همه دوستان عزیز
باید به اطلاعه همه دوستان برسونم که 6 درجه مانده بودش که گسل تهران تکون بخوره که فعلا 4 درجش طی 2 ماه گذشته تکان خورده و از اون موقع یعنی 2 ماه پیش سازمان آب ، آتش نشانی و ... آماده باش هستند و 2 درجه دیگه تکان بخوره ....
خدا بهمون رجم کنه فقط ........
ديگه چه خوابي ديده ايد براي گوش بري مردم ؟
لطفا" بجاي اين پيشگويي هاي هدفمند و زمينه ساز براي رسيدن به اهدافي خاص و خصوصي ، رعايت قوانين را بطور كامل در رئوس برنامه هاي خود قرار دهيد .
مقصر اصلي هر خرابي در اين كشور ، حتي اگر بر اثر بروز بلاياي طبيعي باشد ، شهرداري است چونكه از سالها پيش (سال 1368 ) به اينطرف در بسياري مقاطع ، تقريبا" مطابق قانون عمل نكرده ، برخي از شهرداران و معاونين نواحي و مناطق كه تازه پول را شناخته بودند و اختيارات بي تناسب و بدون حساب و كتاب داشتندو دارند ، در ازاي پول هاي ريز و درشت ، قوانين زيباسازي- اصول شهرسازي - اصول معماري اقليمي - تراكم قانوني - اصول مقاوم سازي - و ... را زير پا گذاشته و به جمع آلاف و الوف و خريد ملك در آنسوي مرزها متمركز شدند !
اين بيماري اپيدمي است و از يكصد زلزله مهيب و 8 ريشتري هم خطرناكتر است و بايد هرچه سريعتر واكسن پيشگيري از آن را استحصال و مانند واكسنهاي كزاز و ديفتيري و ... تزريق آن را اجباري كرد !
سلام...وای با این خبر دوباره میزان مصرف قرصهای ضد اضطراب بالا میره....خب مسولین باید فکر چاره کنند...چون این مسله اجتناب ناپذیره....
ایول به این مردم فهمیده .... من تبریزیم واز 3 سال پیش که متوجه گند بزرگ در آپارتمانسازی شدم دائما دارم لعنت میفرستم به همه اونایی که باعث و بانی خانه های بیش از دوطبقه در کل ایران شدن باور کنیید قبل از هر زلزله یا هر اتفاق ناگهانی ویکدفعه ای که شاید بیاد شاید نیاد یک سمی... شوکرانی را ما هر روز داریم مینوشیم و اونم شکنجه روانی در زندگی آپارتمان نشینی با صداهای مزاحم هس و البته هزاران مشکل دیگه .... فکر کنم نسل بعدی ما ایرانیا 90 درصدشون روانه دیوونه خونه بشن .... آیا بهتر نبود بقول معروف فقط 10نفر آدم توو کشور بود اما واقعا آدم میبودن .؟؟؟
سالهاست دارن اینو میگن اما وقتی مردم پول نداشته باشن که بافت فرسوده رو ترمیم کنن چکار کنن؟ تعمیر هم بشه تهران پوک شده زمینش سسته پس این خبر ها فقط اعصاب رو خورد می کنه معجزه که نمیشه خدا خودش کمک کنه