حفر تونل از دیرباز یکی از فعالیت‌های عمرانی سخت بود، که همیشه با خطرات عمده ای همچون ریزش و انحراف از مسیر اصلی همراه بود، در روش‌های قدیمی که با استفاده از انفجار و مته زنی تونل زده می‌شد باعث مشکلاتی در محیط‌های اطراف و همچنین باعث نامنظم بودن تونل کنده شده می‌شد، اما حالا تکنولوژی نیز به کمک این صنعت آمده و غول‌های تی بی ام راه خود را به صنعت تونل سازی باز کردند.

تی بی ام(TBM) دستگاه حفاری تونل که با نام مول (Mole)‏ نیز شناخته می‌شود، با مته‌هایش و حرکت چرخشی که دارد با حفر تونل پیش می‌رود. از این دستگاه غول پیکر برای حفر تونل‌هایی با مقطع دایره‌ای که قطری بیش از یک متر دارند استفاده می‌شود.

حالا با پیشرفت صنعت حفر تونل در تهران شاهد حرکت سه هیولای مدرن زیر پای تهران هستیم بگونه‌ای که علی اکبر روح‌نواز مدیر روابط عمومی شرکت مترو تهران با بیان اینکه در حاضر یک دستگاه تی بی ام برای حفر خط 7مترو از میدان خراسان به سمت 17 شهریورعبور کرده است و حالا در نزدیکی میدان قیام قرار دارد، گفت: این در حالی است که یک دستگاه تی بی ام دیگر که برای حفر تونل خط شش به کار گرفته شده است در تقاطع خط 7 نیز در حوالی میدان قیام مشغول به فعالیت است.

وی با بیان اینکه در نیمه جنوبی خط 7 یک دستگاه تی بی ام به کار گرفته شده است، گفت: در حال حاضر یک دستگاه تی بی ام نیز در بخش شمالی خط شش فعال و درکنار برج میلاد به سمت شمال در حرکت است.

به گفته روح‌نواز تی بی ام بخش شمالی خط شش وارد حریم برج میلاد نشده است.

وی افزود: خط شش مترو تهران 33کیلومتر است که دولت آباد را به منطقه کن می رساند.

به گزارش ایسنا، دستگاه‌های تی بی ام با وجود گرانی، در پیشبرد اهداف صنعت تونل سازی بسیار به صرفه هستند، چرا که این دستگاه، خرده سنگ و خاک حفر شده را بصورت اتوماتیک روی ریل‌های موجود در آن قرار داده و از محل تونل خارج می‌کنند که در بیشتر مواقع این خاک و سنگ خارج شده در ساخت بتن برای خود پروژه استفاده می‌شود و دستگاه‌های تی بی ام یکی از مهمترین ماشین آلات حفر تونل هستند که قادرند تونل را به صورت تمام مقطع حفر کنند.