به گزارش پارس به نقل از تسنیم،‌ سیدجعفر تشکری هاشمی با تاکید بر اینکه خط سفید به عنوان نماد انضباط بخشی ترافیکی مورد تأکید مدیریت شهری قرار گرفته است، گفت: متأسفانه عدم حرکت خودروها بین خطوط ، تجاوز خودرو و موتورسیکلت به گذرگاه عابر پیاده، تردد عابران از عرض خیابان، عدم استفاده از گذرگاه عابر پیاده و ورودهای غیر مجاز به محل‌های ممنوعه و توقف در این محل‌ها از جمله مواردی است که در شهر با آنها مواجه هستیم‌.

وی با اشاره به اینکه یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در حوزه ترافیک، عدم آموزش صحیح رانندگی و رعایت قوانین از سوی شهروندان است، اظهار کرد: شهرداری تهران به این جمع بندی رسیده که مردم باید با نظم و انضباط قوانین ترافیکی را رعایت کنند که این مهم در سایه اصلاح زیرساخت‌ها و آموزش فرهنگ ترافیکی به شهروندان محقق خواهد شد.

معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه استفاده از خط سفید به عنوان زبان هدایتگر ترافیک و نیز اصلاح المان‌های ترافیکی در برنامه ۵ساله دوم شهرداری مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: براساس آن تمام خطوط ترافیکی پایتخت اصلاح و زیرساخت‌های مناسب برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی فراهم می‌شود. بر این اساس خط کشی‌های جدید در محل‌های مورد نیاز، خط ایست در تقاطع‌های دارای حق تقدم، هماهنگ سازی تابلوها و خط‏ کشی‌ها و امحای خط کشی‌های قدیمی در محل‌های غیرضروری از جمله اقداماتی محسوب می‌شوند که در این حوزه در حال انجام است.

به گفته تشکری هاشمی اکنون تمامی زیرساخت های ترافیکی در مناطق ۶ و ۸ پایتخت ساماندهی و اصلاح شده است. به طوری که در گام نخست دوربین‌های نظارت تصویری‌، دوربین‌های ثبت تخلف سرعت‌، دوربین‌های ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز و سیستم‌های هوشمند زمان بندی تقاطع ها تجهیز شده‌اند‌.

وی گفت: در تمامی تقاطع‌ها کانال عابر پیاده جایگزین خط کشی گذرگاه عابر پیاده شده و دو خط موازی به عنوان کانال گذرگاهی عابر پیاده در تقاطع‌ها ترسیم شده و نوار قرمز رنگ ایست در پشت گذرگاه ها قابل رویت است تا رانندگان بادقت بیشتری در پشت محل عبور عابر پیاده ایست کنند.

معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه المان‌های ترافیکی در نقطه به نقطه مناطق ۶ و ۸ شهر تهران بازنگری و ساماندهی شده‌اند، اظهارکرد: انتظار می‌رود با اصلاح زیر ساخت‌ها شهروندان با دقت بیشتری، با نظم و انضباط و در عین حال رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تردد کنند.

تشکری هاشمی با اشاره به اینکه نوع رانندگی و رفتارهای ترافیکی شهروندان، نمایانگر سبک زندگی آن‌ها و معرّف میزان توسعه یافتگی جامعه است، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از اختلال در جریان ترافیک شهر، مرتبط با فقر فرهنگی است و فرهنگ‏ سازی و ارائه آموزش‌های فراگیر با استفاده از قالب‌های فرهنگی و هنری در تمامی عرصه‌ها و بسترهای اجتماعی، باعث کاهش حجم ترافیک، رعایت حقوق متقابل رانندگان و عابران پیاده و نیز رانندگی اصولی و رفتارهای منطقی در سطح شهر می‌شود.

وی تاکید کرد: فراموش نکنیم حتی یک خطای رانندگی، یک اشتباه و رفتار غلط ترافیکی تمامی جریان ترافیک را مختل می‌سازد. این در حالی است که شهروندان باید عبور بین دو خط سفید را به عنوان نمادی از نظم و انضباط رعایت کنند.