به گزارش پارس به نقل از تسنیم،‌ سید جعفر تشکری هاشمی با حضور در صدو نهمین جلسه شورای شهر به تذکرت اعضای شورای شهر پاسخ داد و گفت: عدد خودکشی‌های اعلام شده از سوی اعضای شورای شهر دقیق نیست و در سال 92 ، 12 نفر و در سال 93 تا کنون 6 نفر اقدام به خودکشی کرده‌اند که برخی منجر به فوت و برخی منجر به جرح شده است.

وی ادامه داد: جامعه ما یک جامعه مسلمان است که در آن خودکشی حرام است و البته برخلاف سایرکشورها میزان اقدام به خودکشی در کشور ما و در ایستگاه های مترو بسیار کم است.

تشکری هاشمی افزود: مشکلات اشتغال، ازدواج، آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد بعضا در موارد محدودی منجر به اقدام به خودکشی از سوی افراد می‌شود اما بسته شدن روی سکوی ایستگاه‌های مترو پدیده خودکشی را حل نخواهد کرد بلکه این پدیده از مترو به روی پل می‌رود و یا با سم خودکشی می‌کنند و در واقع از این نقطه به نقطه دیگر می‌رود.

وی افزود: در سال‌های اخیر موضوع مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از موضوعات مورد توجه شهرداری تهران در ایستگاه‌های مترو بوده است. در این راستا معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران با یکی از برجسته ترین پژوهشگاه‌های بررسی بحران های طبیعی و انسان ساز قراردادی را به امضا رسانده است که در بخش مترو در این رابطه مطالعات دقیقی صورت گیرد.

معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: بخش اول این پژوهش‌ها به پایان رسیده است و شهرداری تهران در حال پیاده سازی پیشنهادات پژوهشگاه مورد نظر در خصوص بحران‌های سیل ، زلزله و بحران‌های انسان ساز است تا اقدامات لازم در خصوص متروهای ساخته شده صورت گیرد و به وضعیت قابل قبولی برسد‌. مرحله دوم این پژوهش‌ها نیز در خصوص مطالعه در راستای تمهیدات لازم در ایستگاه‌های مترو در حال انجام است‌.

برای همه ایستگاه‌ها پله برقی خریداری شده است

تشکری هاشمی به تشریح وضعیت پله‌های برقی در ایستگاه‌های مترو پرداخت و گفت: ساختار برخی ایستگاه‌ها در سال‌های ابتدایی در دهه 60 ایجاد شده است. در آن زمان در ساختار ایستگاه محلی برای نصب پله برقی تعبیه نشده است و تا زمان اصلاح ساختار در این راستا مشکل وجود دارد اما در ایستگاه‌هایی که اصلاح ساختار امکان پذیر بوده است اقدامات لازم انجام شده و برای 100 درصد این ایستگاه‌ها پله برقی خریداری شده است و اقدام به نصب این پله برقی‌ها صورت گرفته و تعداد ایستگاه‌هایی که هنوز پله برقی ندارند کمتر از انگشتان دست است.

500پله برقی در راه است

وی اعلام کرد: تا کنون بیش از 400 پله برقی در ایستگاه‌های مترو نصب شده و 500 پله برقی هم در ایستگاه‌های در حال ساخت و ایستگاه‌های قدیمی در حال نصب است‌.

تشکری هاشمی درباره وضعیت نصب آسانسورها در ایستگاه‌ها گفت: در حال حاضر 80 دستگاه آسانسور در ایستگا‌ه‌های مترو نصب شده است اما این تعداد آسانسور کافی نیست و بعداز اتمام موضوع پله‌‌های برقی حل موضوع آسانسورها در ایستگاه‌های مترو در اولویت قرار دارد.

وی افزود: در خصوص وضعیت ایستگاه ولیعصر نیز لازم به ذکر است که این ایستگاه یک دستگاه آسانسور دارد و آسانسور دوم آن درحال احداث است که راه اندازی آن در اولویت شهرداری تهران است‌.

معاون شهردار پایتخت همچنین از نصب مسیر نابینایان در 18 ایستگاه مترو خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا در تمام ایستگاه‌ها مسیر نابینایان را ایجاد کنیم تا آنها بتوانند با استفاده از علائم مشخص مسیریابی کنند‌.

نصب درهایPSD هزینه بر است باید در شورا بررسی شود

وی همچنین درباره نصب درهای بازشو در ایستگاه‌های مترو( psd) گفت: این طرح در برنامه پنج ساله پیش بینی شده است اما این پروژه بسیار پر هزینه است. به طوری که نصب آن در هر ایستگاه 10 میلیارد تومان هزینه دارد و با وجود مصوبه شورا باید در خصوص چگونگی اجرا و تامین هزینه آن در کمیسیون عمران بررسی شود.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره نرخ بلیت مترو اعلام کرد: بررسی‌های نرخ بلیت متروی تهران با سایر متروی‌های جهان نشان می‌دهد بلیط متروی تهران ارزان ترین بلیط متروی جهان است و این درحالی است که شهرداری تهران مصوبات شورا در خصوص ارایه تخفیفات را کاملا به اجرا رسانده است به طوری که کمترین تخفیف برای اقشار مختلف 50 درصد است و این تخفیفات برای برخی به 100 درصد هم می‌رسد‌‌.


یکی از مهمترین موضوعاتی که تشکری هاشمی به آن پرداخت پاسخ به اظهارات عباس جدیدی در خصوص ایستگاه قیطریه بود.

معاون معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره گفت: مزایده ایستگاه قیطریه در سال 85 به صورت عمومی و با درج در روزنامه رسمی برگزار شد و به فروش رسید. هیچ واگذاری توافقی در مجتمع ایستگاهی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی افزود: این زمین که دارای 4 هزار مترمربع مساحت بوده است در سال 85 قیمت گذاری شده است که اگر تورم را در این رابطه در نظر بگیریم مطمئنا قیمت در سال 85 با قیمت امسال تفاوت دارد. اما نکته حائز اهمیت آن است که اگر برای هر مترمربع از این زمین 4 هزار متری 20 میلیون تومان قیمت گذاری شده باشد، باز هم رقم مورد نظر 80 میلیارد تومان است که با سایر بازگذاری‌ها این رقم بالای 100 میلیارد تومان نمی‌شود‌. بنابراین امیدواریم آقای جدیدی در اعلام ارقام دقت کنند‌.

وی همچنین تاکید کرد: برابر مصوبه شورای شهر درخصوص شرکت مجتمع‌های ایستگاهی اقدام شد و همه خریدها از طریق سازمان سرمایه گذاری یا اداره کل املاک و مستغلات انجام می‌شود.

وی همچنین در خصوص حضور یکی از اعضای شورا به عنوان ناظر در کمیسیون مناقصات گفت: تا کنون هیچ منعی برای حضور اعضای شورای شهر در کمسیون مناقصات وجود نداشته است و ممانعتی به عمل نیامده و در صورت وجود قانون در این باره نیز هیچ منعی وجود ندارد و شهرداری ترهان طبق قانون عمل می‌کند .