به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر امیر معتمدی گفت: در ۱۰۰ سال گذشته زلزله و سیل نقش تخریب‌کنندگی زیادی در کشور داشته و تخریب‌پذیری در کشور ما به علت بافت فرسوده و رعایت نکردن نکات ایمنی بیشتر از کشورهای پیشرفته است.

وی با یادآوری این که از فعالیت‌های اجتماعی روانی پس از بلایا، بازگرداندن شرایط عادی زندگی به مردم و جامعه است اظهار کرد: بر این اساس باید تیم‌های محلی به صورت پیشگیرانه شکل گرفته و آموزش‌های روانی - اجتماعی برای هر حادثه ارائه شود؛ زیرا در زمان حادثه کسانی که کنار هم در منطقه زندگی می‌کنند، نخستین کسانی هستند که می‌توانند وارد مداخلات شوند.

معتمدی با ارائه پیشنهاد توسعه راه‌اندازی مرکز واحد تصمیم‌گیری در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: با ایجاد مرکز هماهنگ‌کننده‌ می‌توان از پراکندگی عمل جلوگیری کرد و علاوه بر آن تشکیل دبیرخانه دائمی مداخلات اجتماعی روانی در بلایا ضرورت دارد.

به گفته وی، از آنجا که جمعیت هلال‌احمر نیروهای داوطلب و آموزش‌دیده‌ای را در اختیار دارد با کمک این نیروها هم می‌توان از پراکندکی کار در این حوزه جلوگیری کرد و هم با آموزش‌های مناسب به نیروها می‌توان مداخلاتی با توجه به جنبه‌های پیشگیرانه و با هدف بازگشت افراد به زندگی عادی ارائه کرد.