پایگاه خبری تحلیلی پارس- در این زمینه اما یکی از نهادهایی که در جوامع مسلمان همه کارکردهای آموزشی فرهنگی و سرگرمی را می تواند به نحو احسن ایفا کند، مسجد است. حجت الاسلام ناصحی، رییس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه می گوید: این مکان مذهبی در فضای شهری مدرن نیز هنوز نقش برجسته ای دارد. در صدر اسلام مسجد به‌ عنوان دارالفتواء، دارالقضاء، مرکز مدیریت شهر و جامعه اسلامی، حتی مرکز تجهیز نظامیان بوده و در نقطه مرکزی شهر قرار داشته که بازار و خیابانها و ... همه به مسجد ختم می‌شده است. با گذشت زمان و رسوم فرهنگ‌های مختلف و محدودیت حکام جور مسجد آن جایگاه بایسته و شایسته خود را از دست داد و بیشتر به عنوان دارالعباده محض قلمداد گردید، با شروع نهضت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب، مجدداً تلاش جهت محوریت مساجد آغاز گردید تا جایی که کلیه امور و برنامه‌ریزی و ساماندهی انقلاب در مساجد متمرکز گردید. از اوائل انقلاب نیز تلاش تمامی مسئولان بالأخص مقام معظم رهبری مدظله‌العالی حول محور اهمیت‌دهی به مساجد بوده است که نمونه‌های واضح آن تلاش‌های فراوان جامعه روحانیت مبارز مرکز رسیدگی به امور مساجد، عزیزان بسیج و ائمه جماعات بزرگوار، هیئات امناء دلسوز می‌باشد و شهردار محترم جناب آقای دکتر قالیباف هم با طرح مجدد عنوان "مسجد محوری" در سیستم کلان شهری و مسائل اجتماعی و فرهنگی قرار داد.

سازمان كنفرانس اسلامی ،" روز جهانی مسجد "را تصویب كرد سازمان كنفرانس اسلامی ، بنا به پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، سی ام مردادماه روز به آتش كشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست ها را " روز جهانی مسجد " اعلام كرد .

این برجستگی نقش مسجد در امنیت و کنترل و اداره شهر، در دوره کنونی بسیار مورد نیاز است، زیرا فضای شهری به شدت مورد هجوم نهادهای دیگری برای پرکردن اوقات فراغت و اشاعه آموزشی فرهنگی مطلوب خود هستند، در حال حاضر اما متاسفانه مسجد با این همه پتانسیل، تقریبا نقش کم رنگی در شهرهای اسلامی دارد.لذا جا دارد که در برنامه های توسعه و پیشرفت شهرها به نقش و جایگاه مسجد توجه ویژه شود، تا بتوان در این برهه حساس فرهنگی به تربیت نسل های مومن و ارزش مدار در یک جامعه اسلامی پرداخت.