گزارش جلسه امروز شورای شهر تهران
از درخواست برای جابجایی اسلحه سازی خیابان پیروزی تا درخواست برای نامگذاری خیابانی برای کودکان غزه
رییس شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری نشستی در دفاع از کودکان غزه توسط اهالی فرهنگ و هنر در روبهروی مقر سازمان ملل، از مذاکرات با وزارت خارجه برای نامگذاری خیابانی که دفتر سازمان ملل قرار دارد، به نام خیابان کودکان غزه خبر داد.
در هشتادوهفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران احمد مسجدجامعی با بیان مطلب فوق گفت: وزارت خارجه هم با این موضوع موافق بوده است و به صورت کتبی از آنها نامهای گرفتهایم تا نام این خیابان را به نام کودکان غزه بگذاریم.
در ادامه مرتضی طلایی نایب رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه در شورای سوم تصمیم گرفته بودیم در واکنش به اقدام کشور امارات، نام خیابانی که سفارتخانه این کشور در آن قرار دارد را به نام خلیج فارس نامگذاری کنیم، گفت: مشکلاتی پیش آمد و این موضوع متوقف شد.
مسجدجامعی در پاسخ تصریح کرد: وزارت خارجه مخالف این امر بوده است.
طلایی پاسخ داد: ولی در آن زمان امارات کار خود را کرده بود. اگر وزارت خارجه همکاری کند، میتوانیم اکنون نام آن خیابان را خلیج فارس بگذاریم.
در ادامه رییس شورای شهر تهران تاکید کرد که در شرایط فعلی غزه نظری است که خود وزارتخانه هم درباره آن اتفاق نظر دارند.
در نهایت با انجام رایگیری اعضا تصویب کردند که خیابان مقر سازمان ملل در تهران به نام کودکان غزه نامگذاری شود.
تبریک به برنده جایزه فیلز/ شورا میتواند از میرزاخانی تجلیل کند
همچنین در جلسه امروز علی صابری - عضو کمیسیون برنامه و بودجه در تذکر خود ابتدا به کودتای 28 مرداد اشاره کرد و ضمن محکوم کردن این کودتا از زحمات مصدق یاد کرد.
وی همچنین با تبریک روز پزشک گفت: برخی میگویند من ضدپزشکی هستم، اما من به دنبال پالوده کردن جامعه پزشکی بودم.
صابری با اشاره کسب جایزه فیلز توسط ریاضیدان ایرانی پیشنهاد داد: بنیاد ملی نخبگان از مریم میرزاخانی دعوت به عمل آورد.
همچنین احمد حکیمیپور - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با اشاره به مصوبه شورا مبنی بر اینکه کسانی که اهل تهران هستند و در مجامع بینالمللی در عرصههای مختلف افتخاری برای کشور کسب میکنند، از آنها تجلیل میشود، گفت: از مریم میرزاخانی هم میتوان تجلیل کرد.
وی همچنین از نامگذاری نشدن خیابانی به نام مصدق در تهران انتقاد و اظهار کرد: ما در 28 مرداد آمریکا و انگلیس را محکوم میکنیم اما باید به مصدق هم توجه شود.
این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در تذکری تاکید کرد: آیین صحبت در جلسه باید رعایت شود وگرنه وقت شورا تلف خواهد شد.
حکیمیپور پیشنهاد داد: در انتهای جلسه زمانی برای ارائه تذکرها در نظر گرفته شود وگرنه تذکرها در حین جلسه باید در مورد دستور موجود باشد.
تندگویان: روزنامه همشهری یادداشت من را سانسور کرده است
در این جلسه همچنین محمدمهدی تندگویان - عضو کمیسیون معماری و شهرسازی با تاکید بر اینکه با توجه به امکانات موجود در دنیا، سانسور معنی ندارد، گفت: من یادداشتی به روزنامه همشهری دادم که این یادداشت به سایر جراید داده شده است. زمانی که یک یادداشت کتبی برای روزنامه فرستاده میشود و مصاحبه متفاوت است اما یادداشت من را برخلاف آنچه که من گفتهام تغییر دادند طوری که مطلب به گونهای عوض شده که حتی خود من نیز زیر سوال میروم.
وی افزود: این توهین و سانسور است و اعتراض اساسی اینجاست که در این یادداشت جمله حضرت امام (ره) حذف شده است.
تندگویان با طرح این پرسش که با دفاع از چه عملکردی جمله حضرت امام از یادداشت حذف میشود، گفت: یکی از مشکلات اساسی روزنامه همشهری مدل دفاع نامناسب از عملکرد قالیباف و شهرداری است که حتی خود او را زیر سوال میبرد.
این عضو کمیسیون معماری و شهرسازی گفت: روزنامه همشهری کتبا باید در رابطه با این موضوع پاسخ دهد.
مدیرمسوول روزنامه همشهری به شورا دعوت شود
در ادامه اسماعیل دوستی - عضو کمیسیون حمل و نقل و عمران با اشاره به مناظرهای بین او و تقیپور سخنگوی شورای شهر در رادیو گفتوگو در رابطه با روزنامه همشهری گفت: ما یک ساعت پشت خط بودیم تا یک نفر از روزنامه همشهری پاسخ بدهد.
وی افزود: روزنامه همشهری نه نظارت ما و نه نظارت شهرداری را قبول میکند.
این عضو کمیسیون حمل و نقل و عمران همچنین از مدیرمسوول روزنامه همشهری انتقاد کرد که این موضوع باعث شد مسجدجامعی بگوید که باید وی را دعوت کنیم تا در جلسه شورای شهر تهران حضور داشته باشد.
در ادامه حبیب کاشانی - عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد که در بحث نظارت بر روزنامه همشهری، در دوره سوم بحث ما نظارت محتوایی بوده و تصمیمگیری برای روزنامه همشهری مطرح نبوده است.
قناعتی: باید به پروژه فاز دوم برج میلاد رسیدگی شود
در ادامه هشتادوهفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل با تاکید بر اینکه پروژههایی که به دلایلی متوقف میشوند و مشکلاتی از بابت طلب برای پیمانکاران به وجود میآورند باید تعیین تکلیف شوند، گفت: پروژه ایرانزمین یکی از این پروژههاست که باعث شده دو خیابان همچنان مسدود باشند و وضعیت آنها بلاتکلیف بماند.
وی همچنین با اشاره به پروژه فاز دوم برج میلاد افزود: کنار سالن همایشها برای این پروژه گودبرداری شده است و هرچه رسیدگی به این گود به تعویق بیفتد، با توجه به سرد شدن آب و هوا و نزدیک شدن زمستان، مشکلاتی به وجود میآید.
قناعتی با اشاره به عمق 40 متری خاکبرداری صورت گرفته گفت: گاه توقف این پروژه یک عده طلبکار میشوند که باید تعیین تکلیف شوند.
وی همچنین به گودبرداری خیابان خدامی در خیابان ولیعصر اشاره کرد و گفت: این پروژه هم از پروژههای بابک زنجانی است و با توجه به تعیین تکلیف نشدن آن، با تغییر در شرایط آب و هوایی ممکن است اتفاقی بیفتد که بعدا همه نسبت به آن اعتراض خواهیم کرد.
کارخانههای جنگافزارسازی از خیابان پیروزی انتقال یابند
همچنین عباس جدیدی - عضو کمیسیون نظارت و حقوقی در تذکری با اشاره به معضل تعریض خیابان پیروزی به کارخانه جنگافزارسازی در این منطقه اشاره کرد و گفت: آنجا مربوط به صنایع دفاع است و به دولت و وزیر دفاع برمیگردد.
جدیدی ادامه داد: اگر جنگافزارسازی با همکاری وزارت دفاع از خیابان پیروزی انتقال پیدا کند، خیابان پیروزی احیا میشود و به این ترتیب مشکل سه منطقه شهرداری تهران رفع میشود.
مسجدجامعی: جلوی ساخت و ساز در اراضی عباسآباد گرفته شود
در این جلسه همچنین رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تپههای عباسآباد کاربری هنری و گردشگری دارند، گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر تهران باید جلوی ساخت و ساز در این اراضی را بگیرد.
وی با اشاره به ساخت و سازهایی که قبلا در این اراضی صورت گرفته، گفت: این ساخت و سازها را نمیتوان تخریب کرد اما مثلا میتوان ساختمان سازمان بنادر و کشتیرانی را به موزه تبدیل کرد.
رییس شورای شهر تهران افزود: حقوق مکتسبهای در این اراضی به وجود آمده است اما باید پیگیری کنیم که کاربری فرهنگی و گردشگری اراضی صفر شود.
مسجدجامعی همچنین در بخش دیگری با اشاره به اینکه در تمام شهرهای ایران نام جهان پهلوان تختی برده میشود، گفت: ما در تهران هیچجا را به او اختصاص ندادهایم اما با این حال تختی در تهران زندگی میکرده و باید به این مساله توجه شود.
رییس شورای شهر تهران همچنین در بخش دیگری با اشاره به نزدیک بودن شهادت امام سجاد (ع) گفت: پیشنهاد میکنم جای مناسبی را به نام بقیع نامگذاری کنیم که البته باید این مکان، مکانی مناسب و با طراوت باشد.
این پیشنهاد مسجدجامعی با رای حداکثر اعضا تصویب شد.
در بخش دیگری از جلسه امروز، اسماعیل دوستی - عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل در تذکری به رییس شورای شهر تهران انتقاد کرد و گفت: من با پیشنهاداتی که شما به صورت فیالبداهه میفرمایید، واقعا مخالفم چون ما را در مقابل کار انجام شده قرار میدهد و جرات نمیکنیم رای ندهیم. این پیشنهادات نه طرح است و نه لایحه و خلاف آییننامه است.
وی ادامه داد: پیشنهاداتی مانند نامگذاری مکانی به نام بقیع یا غزه، باید به کمیسیون دستور داده شود نه اینکه فیالبداهه در صحن رایگیری شود.
دوستی همچنین از گزارش عملکرد یک ساله کمیسیون فرهنگی و اجتماعی انتقاد کرد و گفت: این کمیسیون مشکل ماهیتی دارد زیرا هفت کمیته دارد و من پیشنهاد میدهم تعداد کمیتهها را به 9 کمیته افزایش دهند تا به هر عضو یک کمیته برسد.
این عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل ادامه داد: این موضوع مانند این است که ما در کمیسیون عمران و حمل و نقل، کمیتهای آسفالت و کمیته بتن داشته باشیم.
صحبتهای دوستی واکنش مسجدجامعی را به همراه داشت که دوستی به او گفت: آقای مسجدجامعی اخلاق شما را کشته است.
وی ادامه داد: همه گزارشهای کمیسیونها مانند گزارش شهرداری بوده در حالی که هدف ما نظارت است. کمیسیون اجتماعی و فرهنگی باید بگوید که نظارت بر سازمان بزرگی که بالای 2800 میلیارد اعتبار دارد، چگونه صورت گرفته است.
در این زمان مسجدجامعی درصدد صحبت کردن درباره این موضوع برآمد که دوستی گفت: اگر میخواهید دفاع کنید، الان صحبت نکنید.
رییس شورای شهر تهران گفت: من نمیخواهم دفاع کنم و دوستی گفت: کار ما نظارت است و باید پرسید آیا در 10 ماه گذشته با بررسیهایی که کمیسیون فرهنگی و اجتماعی انجام داده هیچ اشکالی پیدا نکرده است. اعضا با احتیاط صددرصد رفتار میکند به گونهای که به هیچکس برنخورد.
مسجدجامعی در پاسخ گفت: در این گزارشها عملکرد یک ساله ارائه میشود و هرکدام از موضوعات بحث فراوانی دارد.
عبدالحسین مختاباد - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی نیز در پاسخ به دوستی تاکید کرد که ایجاد کمیتههای مختلف به علت متفاوت بودن ماهیت وظایف است.
انتقاد دوستی به صحبتهای مختاباد باعث شد مختاباد به او بگوید شما باید به صحبتهای من گوش بدهید، آدم دو گوش و یک دهن دارد.
وی تاکید کرد: هرکاری که در تهران انجام میشود، اگر پیوست فرهنگی نداشته باشد، به گرفتاری میانجامد. همانطور که اگر 10 سال پیش درباره شهرک اکباتان و ساختو سازهای آن پیوستهای اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار میگرفت، مشکلات امروز به وجود نمیآمد.
ارسال نظر