به گزارش پارس به نقل از  مهر، رحمت الله حافظی در ابتدا با اشاره به اهم فعاليت‌هاي اين كميسيون در يك سال گذشته گفت: از جمله فعاليت‌هاي اين كميسيون مي‌توان به برنامه‌ريزي‌ها در خصوص ارتقاي سلامت عمومي شهروندان و به ويژه الزام شهرداري به انجام فعاليت هاي برنامه‌ محور و مبتني بر مصوبات شورا و نيز الزام شهرداري به استفاده از منابع اشاره كرد.

وي افزود: نظارت بر چگونگي عملكرد شهرداري تهران و چگونگي تامين و هزينه‌ كرد بودجه‌هاي مصوب و ايجاد تعامل و فضاي مشاركت ميان نهادها و سازمان‌ها و مردم و همچنين تحقيق و پژوهش در ارتقاي سلامت و خدمات شهري از ديگر برنامه‌هاي اين كميسيون است كه در 64 جلسه و در قالب 153 مصوبه اجرايي شدند.

حافظي در ادامه اظهار داشت: همچنين ساختار كميسيون و تشكيل كميته‌هاي تخصصي در ارتباط با نظارت و بررسي عملكرد كميته‌هاي تعيين شده و نيز نحوه اجراي در خصوص برنامه پنج ساله دوم شهرداري در اين راستا انجام شده است.

وي در ادامه با اشاره به اقدامات اجرايي اين كميسيون در يك سال گذشته تصريح كرد: از جمله اين اقدامات مي‌توان به بازديد از ملك معروف فرمانيه و تذكر به شهردار تهران در خصوص آن و نيز بازديد خط توليد اتوبوس اسكانيا در ادامه بحث واژگوني اتوبوس اسكانيا در بزرگراه آزادگان، بازديد از مراكز پرورش دام و نيز نيروگاه‌هاي در حال ساخت مي‌توان اشاره كرد.

حافظی  افزود: برگزاري جلسات متعدد با كميسيون بهداشت و درمان مجلس و نیز برخی  فراكسيون‌های مجلس شورای اسلامی  و نيز برگزاري جلسه با پليس و بازديد از نمايشگاه دائمي مركز فناوري‌ها با حضور رئيس جمهور و پروژه‌هاي مرتبط با انرژي پاك و بازديد از پروژه‌ بوستان ايرانيان واقع در منطقه 19 و همچنين تشكيل كارگروه‌هاي نه گانه ذيل كميسيون سلامت از ديگر اهم اقدامات اين كميسيون بوده  است.

رییس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری خاطر نشان کرد: مقابله با آلودگی هوا و نیز در خواست کاهش سن معاینه فنی از 5 سال به 2 سال از دیگر موارد بسیار با اهمیت بوده  که این کمیسیون با جدیت آن را دنبال کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه عدم کاهش سن معاینه فنی از 5 سال به 2 سال سبب شده است که به سلامت شهروندان آسیب وارد آید این در حالی است که خودروسازان تنها 2 سال ضمانت برای خوردوها می دهند. از اینرو باید با جدیت این بحث که هم در کاهش آلودگی هوا و هم در افزایش ایمنی شهروندان موثر است پیگیری شود.

احمد مسجد جامعی نیز با اشاره به اهمیت این موضوع خواستار پیگیری آن از طریق کارگروه مشترک شورا و مجلس شد .

حافظي در ادامه تصريح كرد: تشكيل شوراي راهبردي مواد غذايي با توجه به گزارش هاي متعدد در خصوص آلودگي مواد غذايي يكي از اقدامات مهمي بود كه خوشبختانه انجام شد. در جلساتي که  با سازمان دامپزشكي در خصوص آلودگي گوشت‌هاي مرغ برگزار شد، مشخص گردید  در حال حاضر ميزان سرب موجود در گوشت هاي مرغ 47 درصد بيشتر از حد استاندارد است و مقدماتي براي حل اين موضوع نيز فراهم شده است.

وي در ادامه افزود: تعطیلی کارخانه های مزاحم و آلاینده نیز از جمله محورهای فعالیت کمیسیون سلامت بوده است. كارخانه روغن نباتي قو یکی از این موارد بود. ممكن است سلامت مردم را به خطر بيندازد و اميدواريم 300 نيروي اين كارخانه كه مي‌توانند بازنشسته شوند را بازنشسته كنند و مابقي را در مكان‌هاي ديگر به ادامه فعاليت در نظر بگيرند و اين موضوع به سرعت مرتفع شود.

حافظي در ادامه بيان داشت: همچنين نیروگاه  بعثت و کارخانه سيمان تهران از جمله مكان‌هايي هستند كه آلودگي آنها در اين كميسيون به اثبات رسيده و به دنبال انتقال آنها هستيم. این مورد را نیز می توان به انتقال فرودگاه مهر آباد با توجه به آلودگی صوتی زیاد آن تعمیم داد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده براي انتقال شركت شن و ما گفت: اين شركت متعهد شده كه اين مكان منتقل شود و اميدواريم به زودي اين اتفاق نيز رخ دهد.

حافظی  افزود:‌ يكي از تهديدات تهران انبار نفت تهران است كه در كنارگسل و مناطق

مسكوني واقع شده و بارها اتفاق افتاده كه تانكرهاي سوخت در اين محل واژگون شده‌اند.

اميدواريم اقداماتي در راستاي انتقال اين انبار به خارج از شهر تهران صورت گيرد كه در اين كميسيون نيز به دنبال پيگيري‌هاي آن هستيم.

رئيس كميسيون سلامت و محيط زيست شوراي شهر تهران در ادامه ابراز کرد: يكي ديگر از مشكلاتي كه در حال حاضر با آن روبرو هستيم اين است كه آموزش سلامت را تنها در فرهنگسراها  دنبال میکنیم شده در حالی که این موضوع باید به رسانه ملي مطرح شود.

حافظي ادامه داد: همچنین  بازديد‌هايي از بيمارستان‌هاي سطح شهر تهران انجام شد كه برخي از اين بيمارستان‌ها به لحاظ ايمني و ساختار مشكلات جدي دارند كه حتی نمي‌توان آنها را مورد بازسازي قرار داد. بنابراین احداث پنج بيمارستان 400 تختي در طي چهار سال آينده در نظر گرفته شده است.

رییس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری همچنین به موضوع حفظ فضای سبز اشاره و  با نشان دادن چند اسلاید از وضعیت منطقه خلازیل در سال 84 و 92 گفت: در این مدت ساخت و سازهای زیادی صورت گرفته و فضای سبز آن محدوده نابوده شده است این قصه در مورد باغات کن نیز تکرار شده است. توجه به موضوع محیط زیست و حفظ فضاهای سبز در شهر یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری است که در دیدار با اعضای شورای شهر تهران به آن صراحتا اشاره فرمودند و این مسایل در نامه محرمانه خطاب به شهردار تهران اعلام شده  که رونوشت آن برای شورا نیز ارسال شده است.

وی با نشان دادن اسلایدی از بوستان مادر، تصریح کرد: این تابلوی بوستان مادر است. با وجود اینکه شورای عالی شهرسازی دستور توقف آن را داده است اما باز این پروژه در حال فعالیت است.

حافظی همچنین درباره بوستان ولایت اعلام کرد: این بوستان 680 هکتار است که تنها 6 هکتار آن در قالب کمربند فضای سبز ساخته شده است و قرار بود در 62 هکتار آن کانون فرهنگی و اجتماعی ایجاد شود که رها شده است.

وی همچنین با نشان دادن تصاویری از سردخانه فعال در سازمان میادین میوه و تره بار گفت: تجهیزات این سردخانه به مزایده گذاشته شده و مقدمات فروش آن فراهم شده است سوال اینجاست چرا باید سردخانه فعال،  تعطیل شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به اینکه گروهی مافیایی پسماند شهر تهران را مدیریت می کنند، افزود: چرا در شرایطی که 1/3 دهم میلیارد از جیب مردم برای جمع آوری زباله هزینه می شود سود آن عاید مافیا شود در حالی که باید این سود به خزانه شهرداری برای صرف در امور شهری واریز شود.

 

وی همچنین درباره دریاچه چیتگر نیز اعلام کرد: این دریاچه مشکلات زیست محیطی خاص خود را دارد و برای ساکنان اطراف آن ایجاد مشکل کرده است.

حافظی در ادامه به تخریب باغات کن اشاره کرد گفت : در طی سالیان گذشته 4250 هکتار از باغات کن قتل و عام شدند.