به گزارش پارس به نقل از فارس، هواپیمای حامل محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای پیش از ظهر سه شنبه فرودگاه مهرآباد تهران را به مقصد فرودگاه رم ترک کرد تا ظریف در مسیر ژنو در توقفی چند ساعته با همتای ایتالیایی اش به رایزنی بپردازد.

ظریف در ابتدای پرواز در جمع خبرنگاران حضور یافت و همچون سابق با رویی گشاده به سلام و احوالپرسی با خبرنگاران پرداخت و گفت که در رم با همتای ایتالیایی اش دیدار و گفت وگو می کند. پس از چهار ساعت و ۴٥ دقیقه هواپیمای حامل هیئت ایرانی به زمین نشست و ظریف در فرودگاه رم مورد استقبال جهانبخش مظفری سفیر ایران در رم و محمدطاهر ربانی سفیر ایران در واتیکان قرار گرفت و برای دیدار با همتای ایتالیایی فرودگاه را ترک کرد. البته تیم خبری همراه ظریف در فرودگاه ماندند.

در پی اقدام تروریستی در نزدیکی سفارت ایران در بیروت، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به محض ورود به رم در تماس تلفنی با غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در لبنان این اقدام تروریستی را محکوم و به خانواده های قربانیان تسلیت گفت.

وی سپس با شبکه رای نیوز ایتالیا گفت وگو کرد و گفت: می خواهیم با ۱+۵ به توافق برسیم اما نه به هر قیمتی.

پس از آن رئیس دستگاه دیپلماسی با « اما بونیو» همتای ایتالیایی خود به رایزنی و تبادل نظر درباره مسائل دوجانبه، موضوع هسته ای، تحولات منطقه ای و بین المللی پرداخت و با تشریح روند گفت وگوهای هسته ای کشورمان با گروه ۳+۳ بار دیگر جدیت جمهوری اسلامی ایران برای اعتماد سازی و برخی نگرانی های منطقه ای گروه ۳+۳ و متقابلا ضرورت واقع بینی و پرهیز از زیاده خواهی و همچنین برطرف ساختن بی اعتمادی در خصوص بهره مندی کشورمان از فناوری صلح آمیز هسته ای مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان سپس در نشست خبری مشترک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

پس از حضور پنج ساعته ظریف در رم او به جمع خبرنگاران همراهش بازگشت و به تشریح دیدارش با همتای ایتالیایی پرداخت و گفت که قرار است وزیر خارجه و نخست وزیر ایتالیا در آینده نزدیک به ایران سفر کنند.

حضور ظریف در رم به مذاق صهیونیست ها خوش نیامده بود به نحوی که سفارتخانه این رژیم در واکنش به این سفر با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود که دولت ایتالیا در پذیرش میزبانی وزیر امور خارجه ایران قدری زودهنگام عمل کرده است.

در همین راستا ظریف در جمع خبرنگاران این اقدام را نشانگر وقاحت صهیونیست ها برشمرد که تا چه حد به خود اجازه می دهند در روابط ایران با کشورهای مستقل مداخله کنند.

وی همچنین دستورکار مذاکرات ژنو سه را دستیابی به توافق برشمرد و افزود: در این زمینه تلاش خواهیم کرد، البته بستگی دارد به اینکه طرف مقابل تا چه حد آمادگی داشته باشد حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد و از موضع برابر با ما برخورد کند.

پس از حدود یک ساعت هواپیمای ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای در هوای بارانی و سرد ژنو بر زمین نشست.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز عصر دیروز (سه شنبه) وارد ژنو شد.

اشتون ساعت ۱۴: ۳۰ ناهار را در اقامتگاه محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو مهمان ظریف خواهد بود.

در حال حاضر در محل حضور خبرنگاران در مرکز کنفرانس های بین المللی ژنو و هتل اینترکنتیننتال محل استقرار هیئت های ایران و ۱+۵ تدابیر شدید امنیتی برقرار است.