فتح اصلی همان استعفا از دو شغلگی بود
اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور در اتاق بازرگانی با شگفتی و انتقاد محافل رسانهای روبرو شد.
به گزارش پارس به نقل از کیهان، محمد نهاوندیان روز یکشنبه به اتاق بازرگانی رفته بود تا پس از قریب یکصد روز دو شغلگی اعلام کند که مایل نیست همچنان رئیس اتاق بازرگانی باقی بماند. او در عین حال ضمن اظهاراتی، از رشد نزولی تورم خبر داده و سپس گفته بود فعالان اقتصادی به زودی خواهند فهمید که معنای فتح در مذاکرات هسته ای چیست چرا که بلافاصله میدان گشاده ای پیش رویشان قرار می گیرد که می تواند فرصت تحرک و اشتغالزایی را به آنها هدیه کند.
این سخنان در حالی مطرح شد که مقامات آمریکایی مکررا درباره مذاکرات هسته ای اعلام کرده اند ساختار اصلی تحریم ها را حفظ خواهند کرد.
سایت فردا در واکنش به اظهارات نهاوندیان نوشت: اینکه باید و شایسته است که تحریم های غیرقانونی غربی ها به وسیله مذاکرات برداشته شود حتما سخن درست و اقدام سنجیده ای است که تیم مذاکره کننده ایرانی با پشتیبانی رهبری و مردم در حال حل و رفع آن است ولی اینکه چنان تصور و چنین القا شود که این روند به حل اساسی مشکلات اقتصادی کشور منجر خواهد شد دمیدن بر انتظارات غیرمعقول است که حداقل از رئیس دفتر رئیس جمهور و ریاست اتاق بازرگانی ایران انتظار نمی رفت و نمی رود. از سخن جناب نهاوندیان چنان بر می آید که تو گویی گشایشی در مسئله هسته ای منجر به فتح الفتوح اقتصادی در داخل می شود!
فردا افزود: گره زدن تمام مشکلات اقتصادی داخلی به ناف تحریم های خارجی اگر چه شاید محل و محفل خوبی برای فرافکنی برخی مدیران ناکارآمد برای توجیه سوءتدبیرها و عملکرد نادرست خود باشد ولی قطعا یک خطای استراتژیکی و امنیتی جدی است که کمترین نتیجه آن گستاخ شدن بیش از پیش دشمنان است. آیا این مدیران محترم نمی دانند تحریم، جنگ است و در شرایط جنگی، نباید در مقابل دشمنان که تمام امنیت ملی کشور را هدف گرفته اند، ضعف نشان داد؟ ! آیا گفتن آنکه « خزانه خالی است» یا « وضع بدتر از آن است که تصور می کردیم» یا نمونه های بسیاری که این روزها برخی می گویند، مشکلی از مشکلات این ملت حل می کند یا دستاویزی می شود بر فشار بیشتر غربی ها؟
فردا افزود: حتما باید مشکل تحریم را حل کرد ولی نه با نشان دادن ضعف و سستی یا انتظار بیش از اندازه از آن داشتن. آقای نهاوندیان پیش از آنکه مسئولیتی در دولت برعهده بگیرد گویا در مصاحبه ای اعلام کرده بود سهم تحریم ها در مشکلات اقتصادی کشور تنها ۲۰ درصد و سوءتدبیر و سوءمدیریت ۸۰ درصد است. حالا اما این مسئله انگار تغییر کرده و قاعده برعکس شده که برای رفع تحریم ها سهم و اندازه بیشتری در مشکلات اقتصادی قائل شده اند. وبسایت الف نیز با طرح این سوال که با سخنان آقای نهاوندیان، تیم ایرانی چگونه چانه زنی کند، نوشت: نهاوندیان در حالی برای چندمین بار در آستانه مذاکرات هسته ای از طریق رسانه ها چنین وعده هایی به افکار عمومی می دهد که مسئولان مستقیم پرونده هسته ای کشور که متخصص این حوزه هستند و به صورت طبیعی چشم انداز واقعی تری نسبت به مذاکرات دارند هرگز چنین وعده هایی نداده اند. از سوی دیگر نیز مسئولان ارشد کشورهای غربی اصرار دارند که به ساختار تحریم ها دست نمی زنند که از آن جمله سخنان وزیر خارجه آمریکا بود.
الف می افزاید: از دیگر سو از بعد سیاست خارجی و بر مبنای سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، آیا تکرار وعده های اینچنینی در آستانه مذاکرات از سوی مسئولان اقتصادی کشور عزتمندانه است؟ تیم دیپلماتیک ما چگونه در مذاکرات با طرف غربی توانایی چانه زنی برای افزایش امتیازات داشته باشد، وقتی رئیس دفتر رئیس جمهور رسما همان امتیازات « ناچیز» از [اظهارات جان کری] را « فتح» در مذاکرات هسته ای می خواند؟ با این اوصاف طرف غربی به خود حق نمی دهد که به دیپلمات های ما بگوید طبق اظهارات دفتر ریاست جمهوری ایران همین امتیازات پیشنهادی هم بسیار بیش از تصور شما است؟ شایان ذکر است یکی از انتقادهای جدی که به رئیس دفتر رئیس جمهور سابق وارد می شد این بود که وی به جای انجام امور سنگین و پر مسئولیت دفتری، مشغول سخنرانی و نظریه پردازی های عجیب و غریب است و انتظار می رود که این عارضه در دولت جدید باز تولید نشود؛ اگر چه مشکل از صندلی رئیس دفتر نباشد!
ارسال نظر