به گزارش پارس به نقل از ایسنا، امیر دریادار حبیب الله سیاری شامگاه یکشنبه در گفت وگویی با شبکه العالم اظهار کرد: مذاکرات سیاسی جایگاه و روند خودش را دارد اما نیروهای مسلح همیشه فارغ از برگزاری یا عدم برگزاری و پیشرفت یا عدم پیشرفت مذاکرات، باید آماده باشند.

وی افزود: وظیفه نیروهای مسلح، دفاع از کشور و وظیفه نیروی دریایی نیز دفاع از مرزهای آبی، منابع و منافع کشور است. از این رو هیچ گاه توان رزمی و آمادگی نیروهای دریایی کاسته نخواهد شد.

قدرتمندیم؛ تلاش می کنیم قدرتمندتر شویم

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه" ایران از نیروی دریایی قدرتمندی برخوردار است" ، یادآور شد: تا چند سال گذشته در خلیج فارس، تنگه هرمز، جنوب چابهار و جاسک انجام مأموریت می کردیم، ولی اکنون بنا بر تدبیر مقام معظم رهبری، نیروی دریایی ایران به عنوان یک نیروی راهبردی در آبهای آزاد حضور دارد.

وی افزود: تدبیر مقام معظم رهبری این چنین است که منافع همه کشورهایِ دارای دریا و سواحل در دریا راهبردی و کلان است و این منافع و دریاها متعلق به این ملت هاست و همه ملت ها از جمله ایران باید از همه منافع و منابع خود به خوبی استفاده کنند. بنابراین برای اجرای تدبیر مقام معظم رهبری که توجه عمیقی به حقوق کشورهایِ دارای دریا دارند، ایران نیز باید در آبهای آزاد حضور داشته باشد تا از منافع خود دفاع کند.

سیاری تأکید کرد: ایران امروز ناوشکن، ناو موشک انداز، زیردریایی، سامانه های موشکی و دیگر امکانات متنوع و متعدد رزمی در دریا را در اختیار دارد و همچنان تلاش می کند که توان رزمی خود را در دریا بالا ببرد. این مساله را هم اعلام می کنیم که توان رزمی خود را برای دفاع از منافع، منابع و مرزهای ایران بالا می بریم. مقام معظم رهبری نیز فرموده اند که ما قصد تعرض و تعدی به مرزهای آبی، منافع و منابع دیگران را نداریم.

سازمان بین المللی کشتیرانی از نداجا بخاطر مبارزه با تروریسم دریایی تقدیر کرد

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ما باید توان رزمی خود را بالا ببریم تا بتوانیم در برابر هر تهدیدی از خودمان دفاع کنیم و همه نیروهای مسلح ایران باید برای مقابله با هرگونه تهدیدی آمادگی داشته باشند. به عنوان مثال منطقه باب المندب که آبراه بسیار مهمی برای تجارت جهانی است، به علت دزدی دریایی ناامن شده که این ناامنی برای منافع ایران یک تهدید تلقی می شود زیرا کشتی های مختلفی از جمله کشتی های تجاری و نفتی جمهوری اسلامی ایران از باب المندب عبور می کنند. در نتیجه ما باید امنیت کشتی هایمان را تأمین کنیم و این حق مسلم هر کشوری است.

وی ادامه داد: سازمان بین المللی کشتیرانی سال ۱۳۸۷ اعلام کرد که خلیج عدن و باب المندب ناامن شده است و هر کشوری که می تواند، به برقراری امنیت در این مناطق کمک کند. ایران از اولین کشورهایی بود که در این مناطق برای برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم حضور پیدا کرد و سازمان بین المللی کشتیرانی چهار تقدیرنامه برای جمهوری اسلامی ایران به دلیل مبارزه با تروریسم در آن مناطق فرستاد.

حضور نیروهای بیگانه موجب اختلال و بی نظمی در منطقه می شود

سیاری درباره حضور نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای بیگانه در خلیج فارس و دریای عمان نیز اظهار کرد: خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند و همه منافع و منابع آنها متعلق به همه کشورهای منطقه است و اگر طرفی در منطقه ای که متعلق به دیگران است حضور داشته باشد، این امر موجب اختلال و بی نظمی می شود و می تواند برای همه کشورها تهدید هم محسوب شود.

محدوده آبهای سرزمینی را کاملاً رصد و کنترل می کنیم

وی در ادامه این گفت وگو خاطرنشان کرد: کشورهای فرامنطقه ای که در محدوده کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس حضور دارند و با این کشورها رفت و آمد دارند، مطابق قوانین بین المللی دریانوردی می کنند و اجازه و امکان حضور در محدوده جمهوری اسلامی ایران را ندارند. ما محدوده مربوط به جمهوری اسلامی ایران را کاملاً رصد و کنترل می کنیم و هر طرف خارجی که در محدوده متعلق به دیگران حضور داشته باشد، از نظر ما مُخل نظم است.

تماسی بین نیروهای ایرانی و آمریکایی در خلیج فارس صورت نگرفته است

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین در برابر پرسشی درباره تماس های احتمالی نیروهای دریایی کشورمان با نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه خلیج فارس پاسخ داد: ما تماسی با این نیروها نداشته ایم. در صورت ورود هر شناوری از آبهای بین المللی به آبهای سرزمینی ایران، نیروی دریایی کشورمان به آنها تذکر می دهد و آنها به سرعت به آبهای بین المللی بازمی گردند.

سیاری همچنین درباره ضرورت هماهنگی نیروهای فرامنطقه ای در بدو ورود به منطقه با کشورهای ساحل خلیج فارس و برقراری تماس با آنها گفت: قوانین عبور و مرور در دریاهای آزاد و تنگه ها کاملاً مشخص است و اگر ایستگاه های ساحلی یگان شناوری را در هنگام عبور از تنگه هرمز، مورد سوال قرار بدهند، آنها قطعاً پاسخ خواهند داد و این امر بر اساس قوانین بین المللی است. یگان مذکور موظف است خود را معرفی کند و این قاعده هیچ گونه استثنایی ندارد.

وی با اشاره به ضرورت معرفی کشتی های عبوری به کشورهای سواحل تنگه ها اظهار کرد: این امر شامل همه کشتی ها، اعم از تجاری، نظامی و… است و در صورت عدم پاسخگویی کشتی عبوری، به آن تذکر داده می شود.

برای تأمین امنیت منطقه نیازی به حضور بیگانگان نداریم

سیاری درباره همکاری با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و واکنش برخی از آنان به رزمایش های ایران نیز گفت: همیشه به کشورهای همسایه گفته ایم که منافع مشترکی در منطقه داریم و برقراری امنیت باید توسط خودمان انجام شود. بنابراین اطمینان داریم با کمک یکدیگر و مشترکاتی که داریم می توانیم امنیت منطقه را برقرار کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: برای برقراری امنیت در منطقه، با وجود کشورهای منطقه، نیازی به حضور بیگانگان نیست و زیرا حضور آنها مخل نظم است.

تقویت نیروی دریایی، برای دفاع است نه تعرض

وی همچنین درباره هدف رزمایش های دریایی تأکید کرد: هدف از رزمایش ها ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه است. ما با کشورهای منطقه سر جنگ نداریم. تقویت نیروی دریایی به خاطر تعدی و تعرض به دیگران نیست بلکه برای دفاع از منافعمان است. این حق مسلم هر ملتی است.

قوی شدن ما تهدیدی برای دیگران نیست

سیاری با اشاره به اینکه" مقام معظم رهبری فرمودند اگر ملتی نتواند از خود دفاع کند، ملت زنده نیست" ، تصریح کرد: بر این اساس، انسان باید بتواند از خود دفاع کند. برای دفاع نیز باید قوی باشیم ولی این قوی شدن تهدیدی برای دیگران نیست.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در بازدید ناوهایمان از کشورهای مختلف، همواره بر تحکیم روابط صلح و دوستی تاکید داریم. مثلاً اگر ناوگروه ما به سودان، جیبوتی یا کشورهای دیگر می رود، هدفمان را تحکیم روابط صلح و دوستی با کشورهای منطقه اعلام کرده ایم.

وی با اشاره به روابط خوب ایران و عمان و رزمایش های مشترک امداد و نجات دو کشور نیز خاطرنشان کرد: در شمال اقیانوس هند و تنگه هرمز اگر اتفاقی برای هر کشتی بیفتد، مسئولیم به آن کمک کنیم، زیرا این منطقه ماست. در نتیجه می توانیم این رزمایش ها را گسترش دهیم و آن را تاکتیکی و رزمی کنیم. می توان با کشورهای منطقه در این زمینه همکاری داشت. کشورهای منطقه بدانند وقتی قوی شویم بهتر می توانیم امنیت منطقه را تأمین کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اهمیت تنگه هرمز اظهار کرد: تنگه هرمز یکی از مهمترین آبراه های جهان است، زیرا بسیاری از کشتی های حامل انرژی جهان از آن عبور می کنند.

امنیت تنگه هرمز را برقرار کرده و می کنیم

سیاری ادامه داد: ایران کاملاً به شمال تنگه هرمز مشرف است و کنترل را در دست دارد. تمام سواحل شمال تنگه به دست ایران است، اما همیشه گفته ایم امنیت تنگه هرمز را برقرار می کنیم که این کار را هم انجام داده ایم. این بخشی از توانمندی ماست و این امنیت را در آینده نیز برقرار خواهیم کرد. دنیا نباید نگران باشد. ایران این توانمندی را دارد و حتی اگر کسی بخواهد ناامنی ایجاد کند، ایران امنیت این منطقه را برقرار می کند، اما ورود یا خروج ناوگان های خارجی مانند ناوهای هواپیمابرها به منطقه تصمیم خودشان است اما ما کاملاً تحرکات را کنترل می کنیم.

وی با تاکید بر آمادگی همیشگی این نیرو گفت: ما سالانه رزمایش های متعدد روسطحی و زیرسطحی داریم که بر اساس برنامه های آموزشی ما شروع و پایان سال تمام می شود و سپس رزمایش های تخصصی برگزار می شود. معمولاً آخر سال رزمایشی بزرگ به نام ولایت انجام می دهیم که ان شاءالله امسال ولایت ۹۲ خواهد بود اما اجرا، عدم اجرا یا زمان آن بنا به تصمیم سلسله مراتب است. نیروی دریایی مجری رزمایش است و آمادگی اجرایش را داراست.