دستیابی مجلس به اطلاعات جدید از پرونده جنجالی" کرسنت"
در ادامه پیگیری پرونده عباس یزدانپناه معروف به جعبه سیاه کرسنت، موضوع به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز کشیده شد و حقایق جدیدی کشف شد که در ادامه می آید.
به گزارش پارس به نقل از وطن امروز، قرارداد کرسنت و رخدادهای عجیبی که در متن و حاشیه آن می گذرد، موضوعی است که قاعدتا باید مورد توجه رسانه ها قرار بگیرد. با این حال سانسور بی سابقه این موضوع در بخش وسیعی از جامعه رسانه ای کشور باعث شده آنگونه که باید واقعیات موجود در پرونده قرارداد کرسنت در اختیار افکار عمومی قرار نگیرد.
در ادامه پیگیری پرونده « ناپدید شدن عباس یزدان پناه معروف به جعبه سیاه کرسنت» ، موضوع به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز کشیده شد و نمایندگان این کمیسیون با حساسیت ویژه به بررسی برخی جوانب آن پرداختند.
کمیسیون انرژی با تشکیل جلساتی و دعوت از مقامات دولتی و افراد مطلع یا دخیل در موضوع، اطلاعات قابل تاملی به دست آورده است. اطلاعاتی که بدون شک می تواند این پرونده را به یکی از جنجالی ترین پرونده های مالی طی دهه های اخیر تبدیل کند.
فساد محرز است
احمد سجادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره این جلسات پیگیری به « وطن امروز» گفت: جلساتی برای بررسی ابعاد قرارداد کرسنت داشتیم و نحوه قرارداد، مبالغ رد و بدل شده و نقش واسطه ها و دلال ها را بررسی کردیم. بازرسی ها و بررسی های ما با همکاری وکلای وزارت نفت، سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات انجام شد و در نهایت اعضای کمیسیون انرژی مجلس به این نتیجه رسیدند که در قرارداد کرسنت فساد محرز و مشخص است.
وی افزود: « این قرارداد باید هرچه سریع تر لغو شود و این موضوعی است که ما به دولت اعلام خواهیم کرد. »
به گفته سجادی از چندی قبل کمیته ای برای پیگیری قرارداد کرسنت و مسائل حاشیه ای آن در کمیسیون انرژی مجلس تشکیل شد. این کمیته همچنین وظیفه دارد برای صیانت از حقوق ایران و جلوگیری از تحمیل خسارت های مادی به کشور در نخستین فرصت با استناد به شواهد و مدارک موجود، وزیر نفت را برای انجام اقدامات بعدی مطلع کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: « قرارداد کرسنت جز ضرر برای حوزه نفت و گاز ما نتیجه دیگری نداشته است. افرادی که این قرارداد را منعقد کرده اند مرتکب تخلف شده اند چرا که مصالح و منافع کشور را لحاظ نکرده اند» .
ماجرای یزدان پناه فیلم بود
اما اظهارات این عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره روند رسیدگی کمیسیون درباره ربوده شدن عباس یزدان پناه هم قابل تامل است.
عباس یزدان پناه فرد ۴۶ ساله، « عباس یزدان پناه یزدی» و یک ایرانی تبار دارای تابعیت بریتانیا است که ردپای مشکوک او برای دلالی کمپانی های غربی در ایران به قرارداد مشهور « کرسنت» می رسد و به گفته منابع مطلع با برخی کارگزاران فتنه دارای روابط نزدیکی نیز بوده است. نام « یزدان پناه یزدی» در پرونده شرکت نفت و گاز نروژی « استات اویل» نیز به علت دریافت و پرداخت رشوه های کلان مطرح شد و از چندی پیش نیز به دلیل اختلافات دو کمپانی غربی، در خارج کشور تحت پیگرد قضایی قرار داشت.
سجادی با اشاره به اینکه از نظر ما عباس یزدان پناه نیز به خاطر واسطه گری در این قرارداد محکوم است، اظهار می دارد: « آقای یزدان پناه در دفتر داوری لاهه اعترافاتی کرد و هنگامی که با سوالات اساسی نمایندگان حقوقی ایران مواجه شد و نتوانست پاسخ قانع کننده ای بدهد ادامه اظهارات و شهادت خود را به جلسه دیگری موکول کرد اما بعدازظهر همان روز غیب شد. این اصلا موضوع پیچیده ای نیست. بررسی ها و اسناد ما نشان می دهد ایشان اکنون موجود است و در معیت نمایندگان کرسنت و دلالان ایرانی در سلامت کامل به سر می برد. این یک بازی برای ایجاد اخلال در فاش شدن حقایق است. خبر کشته شدن او و پیدا شدن جنازه اش هم بخشی از این بازی بود و طراحان برای هر یک از این بخش ها هدف و نقشه ای داشتند. »
نماینده مردم فریمان در مجلس در ادامه از دستیابی به اسناد و اطلاعات جدید درباره نحوه مفقود شدن یزدان پناه خبر داد.
وی گفت: « یزدان پناه اکنون زنده است اما به خاطر اینکه برخی اطلاعات فاش نشود عمدا مفقود شده است. وی با نقشه قبلی که کارگردانی و طراحی آن بر عهده کرسنت و دلالان و رابطان ایرانی این قرارداد بوده در ظاهر ربوده شده است. »
وی می افزاید: « من نمی توانم تمام اطلاعات را رسانه ای کنم چرا که برخی مسائل فعلا جنبه محرمانه دارد اما کلیت موضوع این است که شرکت کرسنت و برخی همسویان ایرانی آنها برای مشخص نشدن فسادها دست به طراحی این نقشه زده اند و شما مطمئن باشید که حال آقای یزدان پناه بسیار خوب است» .
جریمه ۲۵ میلیارد دلاری
اما یکی دیگر از نکات قابل تامل در این پرونده، موضوع جریمه ای است که شرکت کرسنت ادعا دارد دولت ایران باید آن را پرداخت کند. سجادی درباره این موضوع و با بیان اینکه مشخص شدن فساد قرارداد کرسنت راهی برای ادامه آن باقی نمی گذارد، می گوید: « ما اطلاعات کامل خود را که توسط وکلای وزارت نفت، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور به دست آورده ایم در اختیار آقای زنگنه وزیر نفت می گذاریم تا وی موارد فساد قراردادی و تخلف را به دادگاه بین المللی اعلام کند. چرا که اگر این موارد را اعلام نکنیم جریمه و خسارتی بیش از ۲۵ میلیارد دلار به کشور تحمیل می شود. اصلا بخشی از اتفاقات رخ داده برای این است که ایران را در وضعیتی قرار دهند که چاره ای جز پرداخت خسارت یا تن دادن به خواسته ها و اهداف زیان بار طرف خارجی نداشته باشد. آنها برای دستیابی به این هدف، تمام ظرفیت های رسانه ای و نیز ارتباطات خود را به کار گرفته اند. متاسفانه واسطه ها و دلال های ایرانی نیز در این مسیر با آنها همراه هستند. »
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره نقش بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در قرارداد کرسنت نیز معتقد است: « ایشان دخالتی در رشوه نداشته است و شخصا در این زمینه مبرا است اما از آنجا که ایشان در زمان عقد قرارداد وزیر نفت ایران بوده اکنون نیز باید موارد فساد قرارداد کرسنت را اعلام و برای لغو آن اقدام کند. »
مافیا کجاست؟
موضوع مفقود شدن جعبه سیاه کرسنت قطعا یک اقدام مافیایی است. یزدان پناه چه توسط رشوه بگیران داخلی دزدیده شده باشد و چه همانگونه که کمیسیون انرژی مجلس معتقد است؛ با هماهنگی کرسنت و رشوه بگیران خود را مخفی کرده باشد؛ نشان دهنده عمق فساد در ماجرای کرسنت است. خوشبختانه اکنون مجلس شورای اسلامی به موضوع ورود کرده است. آنگونه که احمد سجادی اعلام کرده، ابعاد علنی فساد که از مبادی ذی ربط ازجمله وزارت اطلاعات به دست آمده، به اطلاع بیژن زنگنه خواهد رسید و وی باید اقدامات لازم را در این باره معمول کند. در صورت طی شدن این فرآیند، شاید آن موقع دیگر نیازی به مفقود ماندن عباس یزدان پناه نباشد و این بار همسرش آتنا یزدی در صفحه فیس بوک خود خبر از آزادی همسرش بدهد
ارسال نظر