به گزارش پارس به نقل از تسنیم، کشور سوئیس برای دومین بار در دولت روحانی و برای پنجمین بار میزبان هیئت ارشد هسته ای ایران و گروه ۱+۵ است.

هم اکنون حدود ۳۷ نفر از اصحاب رسانه ایرانی در مرکز همایش های بین المللی ژنو مستقر شده اند.

تا ساعاتی دیگر دور اول گفت وگو میان هیئت ارشد مذاکره کننده ایرانی و گروه ۱+۵ آغاز می شود.

دومین نشست هیئت ارشد هسته ای ایران به ریاست محمد جواد ظریف و ترکیبی از سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی نژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بین المللی وزارت خارجه، داود محمد نیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه و محمد امیری از سازمان انرژی اتمی تا ساعتی دیگر برگزار می شود.

ظریف در برنامه امروز صبح خود در قالب صبحانه کاری با کاترین اشتون مسئول گروه ۱+۵ دیدار و گفت وگو کرده است.

خواندنی هایی از میزبان ایران و گروه ۱+۵

کشور سوئیس یکی از کشورهای اروپای غربی است که با ۴۱،۲۹۰ کیلومتر مربع و جمعیت ۷ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۶۶۱ نفر شهرت خود را مدیون امنیت، ساعت و بانک های مشهور خود است. هستند. چهار زبان رسمی در این کشور وجود دارد: آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومنش. این کشور مقر بسیاری از سازمان ها و ارگان های بین المللی مانند صلیب سرخ جهانی، سازمان تجارت جهانی و یکی از دو دفتر اروپایی سازمان ملل متحد شده است.

البته آمارهای بانک جهانی نیز این کشور را در ردیف ۵ کشور ثروتمند جهان معرفی می کند.

به گفته منابع محلی نزدیک به هفت میلیون و ۵۵۴ هزار و ۶۶۱ نفر در سوئیس زندگی می کنند که میانگین سنی آنها ۴۰.۴ سال است. منابع منتشره میزان امید به زندگی در این کشور برای زنان ۵۹/۸۳ سال و برای مردان ۸/۷۷ سال است. این منابع در تفکیک گروه های مردمی مقیم این کشور می گویند که ۶۵ درصد مردم از نژاد آلمانی، ۱۸ درصد فرانسوی، ۱۰ درصد ایتالیایی و مابقی را دیگر نژادهای اروپایی تشکیل می دهند.

در گپ و گفتی با برخی از خبرنگاران اعزامی رسانه های سوئیس به نشست ایران و گروه ۱+۵ می توان گفت که پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی در این کشور زیر نظر تلویزیون ملی کشور است که هفت شبکه تلویزیونی و ۱۸ کانال رادیویی از آن پخش می شود. البته شبکه های خصوصی صدا و تصویر در بخش محلی فعال هستند.

سوئیس از منظر اقتصادی

آمارهای منتشره در منابع اقتصای حالی است که میزان تولید ناخالص تولیدی در کشور سوئیس ۹/۳۰۰میلیارد دلار است و بر اساس این آمار درآمد سرانه هر نفر در سوئیس ۳۹ هزار و ۸۰۰ دلا راست.

منابع محلی در سوئیس در گفت وگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به ژنو معتقدند که سه میلیون و ۸۵۰ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می دهند که این تعداد به تفکیک چهار درصد آنها در بخش کشاورزی، ۳/۲۶ درصد در بخش صنعت و ۱/۶۹ درصد در بخش خدمات مشغول به فعالیت هستند.

برخی آمار منتشره نیز نرخ بیکاری در این کشور ۱/۳ درصد و نرخ تورم ۶/۰درصد اعلام کرده است.