اروپا، آمریکا را تحریم اطلاعاتی میکند؟

مقامات آلمانی اعلام کردند آمریکا امکان دسترسی و استفاده از قانون مهمی را که به این کشور اجازه میدهد، مبادلات بانکی و پولهای رد و بدل شده در کشورهای اروپایی را تعقیب کند، از دست میدهد.
گروه بین الملل : سکوت برای منافع مشترک، برداشتی است که از مواضع اروپا و به ویژه آلمان برای اقدام خلاف قانون ایالات متحده آمریکا در جاسوسی از سران اروپایی در اذهان متبادر شد.
به گزارش پارس ، این سکوت معنا دار اما مدت زیادی نپایید چرا که ژرمنها تحت فشار افکار عمومی اعلام کردند، اتحادیه اروپا تحریم هایی را در زمینه توافقنامه تبادل اطلاعات میان اتحادیه اروپا وامریکا، برای امریکا در نظر خواهد گرفت.
بر اساس این توافقنامه، امریکا اجازه دسترسی به اطلاعات مربوط به مبالغ انتقال داده شده از طریق « انجمن ارتباطات مالی بین بانکی جهانی» SWIFT، که هزاران بانک برای ارسال ایمن اطلاعات مربوط به مبادلات مالی خود از آن استفاده می کنند را نخواهد داشت. در این زمینه مقامات آلمانی اعلام کردند آمریکا امکان دسترسی و استفاده از قانون مهمی را که به این کشور اجازه می دهد، مبادلات بانکی و پول های رد و بدل شده در کشورهای اروپایی را تعقیب کند، از دست می دهد.
این در حالی بود که توافقات گذشته آمریکا و اروپا این امکان را به واشنگتن داده بود تا از اطلاعات مالی رد و بدل شده اطلاع حاصل کند. در همین راستا سابین لوتوسر شنارنبرگر وزیر دادگستری آلمان با اشاره به این موضوع، این تصمیم را نشانه تغییر سیاست های اتحادیه اروپا در قبال آمریکا دانست.
این ادعای آلمان در حالی بیان می شود که بعد از اعلام خبر روزنامه گاردین مبنی بر شنود تلفن های ۳۵ نفر از رهبران جهان توسط آمریکا، مواضع انفعالی آمریکایی ها مورد انتقاد قرار گرفت و باعث شد سناتور « دایان فاین استاین» رئیس کمیته اطلاعات سنا، با اعلام توقف جاسوسی آمریکا از همیپمانان خود رنگ و نقش جدیدی بر خوی ناصادق و فریبکارانه سران کاخ سفید بزند.
بر خلاف « دایان فاین استاین» سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا در خصوص این جاسوسی ابراز بی اطلاعی کرد و جواب مشخصی در این مورد نداد.
باراک اوباما که تلاش داشت از آتش خشم همدستانش بکاهد، طی مصاحبه ای گفت: دستور بازبینی روش های جمع آوری اطلاعات را به آژانس های اطلاعاتی داده ام. در اینجا باید از افرادی که در داخل ایران صداقت به سبک آمریکایی را دنبال می کنند پرسید چه تحلیلی از این اقدام آمریکا که با دوستان قدیمی خود پنهان کاری کرده و از مقامات ارشد این کشورها جاسوسی می کند، دارند؟
گذشته از این نیز ادوارد اسنودن افشاگر اطلاعات امنیتی آمریکا اظهار کرده است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا ده ها میلیارد مکالمه تلفنی را در جهان شنود کرده که از بیشترین درصد مربوط به خاورمیانه است.
این در حالی است که اگر این ادعای مسئولان آلمانی اجرایی شود ضربه بزرگی به مراودات آمریکا و کشورهای اروپایی وارد می شود و از سوی دیگر از آنجایی که آمریکا به همراه این کشورها تفاهم نامه های فراوانی به ویژه قرارداد نظامی را به نام ناتو به اشتراک دارند امکان دارد در تصمیمات مهمی که برای اجرای سیاست های خود در جهان دارند تاثیر منفی بگذارد و از قدرت نفوذ این کشور در جهان بکاهد. البته به نظر می رسد با توجه به شناختی که از آمریکا وجود دارد و با کمک کشوری مانند انگلیس که به رغم عدم عضویت در اتحادیه اروپا نفوذ قابل توجهی در میان کشورهای اروپایی دارد، آمریکا با دادن امتیازاتی به شاکیان پرونده شنود آن را به کل از صدر افکار عمومی خارج کرده و بعد از گذشت مدتی اقدامات جاسوسی خود را از سر گیرد چرا که امریکا هیچگاه موضعی نمی گیرد که سبب از دست دادن همپیمانانش شود.
گفتنی است کارشناسان معتقدند این اظهار نظر مسئولان آلمانی بیشتر برای آرام کردن فضای ضد آمریکایی است که در اروپا به وجود آمده است و ادعای تحریم ضمانت اجرایی خاصی ندارد.
ارسال نظر