به دنبال سه برد در مذاکرات با ۱+۵ هستیم
رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه ما می خواهیم سه برد در مذاکرات ایران و ۱+۵ باشد گفت: یک برد برد یعنی برد جمهوری اسلامی ایران، برد طرف مقابل و دیگری برد مجامع بین المللی در جهت تقویت NPT است.
به گزارش پارس به نقل از مهر، علی اکبر صالحی در حاشیه امروز جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس منافع ملی تصمیم می گیرد و عمل می کند، گفت: آن چیزی که مسئولین نظام در جهت منافع ملی و مصلحت کشور تشخیص دهند طبق همان تشخیص عمل می کنند و ما به صحبت های دیگران کاری نداریم و آن صحبت ها ملاک عمل نیست، بنابراین مواضع سیاسی مقامات سیاسی کشورهای مختلف ملاک عمل ما نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که سیگنال های مثبتی از سوی آژانس نسبت به گذشته به ایران فرستاده شده، آیا اتفاق خاصی رخ داده است؟ ، گفت: ما به عنوان یک کشور عضو NPT همواره همکاری خوبی با آژانس داشته ایم، اما یک موردی که هنوز بین ما و آژانس بوده و باید حل و فصل شود و ارتباطی با انرژی هسته ای ما ندارد، بحث NPT است.
وی افزود: کلاهک هسته ای یا موشک و بحث های سیاسی دیگری که غربی ها نسبت به فعالیت های هسته ای ما ادعا می کنند، موضوعیتی ندارد و ما از باب شفاف سازی و ثابت کردن اینکه اطمینان به فعالیت های هسته ایمان داریم، اعلام کرده ایم که با آژانس همکاری خواهیم کرد و جلسه ای یکماه گذشته با آژانس داشتیم که من در آن حضور داشتم و ظرف یکی دو هفته آینده نیز مجددا جلسه ای خواهیم داشت و امیدواریم که در این جلسه بتوانیم چارچوب کاری را تنظیم کنیم تا بتوانیم این موضوع مورد نظر را با آژانس به یک ترتیبی حل و فصل کنیم.
صالحی در پاسخ به این سوال که تولید خط جدید UO۲ به کجا رسیده است؟ ، پاسخ داد: ما اعلام کردیم تولید UO۲ از UF۶ غنی شده در دست انجام شده و امیدواریم ظرف دو سه ماه آینده این خط کامل شود و ما فرآیند تولید سوخت نیروگاه بوشهر را کامل کنیم.
صالحی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ساخت نیروگاه های جدید مورد توجه است؟ ، اظهار داشت: ساخت نیروگاه در کرانه های خلیج فارس و کرانه های دریای خزر و مرکز کشور مدنظر است، ولی اولویت را در کرانه های خلیج فارس قرار دادیم چون می خواهیم بحث آب استان های جنوبی را هموار کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه چیز ممکن است روند مذاکرات را بهم بزند و خط قرمز این مذاکرات چیست؟ ، تصریح کرد: ما باید در درون کشور یک انسجام داخلی داشته باشیم که دولت یازدهم مشغول حل و فصل این موضوع است؛ چراکه الان دولت یازدهم مشغول حل و فصل این موضوع است و تا به امروز نیز قدم های مثبتی برداشته است و از نشانه هایی که امروز دریافت می کنیم، امیدوار و به آینده مذاکرات خوشبین هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: امیدواریم این انسجام داخلی به گونه ای باشد که همه در جهت پیشبرد مذاکرات باشند؛ چراکه دیگرانی در خارج از کشور ما هستند که خیرخواه این مذاکرات نیستند و نمی خواهند که این مذاکرات به سرانجام برسد و ایران از این پرونده تصنعی که برای ما ایجاد کرده اند، خارج شود و از رژیم صهیونیستی گرفته تا دیگران موانعی را بر سر راه ما ایجاد می کند و نمی خواهند از حیث تعاملات سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران در موضع بالایی در نظام بین الملل قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه ما به لطف خداوند و ارشادات رهبری و جدیت دولت یازدهم از این پرونده به خوبی به صورت برد برد خارج می شویم، بیان کرد: ما می خواهیم سه برد در این مذاکرات باشد، یک برد برد یعنی برد جمهوری اسلامی ایران، برد طرف مقابل و دیگری برد مجامع بین المللی در جهت تقویت NPT است.
ارسال نظر