پایان زودتر از موعد سفارتم تصمیم وزارت خارجه بود
سفیر سابق ایران در کویت به تشریح فعالیت های خود در مدت دو سال نیم حضوردر این کشور پرداخت و گفت: با توجه برخی اخبار منتشر شده در رسانه های کویتی به منظور تخریب روابط دو کشور مبنی بر اینکه ایران بدون معرفی سفیر جدید اقدام به بازگرداندن سفیر قبلی کرده است، روابط عمومی و سخنگوی وزارت امور خارجه لازم بود در این باره موضع گیری کنند.
به گزارش پارس ، روح الله قهرمانی، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در کویت در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پایان مأموریتش در کویت و اخباری که در برخی از سایت ها و روزنامه های داخلی و کویتی درباره مدت زمان مأموریت وی منتشر می شود، گفت: اخیرا برخی از سایت ها به نقل از یک سایت و منبع موهوم و مغرض مطلبی را مبنی بر عدم عملکرد مطلوب اینجانب در دوره سفارتم در کویت منتشر کرده اند و این در حالی است که وزارت امور خارجه ایران و ادارات ذیربط ارزیابی و نظارت عملکرد ایران را در دوره سفیری اینجانب مطلوب و بهتر از سال های گذشته ارزیابی کرده اند و مقامات عالی دولت کویت هم دوره سفارت اینجانب را مطلوب ترین دوره به لحاظ ایجاد بهترین روابط ممکن حسنه اعلام کردند.
وی با اشاره به اینکه مراسم تودیع وی چند روز پیش از سوی وزارت امور خارجه کویت و همچنین مراسمی نیز از سوی گروه مجمع دیپلماتیک برگزار شده است، درباره پایان زودتر از موعد مأموریتش گفت: من اکنون دو سال و نیم است که در کویت به عنوان سفیر فعالیت می کنم. این تشخیص وزارت امور خارجه بوده که به مأموریت پایان دهد و طبیعی است که هر وزیر جدیدی بخواهد سفرای جدید را انتخاب کند.
قهرمانی با بیان اینکه هنوز سفیر جایگزین وی معرفی نشده است، اظهار داشت: عدم معرفی سفیر باعث شده که منبع موهومی که اخبار را درباره عدم عملکرد مطلوب من منتشر میکند، در این خصوص نیز مانور بدهد. یکی از روزنامه کویتی بر همین اساس اعلام کرده که ایران در تعیین سفیر درنگ می کند و در خبر اولیه نیز این طور منتشر شده بود که سفیر ایران بدون معرفی سفیر جدید باز می گردد. در این حقیقت به نظر می رسد که این رسانه ها با این اخبار بدنبال تخریب روابط دو کشور هستند و لازم بود که روابط عمومی و یا سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این برای جلوگیری از اشاعه این اخبار موضع گیری می کردند.
قهرمانی در پاسخ به این سئوال که چه عملکردی در دوران مأموریت خود در کویت داشته است، بیان کرد: زمانی که در کویت مأمور شدم دو کشور به دلیل بعضی از ملاحظات سفرای خود را فراخوانده بودند و سفیر ایران در کویت حضور نداشت.
وی با اشاره به اینکه به اذعان مقامات دو کشور در زمان حضور من روابط در بهترین سطح در مقیاس با همه دوره ها قرار داشت، بیان کرد: دو کشور در محافل بین المللی در دادن رأی اعتماد به نفع یکدیگر نهایت اهتمام را دارند و روابط ایران و کویت بدون هیچگونه تنش با رعایت مصالح طرفین در حال انجام است و کمترین مشکلات را با ایران دارد.
سفیر سابق ایران در کویت به تعداد توریست ها و زائرین در دوران مأموریت خود اشاره کرد و افزود: تعداد زائران و توریست هایی که از کویت به ایران می آیند در این مدت ۳۰۰ برابر شده است. قبلا زائران تنها یک بار به ایران سفر می کردند اما اکنون ویزای متعدد دریافت می کنند و به دفعات به ایران سفر می کنند.
وی با تأکید بر اینکه پیش بینی می شود امسال ۱۰۰ هزار گردشگر از کویت به ایران سفر کنند، تصریح کرد: ایرانیان زیادی در کویت زندگی می کنند که به مسائل و مشکلات آنها رسیدگی می شود.
قهرمانی در پاسخ به این سئوال که تعداد زندانیان ایرانی در کویت چند نفر است، اظهار داشت: به خاطر داشتن مرز مشترک با کویت و رفت و آمد و رفت و آمد لنج ها بعضا از روی اشتباه قوانین نقض می شود. در زمان ورود من به کویت تعداد زندانیان ایرانی در این کشور ۳۴۰ نفر بود و اکنون به ۲۰۰ نفر رسیده است و مسئول امور اجتماعی سفارت به صورت روزمره پیگیر گرفتاری ها و مشکلات و آزادی زندانیان است.
قهرمانی همچنین تصریح کرد: تعداد پروازهای کویت به ایران نیز ۱۴۰ درصد افزایش یافته است و اکنون از کویت به تهران، شیراز، مشهد و اهواز پرواز وجود دارد که گاهی روزی دوبار این پروازها انجام می شود.
وی تصریح کرد: سفارت ایران در کویت در بین ۷ سفارت برتر فعالیت های اقتصادی از طرف ریاست جمهوری و وزارت اقتصاد و دارایی مورد تقدیر قرار گرفته است.
سفیر سابق ایران گفت: در چند مورد کمیته های بازرگانی، حقوقی و کنسولی دو کشور برگزار شده و توافقاتی حاصل شده است که باعث تسهیل تجارت اتباع و مبادلات تجاری، کنسولی و فرهنگی می شود. در دو سال گذشته چندین هیأت فرهنگی به کویت سفر کرده و هفته های فرهنگی ایران در کویت از استقبال کم نظیری برخوردار بوده است.
وی همچنین با اشاره به رفت و آمد هیأت ها و سفر رئیس جمهور وقت ایران به کویت، خاطرنشان کرد: توافقات صورت گرفته در کمیته های مشترک که برخی از آنها از جمله استرداد زندانیان در حال انجام است، در کمیسیون عالی مشترک دو کشور که قرار بود ۷ ماه پیش برگزار شود و به دلیل انتخابات ریاست جمهوری در ایران به تأخیر افتاد به امضای طرفین خواهد رسید.
قهرمانی افزود: کمیسیون عالی مشترک به ریاست وزرای خارجه دو کشور ظرف دو یا سه ماه آینده در کویت برگزار خواهد شد. در حال حاضر ایران تاریخ پیشنهادی خود را ارائه کرده است و کویت هنوز در حال بررسی است.
سفیر سابق ایران در کویت همچنین به تبادل دانشجو و بورسیه های دانشجویی نیز اشاره کرد و گفت: هر سال تعدادی از دانشجویان ایرانی در دانشگاه های کویت و تعدادی از دانشجویان کویتی نیز در دانشگاه های ایران بورسیه می شوند.
وی همچنین درباره سفر رئیس جمهور کشورمان به کویت نیز گفت: امیر کویت از آقای روحانی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عربی و آفریقایی که ۲۷ و۲۸ آبان ماه در کویت برگزار می شود دعوت کرده است که هنوز این مسئله در ایران در حال بررسی است و تصمیمی برای شرکت رئیس جمهور گرفته نشده است.
سفیر سابق ایران در کویت به تشریح فعالیت های خود در مدت دو سال نیم حضوردر این کشور پرداخت و گفت: با توجه برخی اخبار منتشر شده در رسانه های کویتی به منظور تخریب روابط دو کشور مبنی بر اینکه ایران بدون معرفی سفیر جدید اقدام به بازگرداندن سفیر قبلی کرده است، روابط عمومی و سخنگوی وزارت امور خارجه لازم بود در این باره موضع گیری کنند.
ارسال نظر